Mi a fene az a mentolos humbug?
Figyelt kérdés
2009. nov. 30. 18:42
2/5 A kérdező kommentje:
Oké, azt én is sejtem:) Ez az étel a Harry Potter és a Bölcsek kövében van... És nem nagyon értem, hogy ennek mi a lényege, mármint, hogy J.K. külön kiemelte... erre lennék kíváncsi. azért kösz a választ
2009. dec. 2. 18:54
3/5 anonim válasza:
Hát nem tudom...szerintem ez egy a "furcsaságok" közül, amivel felhívja a varázslóvilág másságára a hangsúlyt. Persze ez csak fordítás, és ugye a humbug magyarul mást is jelent, így ez valami fura szójáték lehet. Szerintem.
4/5 A kérdező kommentje:
köszi ((:
2009. dec. 4. 20:35
5/5 anonim válasza:
Persze már gondolom nem alkalmas a kérdés, de a mentolos humbug egy drazsé, ami Magyarországon nem kapható, de külföldön elég elterjedt, ezért nem is tudták lefordítani tökéletesen magyarra. a humbug, mint angol szó, szélhámost jelent, valamint egy rovarnak is ez a neve, ami éppenséggel csíkos, innen jött az édesség neve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!