Ti mit gondoltok arról, amikor egy könyvben az egyik főszereplő vagy más nagyon kedvelt szereplő hal meg?
SPOILER
Csak a rend kedvéért: 3 pov szereplő hal meg a Tűz és Jég dalában. Arys Oakheart (Arys Vasszív) is pov karakter. :)
Ráadásul most Jon feje fölött is ott lebeg a halál, Jaime-ről pedig nem tudjuk, mi történt, miután besétált a csapdába. (Bár szerintem egyikük sem fog "véglegesen" távozni a történetből... legalábbis egyenlőre! :)
Akkor már 4 POV karakter halt meg, mert Quent Martell is az volt.
És azt már hagy az író döntse el, kit öl meg, meg kit ne. Ha valaki reálisan akarja ábrázolni a dolgokat, akkor az ezzel jár.
Ha valaki nem akar halálról olvasni, olvasson tini naplóregényeket a láwról és egyéb 1st world problem-okról.
#13:
:) Róla meg is feledkeztem! :)
Szerintem néhány fontos szereplőnek meg kell halnia, különben elég fura volna, hogy például a HP-ben Harry minden barátja és az összes főszereplő túléli, mert különben nem lett volna túl reális.
A Tűz és Jég dalában mindig van értelme a szereplők halálának, most is lehetne érveket felsorakoztatni amellett, hogy a halálukon lévő szereplők túlélik-e, vagy sem. Eddardnak meg kellett halnia, hogy a gyermekei önállósodjanak és megtalálják a saját útjukat. Meg ha elment volna a Falra, akkor elmondta volna Jonnak, hogy kik a szülei. Mert ha nem ő és Wylla, akkor az lesz a sorozat egyik legnagyobb poénja, ha kiderül. (És akkor talán életben marad Jon *reménykedik*.) Ha meg Jon tényleg Eddard és Wylla fia, akkor meg Martin apó a markába röhöghet, hogy mennyi értelmetlen elmélet született erre a jelentéktelen dologra.
Szóval szerintem a fontos szereplők meggyilkolása azért lényeges, hogy ne legyen túl nyilvánvaló az egész. (Kedvenc könyvem - Csodaidők - második kötete vége: fél szereplőgárda meghal, és nincs meg a könyvtárban a folytatás... Igencsak ösztönzött a tobábbi kötetek megvételére.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!