Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Szerintetek hány kéziratot...

Szerintetek hány kéziratot kaphatnak kézhez egyes könyvkiadók egy évben?

Figyelt kérdés

Azon... hát mondhatjuk már vitának is... szóval azon vitatkoztunk egy ismerősömmel, hogy vajon hány írópalálta próbálkozik be egy-egy kiadónál egy évben, bár gondolom, kiadója válogatja. Az, hogy hányan járnak sikerrel, nos, azt mindannyian tapasztaljuk (ebből indult ki a vita).

Érdekelne a véleményetek és köszönöm a válaszokat.

2013. dec. 19. 10:39
 1/2 anonim ***** válasza:

Kiadója válogatja. Az Alexandrához napi tíz minimum érkezik még karácsonykor is, ebben biztos vagyok. A Könyvmolyképző sem panaszkodhat, mivel a legszélesebb írni vágyó réteg kiadója. Az Ulpius talán még az egyik legelfoglaltabb, mikor kézirat-stop volt, napi tucatot kaptak csak (természetesen egyet sem fogadtak), és valami régebbi pályázat egy hónapja alatt százas nagyságrendű volt a beküldött munkák száma.

Ezzel szemben pl. az Ad Astra nem kapott ekkora rohamot a legutóbbi pályázatukon.

Szóval sok mindentől függ. A nagy kiadók nem fogadnak egész évben, ez is belejátszik, a kisebbek nem annyira ismertek, aki meg közepesen ismert és egész évben fogad, az meg ritkán nyilatkozik ilyen számokról (és nagyon erősen válogat). De az biztos, hogy nagyon nagyra taksálnám a próbálkozók számát, egy nagyoknál szerintem ez már nem is csak ezres, hanem nagyobb. Ennek viszont nem tudni, mekkora része fals pozitív találat, elvégre iszonyú a duplázások száma ("jaj, biztos nem kapták meg, elküldöm megint", "kijavítottam, ez már sokkal jobb, mint az előző", meg persze az, aki mindenkinek elküldi a regényét, mert nem tudhatja, ki fogadja el). Viszont azért sokan tudnak olvasni is meg szöveget értelmezni (írónál sosem hátrány), tehát amikor a kiadók nem fogadnak kéziratot (és ez gyakran megesik), akkor nem küld be. A pályázatról meg lemarad. :D

2013. dec. 20. 23:25
 2/2 A kérdező kommentje:

Kösz.

Én mondtam, hogy rengetegen lehetnek.

2013. dec. 21. 10:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!