Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » A Harry Potter c. könyvben,...

A Harry Potter c. könyvben, hogyan használhatta James ötödéves korukban a Piton által feltalált átkot - a "Levicorpus"-t -, amikor azt Piton akkor "találta fel", amikor hatodéves volt?

Figyelt kérdés
Ugye a Főnix Rendjében az RBF vizsga után James fellógatta Pitont annak saját átkával, a levicorpussal. Viszont a 6. részből kiderül, hogy Piton azt 16 évesen "alkotta meg". Paradox?

2013. dec. 25. 12:44
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:

Értem, amit kérdezel.

Nem lehet, hogy Piton azt már ötödéves korukban feltalálta, aztán ahogy meglett a könyv, beleírta, hogy meglegyen ?

Nem rémlk, hogy pontosan le lett volna írva, hogy htaodikosként találta ki.

2013. dec. 25. 22:28
 2/19 A kérdező kommentje:
"Harry felült az ágyban és elfordította a könyvet, hogy könnyebben ki tudja betűzni egy olyan varázslat instrukcióit, amivel a Herceg a jelek szerint elég sokat vesződött. A feljegyzést rengeteg kihúzás és javítás tarkította, de legalul, a lap sarkára körmölve ott állt a kész varászige: Levicorpus" (6. rész-->230. oldal) Nem valószínű, éppen ezért gondolom olyan ellentmondásnak, mint pl. a thesztrálos történetet is.
2013. dec. 26. 09:05
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

Ezt én sem értem,újra olvastam az ötödik és a hatodik könyvben ezeket a részeket.Amikor Harry a merengőbe ezeket az emlékeket nézi vissza akkor James-ék tényleg ötöd évesek.

Viszont Piton hatodévesen kellett hogy kitalálja, mert a könyveben az van írva hogy többször át van húzva látni hogy sokat dolgozott vele a félvér herceg. Bennem felmerült a kérdés hogy nem lehet-e hogy James találta-e fel? és Piton könyvében azért van ott mert próbálta megfejteni hogy mi lehet az a varázsige és az ellen varázsigéje.Mert ez ugye nonverbális varázsige tehát nem mondják ki, így Piton nem tudhatta hogy mi az a varázsige amivel fellógatták.

De több helyen is azt írják hogy Piton találta fel, szóval nem tudom, lehet hogy Pitonra ragadt ez az egész, vagy csak írói hiba, bár elég nagy.

2013. dec. 26. 13:33
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
De a könyv Piton anyjáé volt eredetileg, szóval Piton már előbb megkaphatta a könyvet, mint hogy hatodéves lett. Szóval simán kitalálhatta előbb is.
2013. dec. 26. 13:49
 5/19 anonim ***** válasza:

Piton anyáé volt? Ezt meg honnan veszed?

De még ez sem magyarázza meg hogy honnan tudta James.

2013. dec. 26. 15:04
 6/19 A kérdező kommentje:
"Ne merd ellenem használni a saját átkaimat, ahogy a mocskos apád tette." Valami hasonlót mondott Piton Harrynek a 6. könyv végén, ergo csak Piton találta fel.
2013. dec. 27. 09:31
 7/19 anonim ***** válasza:
100%

"– Nem‐nem‐nem, nem úgy értem! – hadarta Hermione, majd gyorsan körülpislogott, hogy nem hallja‐e őket valaki. – Abban volt igazam, hogy a könyv valamikor Eileen Prince‐é volt. Mert hogy... ő volt Piton anyja!"

Innen tudom, hogy Piton anyjáé volt. Hatodik könyv végében van benne.

2013. dec. 27. 10:40
 8/19 anonim ***** válasza:
ÉS hogy honnan tudhatta James? Valószínűleg Piton használta, ő meg eltanulta tőle.
2013. dec. 27. 10:41
 9/19 anonim ***** válasza:
Igen, a könyv tényleg P. anyjáé volt. Tehát simán feltalálhatta előbb is. :)
2013. dec. 27. 13:02
 10/19 anonim ***** válasza:
100%
De ez nonverbális, tehát nem mondják ki, nem értem hogyan nyúlhatta volna le James.
2013. dec. 27. 13:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!