Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Ti olvastok e-könyvet? Érdemes...

Ti olvastok e-könyvet? Érdemes beruházni e-könyv olvasóra?

Figyelt kérdés

2014. jan. 5. 22:33
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

# 9: Igen, ez sajnos hiányosság, hogy nincs még igazán kultúrája az e-könyvnek. Én is szeretem a valódi "könyv-érzést", de szerintem ez sok szempontból csak megszokás... hiszen a mobiltelefont is megszoktuk "valahogy". :)

Tény, hogy kényelmesebb utazás könyvben e-könyvet olvasni, mint cipelni egy vaskos kiadványt. Az ágy mellett is ugyanúgy ott lehet a tablet v. e-könyv olvasó, mint a papíralapú...

Egyébként van már M.o.-on is kimondottan e-könyvre specializálódott kiadó... de vitathatatlan sajnos, hogy egyelőre korlátozottak a lehetőségek, és a kiadók kevés fantáziát látnak ebben a témában.

2014. jan. 6. 15:24
 12/22 anonim ***** válasza:
#10, mert ramegy a gatyaja az embernek, en pl atlag felett keresek, de havi 8 * 3500-5000 forintokat nem tudnek megengedni magamnak, plane, hogy heti szinten olvasok 3-5000 oldalakat, raadasul angolul, mert amilyen temaban olvasok, az nemigen van magyarul, ebook meg van torrenten, meg online konyvaruhazakban, ha mindert fizetnek tonkremennek, de igy is jopar ezrest koltok havonta
2014. jan. 6. 23:19
 13/22 anonim ***** válasza:

Hát ez is attól függ azért jobb helyeken van a családnak + rokonoknak 5000 könyve (legalábbis nálunk van) ott azért bőven be lehet vinni egy Musil - Joyce - Heidegger - Proust - Pynchon - Dosztojevszkij formulát csak hogy ismerteket hozzak ezen szerzők művei általában meg is vannak egy háztartásban....vagy nem.. de ha nem, akkor van helyette Bulgakov, Platón, Mann szóval van mit olvasni könyvalappal is szerintem jó ideig.

Az angol nyelven való folyamatos olvasás egyébként miért "ráadásul" ? Mármint az uo. mintha magyarul olvasnád csak angolul van. Mit szoktál en anglais olvasni?

2014. jan. 7. 00:59
 14/22 cathilina ***** válasza:
Én is a papír alapot preferálom, nekem valahogy az e-book nem olyan élmény. Igazság szerint csak akkor töltök le könyvet, ha úgy érzem, nem éri meg a pénzt, hogy megvegyem. Mindazonáltal ha problémát jelent, hogy minden évben százezres nagyságrendben adj ki pénzt új könyvekért - márpedig ha tényleg sokat olvasol, az ilyesmi nem ritka - megéri beruházni rá, ha csak azért is, hogy eldönthesd, érdemes-e megvenni a könyvet. Azzal határozottan nem értek egyet, hogy ami kijött hivatalos változatban is, abból nem, vagy csak késéssel készítenek kalózverziót - elég felnézni valamelyik nagyobb meghívásos torrent-oldalra (nem mondok konkrét oldalakat, de nem az nCore az) már a könyv-premier előtt fent van egy csomó. Angol könyveket tényleg érdemes lehet letölteni, vidéken elég nehéz normális áron idegen nyelvű könyvhöz jutni.
2014. jan. 7. 01:22
 15/22 anonim ***** válasza:

"Hát ez is attól függ azért jobb helyeken van a családnak + rokonoknak 5000 könyve (legalábbis nálunk van) ott azért bőven be lehet vinni egy Musil - Joyce - Heidegger - Proust - Pynchon - Dosztojevszkij formulát csak hogy ismerteket hozzak ezen szerzők művei általában meg is vannak egy háztartásban....vagy nem.. de ha nem, akkor van helyette Bulgakov, Platón, Mann szóval van mit olvasni könyvalappal is szerintem jó ideig.

Az angol nyelven való folyamatos olvasás egyébként miért "ráadásul" ? Mármint az uo. mintha magyarul olvasnád csak angolul van. Mit szoktál en anglais olvasni?"

5000 nekem is van könyvre, csak mivel se tévém, ill most számítógépem sincs (céges gép, nem lehet rajta még a youtube-ot se nézni), ezért olvasok...ha papíron kéne megvenni azt a mennyiséget, amit elolvasok, akkor havi 50-60ezret kellene költsek, a mostani kb 10ezer helyett (e-book, amiért fizetek + audible tagság) + emellett ugye torrent

a könyvek többsége, amit olvasok vagy még nincs lefordítva magyarra, vagy sosem lesz, amúgy is eredetiben jobban szeretek olvasni, ha tehetem (mondjuk, R. Merle, mint kedvenc író sose fog menni, mert egy szót se beszélek franciául): manapság főleg fantasy és MM könyvek (ezt nálunk nem nagyon meri még kiadó bevállalni), amiket olvasok ill kohászati és minőségügyi szakkönyvek - ezek többségét, ha papíron akarnám olvasni, akkor is külföldről kellene megrendelnem...

2014. jan. 7. 20:38
 16/22 anonim ***** válasza:

5000 darab könyvet értettem nem 5000 forintot könyvre szóval hogy sokáig tart azt mind elolvasni de ha havonta 10 könyvet elolvasol akkor mondjuk tény hogy elfogy pár év

az szar ha Merle a kedvenced és nem tudsz franciául én tudok franciául és az úgy mégis más főleg a francia nyelv esetében, mondjuk szerzőtől is függ pl. a HP7 angolul nem vmi erős én olvastam még anno 16 évesen angolul de tök gyenge volt jó tudom célközönség meg minden, viszont ha egy Larkint, Orwellt vagy Goldingot olvasnék más lenne, csak nem magyar nyelvű könyvünk itthon sajnos nincs

gondolkoztam nagyon a karácsonykor egy Paperwhite II olvasón még félre van téve egy 800000 forint lehet végül beruházok rá, csak pl. egy Kim Ir Szen összes angolul nem tudom hogy le lehet-e tölteni antikváriumban pedig pont van éppen, még az antikvár könyvek amúgy is aaaa olyan jók

2014. jan. 7. 23:22
 17/22 anonim ***** válasza:
36 vagyok, a rokonok könytárával már rég végeztem ;)
2014. jan. 7. 23:24
 18/22 anonim ***** válasza:
Sajnos nálam ez nem megy mert senki nem filozófus rokonok között így az ilyen műveket meg kell vennem több Franklin-társulatos könyvem van már filozófiából meg szanszkrit filozófia se nagyon van meg en bloc keleti, posztmodern irodalmat sem szerették annyira. Meg sok könyv el lett kótyavetyélve, de a rokonok könyveit már én is sokat használtam mondjuk még csak 19 vagyok és itt egyetemen túl sok a szakirodalom amit olvasni kell.
2014. jan. 7. 23:50
 19/22 anonim ***** válasza:
na látod, nem lehet a rokonok könyvtárából élni..szakirodalom meg MM könyvek nem igazán apám/anyám könyvtárának részei ;)
2014. jan. 7. 23:54
 20/22 anonim ***** válasza:
Hát nálunk se én el voltam hűlve amikor megtudtam hogy nincsen Musil könyvünk vagy nincs Lenin válogatott vagy Lét és idő meg ilyenek de szerencsére szépirodalomból a legtöbb kiemelkedő a "posztmodern mélyvíz" kivételével megvan azokat már elolvastam bár kortársak között nincs sok illetékes akivel értekezni lehetne efféle olvasmányokról
2014. jan. 8. 00:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!