Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » A Harry Potterben hol van ez...

A Harry Potterben hol van ez a rész?

Figyelt kérdés
Amikor az ál-Mordon elmagyarázza h zagyváló átokkal zavarta össze a tűz serlegét? A negyedik végén nem találtam...
2009. nov. 29. 22:50
 1/7 anonim válasza:
Pedig ott van a negyedik végén, keresd meg azt a részt, amikor az ál-Mordon bezárkózik a szobába Harryvel, asszem ott, de nem emlékszem pontosan, régen olvastam, és most nincs kéznél a könyv
2009. nov. 30. 05:06
 2/7 anonim ***** válasza:
Igen, szerintem is mindenképp ott lesz a negyedik kötet legvégén, mikor Harry-vel kettesben vannak a szobában.
2009. nov. 30. 14:12
 3/7 A kérdező kommentje:
Ja én is azt hittem de ott nem találom, amikor kettesben vannak a szobában...:(:( Segítsetek légyszi!!
2009. nov. 30. 15:12
 4/7 anonim ***** válasza:
Tényleg a negyedik végén. Nézdd meg jobban...:);)!!
2009. nov. 30. 18:47
 5/7 A kérdező kommentje:
Tényleg most olvastam ki...:S Mondtok fejezetet v oldalszámot v h pontosan hol van?:(...idegesít h nem találom...köszi!:)
2009. dec. 1. 20:22
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Konkrétan sehol sem említi, csak Harrynek mikor visszaérnek... így:

Kinevezett be téged, mint egy negyedik iskola képviselőjét? Én. Ki ijesztett el mindenkit, aki bántani akart, vagy a győzelmed útjába állhatott? Én. Ki vette rá Hagridot, hogy mutassa meg neked a sárkányokat? Én. Ki vezetett rá az egyetlen módszerre, ami szóba jöhetett a sárkány ellen? Én.

Ezt az ál-Mordon mondja Harrynek, de Dumbledorenak utána már erről nem magyaráz, neki csak ennyit mond:

.... Aztán beraktam Mordon ruháit és

álságdetektorait a ládába, és elutaztam a Roxfortba. Életben tartottam Mordont, és az Imperius-átokkal uralkodtam felette. Ki kellett kérdeznem. Mindent meg kellett tudnom a múltjáról. Meg kellett tanulnom a szokásait. Tudtam, hogy csak úgy téveszthetem meg Dumbledore-t. Ezenkívül a hajára is szükségem volt, a Százfűlé-főzethez. A többi hozzávalót könnyű volt

megszerezni. Bumszalagbőrt a pincéből loptam. A bájitalok mestere rám talált a szobájában. Azt mondtam neki, parancsom van rá, hogy átkutassam a

szobát.

– És mit csinált Féregfark, miután foglyul ejtették Mordont? – kérdezte Dumbledore.

– Féregfark visszatért apám házába, hogy tovább gondozza az én uramat és felügyeljen apámra.

– De az apja megszökött – jegyezte meg Dumbledore.

– Igen. Lázadozni kezdett az Imperius-átok ellen, csakúgy mint én. Voltak időszakok, amikor tudatánál volt. A nagyúr úgy ítélte meg, hogy veszélyes lehet, ha elhagyja a házat. Attól fogva levélben küldte el az utasításait a

minisztériumba. Meg kellett írnia, hogy beteg. Féregfark azonban nem volt elég éber. Az apám megszökött. Az én uram tudta, hogy a Roxfortba indult. ....

És ez a 35. Varietaserum fejezetben van, de mikor Harry neve kikerül, akkor beszél arról, h erre csak egy sötét varázsló képes, de ugye ott nem mondja, hogy ő volt az a sötét varázsló. Igazából a Tűzserleg megzavarásáról csak ott esik szó, ami a 17. fejezetben van, név szerint: A négy bajnok

2009. dec. 2. 17:32
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi!
2009. dec. 3. 17:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!