A Harry Potterben miért van, hogy Voldemort azt hiszi, csak ő végezhet Harryvel? És Voldemortot is csak Harry ölheti meg, miért?
voldemortot nem csak harry ölheti meg, meg fordítva se igaz
csak voldinak már kicsit felforrt az agyvize és bosszúból akarja, meg a morál miatt mert hogy néz ki hogy nem tudja megölni harryt, kiröhögik a halálfalók
mondjuk az utolsó részben van azért valami hogy miért nem árt ha voldi öli meg harryt
Dehogyis. Ez nem igaz. Odáig oké ,hogy Harry is horcrux, ezért ahhoz ,hogy eltűnjön belőle az a lélekdarab Harry-nek önként fel kell áldoznia magát és Voldemort-nak meg kell ölnie. Ha más öli meg ,akkor meghal a horcrux-szal együtt.
DE Voldemort nem ezért akarja megölni Harry-t saját maga,mert nem is tud arról,hogy a fiú horcrux. Voldemort a jóslatot követi,ami kimondja,hogy nem élhet az egyik ,míg él a másik. És hogy egy júliusban született fiú,akinek a szülei háromszor dacoltak a nagyúrral, veszélyezteti Voldemort hatalmát, mert olyan erő lakozik benne,amit a nagyúr nem ismer. Ezért meg kell ölnie az egyiknek a másikat.
A jóslat az oka az egésznek.
Igen, de az, h nem élhet az egyik, míg él a másik, nem jelenti azt, hogy egymást kell megölniük.
Ja, a horcrux-darabot értem már, bár kicsit zavarosra sikeredett szerintem ez az utolsó könyv... De azért szuper :)) És a film is!
És köszi a válaszokat!
De igen,azt jelenti. Az 5.ben elmagyarázza Dumbledore. Csak azért jelenti ezt ,mert Voldemort hallgatott a jóslatra. Ő követi,ezért ő maga akarja megölni Harry-t. Dumbledore pedig felteszi a kérdést Harry-nek,hogy gondoljon bele,mi lenne ,ha nem tudna a jóslatról,akkor hogy érezne Voldemort iránt. Harry pedig azt válaszolja: akkor is saját kezével akarná megölni, a szülei miatt. Ez a lényeg.
A 7. könyv nem zavaros,Rowling tudta mit csinál,az már más kérdés,hogy nekünk olvasóknak meg kell azt érteni. Nekem sem ment elsőre. :) Szóval nem vagyunk h*lyék, ezzel nem azt mondom,csak figyelni kell az apró részletekre, ha meg akarjuk érteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!