harcolni a békéért?
azért érzed az ellentmondást.
meg az egyenjogúságért?
a valóságban nincsen egyenjogúság,alá fölé rendelt viszonyok léteznek,hiearchia.
az erős megszerzi amit akar és ez ellen a gyengék semmit sem tehetnek.
ez az önmegvalósítás az evolúció törvénye is egyben,így lehet fejlődni.
a kivitellel lehetnek gondok voldemort esetében,mert ha valakinek a halálából nincsen haszna,azt minek megölnie?
ő meg dühében is gyilkolt vagy csak úgy.
ez viszont pitiánerség a részéről.
Ha ilyen értelemben követnénk az 'evolúció törvényét' már nem létezne ember.
Persze, sosem lesz teljes egyenlőség, mindig is lesznek egyenlőbbek az egyenlők között, de a világban van egy általános rend ( Rowling világában is), és ha mindenki úgy értelmezné a lehetőségeit, ahogy Voldemort, káosz, háború és vérengzés lenne.
Amúgy Voldemort szerintem nem megfontolatlanul, hirtelen felindulásból gyilkolt. Egyszerűen nem látta át a dolgokat, mert teljesen elvesztette emberi mivoltát, ahogy Dumbledore a hetedik részben mondta Harrynek, Voldemort nem hisz a szeretetben, az ártatlanságban, a mesékben és éppen ezért nem érti, hogy ezek hatalmasabb erőt rejtenek, mint az ő mágiája. És bármilyen romlott is a mai világ, ez ek a dolgok léteznek.
Ezt muszáj most kiírnom magamból. Leszögezem, hogy a könyveket nem olvastam, és teljesen nem is láttam mindegyik filmet,épp ezért lehet hogy én maradtam le egy fontos részletről, de nekem úgy tűnik, hogy Voldemort a feltámadásától a haláláig csak a se..ét vakargatja. De tényleg, mondjátok el ha nincs igazam, de én azt látom.
Mielőtt feltámad úgy félnek tőle mint a tűztől, hisz ő a Sötét Nagyúr, a nevét se lehet kimondani, sőt még majdnem hogy gondolni is tilos rá. Erre a 4. évad végén feltámad, megölet egy srácot és kész. Semmi. Most komolyan, ő a leghatalmasabb varázsló és nem csinál semmit. Kivagyok ettől komolyan. Halhatatlan, és emellett egy pálcasuhintással bárkit el tud intézni erre tényleg csak ül a babérjain. Jó oké feltűnik meg ilyenek, de ha tényleg olyan erős és hatalmas mint amennyire mondták, akkor bárkit simán meg tudna ölni 1 perc alatt. Pl a Halál ereklyéiben semmit se csinál. Nem is értem. Őrülten vadászik (vagyis a halálfaló talpnyalók kérés nélkül üldözik hogy Voldemort kedvére tegyenek) Harry-re ahelyett hogy összeszedné a horcrux-okat mielőtt elpusztítanák és már nyert is. tudom hogy túl egyszerű lenne de akkor is. Nem csinál semmit a 7. részben azon kívül, hogy megeteti az állatkáját.
Nem a filmet bántom, mert szeretem de ezt ki kellett magamból írnom XD
Örülök, hogy kiírtad magadból. Jobb az ilyet nem benn tartani.:'D
A filmek során egy-egy résznél nekem is volt ilyen érzésem, de ezt főleg annak köszönhetjük, hogy sok, lényeges részt kihagytak.Plusz Voldemort néha enyhén szólva röhejes lett.:/
A könyvben Voldemort visszatérésétől kezdve ügyködik gonosz, világuralmi tervei megvalósításán és a tettei logikusan vannak felépítve, megmagyarázva. Azt hiszem, túl hosszúra nyúlna ez a válasz, ha ezt bővebben szeretném kifejteni, így egy tanácsot tudok adni: olvasd el a könyveket! :) ( Volditől függetlenül is megéri.)
Én Voldit utálom, de Tom Denem a kedvenc karakterem. Intelligens, manipulatív, jól néz ki, karizmatikus egyéniség, meg hát érdekes is. Amúgy 10-es, te a helyében nem utálnád a muglikat? Gondolj már bele a helyzetébe! A mugli apja úgy tett, mintha soha nem is lett volna fia. Lelépett, mielött megszületett volna. Szerintem az árvaházban sem imádták őt a muglik. Mit tudjuk mi, hogy Any Benson vagy Dennis Bishop, vagy akár Billy Stubbs nem bántották-e, nem gúnyolták-e ki? Természetes, hogy egy kisgyerek ilyenkor fájdalmat akar okozni azoknak, akik bántják. A baj ott kezdődött, hogy ő a puszta akaratával tudott is fájdalmat okozni. Mellesleg szerintem azért van ez a világuralom mániája, mert kiskorában semmibe vették. A két világháború közótti években az ö helyzetében lenni Londonban…
Mellesleg emiatt a sors miatt akart bosszútálni az apján, az apai nagyszúlein, és úgy általában a muglikon, mugliszületésűeken.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!