Ki milyen kötelezőket adna?
Zabhegyező kötelező.
Én adnék, bár csak ajánlottban, egy Rejtőt is. Ha van is XX. századi szórakoztató irodalom, őt szinte senki nem választja. Vagy Szerb Antal, de őt szoktam látni az ajénlott könyvek listáján.
középiskolásoknak pl
Jack Kerouac - Úton
George Orwell - 1984
David Mitchell - Felhőatlasz
Douglas Adams - Galaxis Útikalauz Stopposoknak
Anthony Burgess - Mechanikus Narancs
Hirtelen ezek jutnak eszembe, ezek a könyvek tényleg hatással voltak rám, csak ajánlani tudom mindenkinek
Rejtő: A tizennégy karátos autó (5.-ben)
Szerb: A Pendragon legenda (7.-ben)
Dumas: Monte Cristo grófja (9.-ben)
Voltaire: Candide (10.-ben)
Dosztojevszkij: Bűn és bűnhődés (9.-ben)
Madách: Az ember tragédiája (12.-ben)
Verne: Kétévi vakáció (6.-ban)
Szóba jöhetnek még a következők:
Verne: Nyolcvan nap alatt a Föld körül (6.)
Rejtő: A szőke ciklon / Piszkos Fred, a Kapitány (választhatóan)
Dosztojevszkij: A félkegyelmű (12.)
Goncsarov: Oblomov (12.)
Ez egy nagyon érdekes kérdés! Ezt meg lehetne kérdezni azoktól az emberektől akik kitalálták a mostani rendszert, borzalmas. Nem a művekkel van a probléma hanem azzal h nem annak a korosztálynak készült akinek ki kellene olvasni, bár ezt úgy mondom h soha egyetlen egy kötelezőt nem olvastam végig. (itt nem a novellafélékre gondolok hanem a regényekre és nem az h annyira nem akartam, 13 évesen egy olyan terjedelmű könyvet mint A kőszívű ember fiai... esélytelen :D)
Sajnos nem tudok konkrét választ adni mert "reál"-os vagyok, de vmi borzalmas emlékeim vannak a általános iskolai/gimnáziumi dolgokról, vmi nagyon nem jó, pedig az irodalmat meg kellene szerettessék, ez meg csak annak fekszik aki teljesen humán irányon mozog.
Na mindegy, bátran mondhatja bárki h velem van a baj! (bocsi az offért) Hi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!