Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Ki milyen kötelezőket adna?

Ki milyen kötelezőket adna?

Figyelt kérdés
Milyen kötelezőket adnátok a gyerekeknek? Korosztályt is írjatok.

2013. nov. 30. 22:32
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Magyarországon is bevezetném Janne Teller: Semmi című könyvét, mondjuk a 7.-es 8.-os korosztálynak.
2013. nov. 30. 23:25
 2/10 anonim ***** válasza:
Zabhegyező, 9. osztály
2013. nov. 30. 23:29
 3/10 anonim ***** válasza:

Zabhegyező kötelező.

Én adnék, bár csak ajánlottban, egy Rejtőt is. Ha van is XX. századi szórakoztató irodalom, őt szinte senki nem választja. Vagy Szerb Antal, de őt szoktam látni az ajénlott könyvek listáján.

2013. dec. 1. 00:29
 4/10 sámliműszerész ***** válasza:
100%

középiskolásoknak pl

Jack Kerouac - Úton

George Orwell - 1984

David Mitchell - Felhőatlasz

Douglas Adams - Galaxis Útikalauz Stopposoknak

Anthony Burgess - Mechanikus Narancs

Hirtelen ezek jutnak eszembe, ezek a könyvek tényleg hatással voltak rám, csak ajánlani tudom mindenkinek

2013. dec. 1. 07:57
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Szabadon választott műveket adnék, amiről rövidebb fogalmazást kellene írni, pl. Miért ezt választottad? Tetszett? Kedvenc jelenet, karakter? Mi nem tetszett benne? Mit írnál másképp? Idősebbeknél lehetne komolyabb dolgokra is rákérdezni, mint például a szereplők árnyaltságára, jellemváltozásukra, realitásokra stb.
2013. dec. 1. 09:10
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Állatfarm, Semmi
2013. dec. 1. 09:36
 7/10 anonim ***** válasza:

Rejtő: A tizennégy karátos autó (5.-ben)

Szerb: A Pendragon legenda (7.-ben)

Dumas: Monte Cristo grófja (9.-ben)

Voltaire: Candide (10.-ben)

Dosztojevszkij: Bűn és bűnhődés (9.-ben)

Madách: Az ember tragédiája (12.-ben)

Verne: Kétévi vakáció (6.-ban)

Szóba jöhetnek még a következők:

Verne: Nyolcvan nap alatt a Föld körül (6.)

Rejtő: A szőke ciklon / Piszkos Fred, a Kapitány (választhatóan)

Dosztojevszkij: A félkegyelmű (12.)

Goncsarov: Oblomov (12.)

2013. dec. 1. 16:39
 8/10 anonim ***** válasza:

Ez egy nagyon érdekes kérdés! Ezt meg lehetne kérdezni azoktól az emberektől akik kitalálták a mostani rendszert, borzalmas. Nem a művekkel van a probléma hanem azzal h nem annak a korosztálynak készült akinek ki kellene olvasni, bár ezt úgy mondom h soha egyetlen egy kötelezőt nem olvastam végig. (itt nem a novellafélékre gondolok hanem a regényekre és nem az h annyira nem akartam, 13 évesen egy olyan terjedelmű könyvet mint A kőszívű ember fiai... esélytelen :D)

Sajnos nem tudok konkrét választ adni mert "reál"-os vagyok, de vmi borzalmas emlékeim vannak a általános iskolai/gimnáziumi dolgokról, vmi nagyon nem jó, pedig az irodalmat meg kellene szerettessék, ez meg csak annak fekszik aki teljesen humán irányon mozog.

Na mindegy, bátran mondhatja bárki h velem van a baj! (bocsi az offért) Hi!

2013. dec. 1. 16:50
 9/10 anonim ***** válasza:
Michael Ende: Momo. Gyalázat, hogy ez a könyv nem elég elismert, de komolyan.
2013. dec. 4. 01:01
 10/10 anonim ***** válasza:
Egyébként 8-as! Nem kötözködésből, tényleg, de 23 évesen mennie kellene egy Kőszívű VASTAGSÁGÚ könyvnek. Nem a Kőszívűnek, azt elismerem, hogy nehezebb, de a terjedelme simán elfogadható 13 évesen. Amúgy nem feltétlen az irodalom óra feladata megszerettetni az olvasást.
2013. dec. 4. 01:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!