Ajánlanátok nekem valami nem túl hosszú, szépirodalmi könyvet?
Csak 14 vagyok, de nagyon szeretek olvasni...Eddig fantasykat olvastam túlnyomórészt, de most szeretnék valami...szépirodalmit, valami mást. Szeretem a romantikát, vagy ha szomorú, szóval nem muszáj happy end-nek lennie.
Ajánlotok valamit? Koromhoz képest intelligens vagyok, a suliból is kicsit kilógok (sajnos), szóval ne írjatok légyszi olyat, hogy fiatal vagyok, vagy úgy sem érteném!
Shakespeare-től miket érdemes mindenképp olvasni?
Dickens? (ő érdekelne, róla sokat hallottam már)
Köszi. :)
Én Rejtő Jenő könyveit ajánlanám, igaz, nem szépirodalmi, de nagyon izgalmas olvasmány.
14 évesen nekem Shakespeare nem tetszett. Úgy vagyok vele, hogy szívesebben nézem színházban, mint leüljek olvasni. Nekem a Hamlet a kedvencem.
Ha Dickenstől szeretnél olvasni, akkor az nem lesz rövid, a regényei úgy 500 oldalasak vagy még annál is több. De megéri. Ami rövid és most ünnepek közeledtével aktuális is a Karácsonyi ének.Talán meghozza a kedved a hosszabbakhoz: Twist Olivér, David Copperfield, Szép remények, Örökösök stb.
Azért én nem jelenteném ki, hogy Shakespeare nem tetszene a kérdezőnek. Én is a Hamletre szavaznék, de a Rómeó és Júlia "alap", főleg, ha szereti a romantikát meg a szomorú befejezést. 14 évesen... mi fogná meg az embert, ha nem ez? Elvégre a szereplőkkel egyidős.
(Bár egyetértek az elsővel abban, hogy én is inkább színházban nézem, mint olvasom.)
Dickens meg tényleg az angol regény nagymestere, ennélfogva tőle rövid művet a Karácsonyi éneken kívül nehéz találni. De nagyon sok művét (hiszen népszerű) feldolgozták filmben. Ha az egyik tetszett, talán kezdj bele, a történet így valószínűleg elvisz a hátán, észre sem fogod venni, hogy hosszú a regény.
Jane Austen - Büszkeség és balítélet
Szabó Magda - Abigél
Gárdonyi Géza - Ida regénye
Dickens: Szép remények
Bronte: Jane Eyre
Köszi mindenkinek! Egyébként már olvastam Shakespeare-től a Romeo és Júliát, mert az volt a kötelező a suliban és mivel tetszett elolvastam a Vízkereszt, vagy amit akartok-ot, a Szentivánéji álmot is, a Hamletet meg elkezdtem már.
Jöhetnek még válaszok! Mindegyik érdekel!
Margaret Mitchell:Elfújta a szél
Skarlát betű
Tatay Sándor: Kinizsi Pál
Jókai Mór: A Nagyenyedi két fűzfa
Annie Pietri: A napkirály kémnője
Fehér Klára: Bezzeg az én időmben (pöttyös könyv, de nagyon jó!!:))
Kertész Erzsébet: Csipkebolt Brüsszelben
Kőszegi Imre: Szerelmetes Orsikám
Dénes Zsófia: Zrínyi Ilona
Thury Zsuzsa: A Tűzpiros Üveggömb
Kertész Erzsébet: Teleki Blanka
William Golding: A legyek Ura
Charles Dickens: Twist Olivér
Charles Dicknes: Szép remények
Gárdonyi Géza: Ida regénye
Szabó Magda: Abigél
George Orwell: 1984
Jerome David Salinger: Zabhegyező
Remélem jókat írtam!!:) egyébként én ezeket mind olvastam:) Örülök, hogy rajtam kívül vannak még könyvmolyok:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!