# 9: Igen, ez sajnos hiányosság, hogy nincs még igazán kultúrája az e-könyvnek. Én is szeretem a valódi "könyv-érzést", de szerintem ez sok szempontból csak megszokás... hiszen a mobiltelefont is megszoktuk "valahogy". :)
Tény, hogy kényelmesebb utazás könyvben e-könyvet olvasni, mint cipelni egy vaskos kiadványt. Az ágy mellett is ugyanúgy ott lehet a tablet v. e-könyv olvasó, mint a papíralapú...
Egyébként van már M.o.-on is kimondottan e-könyvre specializálódott kiadó... de vitathatatlan sajnos, hogy egyelőre korlátozottak a lehetőségek, és a kiadók kevés fantáziát látnak ebben a témában.
Hát ez is attól függ azért jobb helyeken van a családnak + rokonoknak 5000 könyve (legalábbis nálunk van) ott azért bőven be lehet vinni egy Musil - Joyce - Heidegger - Proust - Pynchon - Dosztojevszkij formulát csak hogy ismerteket hozzak ezen szerzők művei általában meg is vannak egy háztartásban....vagy nem.. de ha nem, akkor van helyette Bulgakov, Platón, Mann szóval van mit olvasni könyvalappal is szerintem jó ideig.
Az angol nyelven való folyamatos olvasás egyébként miért "ráadásul" ? Mármint az uo. mintha magyarul olvasnád csak angolul van. Mit szoktál en anglais olvasni?
"Hát ez is attól függ azért jobb helyeken van a családnak + rokonoknak 5000 könyve (legalábbis nálunk van) ott azért bőven be lehet vinni egy Musil - Joyce - Heidegger - Proust - Pynchon - Dosztojevszkij formulát csak hogy ismerteket hozzak ezen szerzők művei általában meg is vannak egy háztartásban....vagy nem.. de ha nem, akkor van helyette Bulgakov, Platón, Mann szóval van mit olvasni könyvalappal is szerintem jó ideig.
Az angol nyelven való folyamatos olvasás egyébként miért "ráadásul" ? Mármint az uo. mintha magyarul olvasnád csak angolul van. Mit szoktál en anglais olvasni?"
5000 nekem is van könyvre, csak mivel se tévém, ill most számítógépem sincs (céges gép, nem lehet rajta még a youtube-ot se nézni), ezért olvasok...ha papíron kéne megvenni azt a mennyiséget, amit elolvasok, akkor havi 50-60ezret kellene költsek, a mostani kb 10ezer helyett (e-book, amiért fizetek + audible tagság) + emellett ugye torrent
a könyvek többsége, amit olvasok vagy még nincs lefordítva magyarra, vagy sosem lesz, amúgy is eredetiben jobban szeretek olvasni, ha tehetem (mondjuk, R. Merle, mint kedvenc író sose fog menni, mert egy szót se beszélek franciául): manapság főleg fantasy és MM könyvek (ezt nálunk nem nagyon meri még kiadó bevállalni), amiket olvasok ill kohászati és minőségügyi szakkönyvek - ezek többségét, ha papíron akarnám olvasni, akkor is külföldről kellene megrendelnem...
5000 darab könyvet értettem nem 5000 forintot könyvre szóval hogy sokáig tart azt mind elolvasni de ha havonta 10 könyvet elolvasol akkor mondjuk tény hogy elfogy pár év
az szar ha Merle a kedvenced és nem tudsz franciául én tudok franciául és az úgy mégis más főleg a francia nyelv esetében, mondjuk szerzőtől is függ pl. a HP7 angolul nem vmi erős én olvastam még anno 16 évesen angolul de tök gyenge volt jó tudom célközönség meg minden, viszont ha egy Larkint, Orwellt vagy Goldingot olvasnék más lenne, csak nem magyar nyelvű könyvünk itthon sajnos nincs
gondolkoztam nagyon a karácsonykor egy Paperwhite II olvasón még félre van téve egy 800000 forint lehet végül beruházok rá, csak pl. egy Kim Ir Szen összes angolul nem tudom hogy le lehet-e tölteni antikváriumban pedig pont van éppen, még az antikvár könyvek amúgy is aaaa olyan jók
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!