A Harry Potterben hol van ez a rész?
Konkrétan sehol sem említi, csak Harrynek mikor visszaérnek... így:
Kinevezett be téged, mint egy negyedik iskola képviselőjét? Én. Ki ijesztett el mindenkit, aki bántani akart, vagy a győzelmed útjába állhatott? Én. Ki vette rá Hagridot, hogy mutassa meg neked a sárkányokat? Én. Ki vezetett rá az egyetlen módszerre, ami szóba jöhetett a sárkány ellen? Én.
Ezt az ál-Mordon mondja Harrynek, de Dumbledorenak utána már erről nem magyaráz, neki csak ennyit mond:
.... Aztán beraktam Mordon ruháit és
álságdetektorait a ládába, és elutaztam a Roxfortba. Életben tartottam Mordont, és az Imperius-átokkal uralkodtam felette. Ki kellett kérdeznem. Mindent meg kellett tudnom a múltjáról. Meg kellett tanulnom a szokásait. Tudtam, hogy csak úgy téveszthetem meg Dumbledore-t. Ezenkívül a hajára is szükségem volt, a Százfűlé-főzethez. A többi hozzávalót könnyű volt
megszerezni. Bumszalagbőrt a pincéből loptam. A bájitalok mestere rám talált a szobájában. Azt mondtam neki, parancsom van rá, hogy átkutassam a
szobát.
– És mit csinált Féregfark, miután foglyul ejtették Mordont? – kérdezte Dumbledore.
– Féregfark visszatért apám házába, hogy tovább gondozza az én uramat és felügyeljen apámra.
– De az apja megszökött – jegyezte meg Dumbledore.
– Igen. Lázadozni kezdett az Imperius-átok ellen, csakúgy mint én. Voltak időszakok, amikor tudatánál volt. A nagyúr úgy ítélte meg, hogy veszélyes lehet, ha elhagyja a házat. Attól fogva levélben küldte el az utasításait a
minisztériumba. Meg kellett írnia, hogy beteg. Féregfark azonban nem volt elég éber. Az apám megszökött. Az én uram tudta, hogy a Roxfortba indult. ....
És ez a 35. Varietaserum fejezetben van, de mikor Harry neve kikerül, akkor beszél arról, h erre csak egy sötét varázsló képes, de ugye ott nem mondja, hogy ő volt az a sötét varázsló. Igazából a Tűzserleg megzavarásáról csak ott esik szó, ami a 17. fejezetben van, név szerint: A négy bajnok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!