Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Milyen Leiner Laura írási...

Milyen Leiner Laura írási stílusa?

Figyelt kérdés
Én is írással foglalkozom. Leiner Laura a kéldaképem, de milyen az ő stílusa? Mitől lett ennyire híres? Mi a különleges az írásában?

2013. nov. 22. 20:56
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Szar túlhájpolt író.

Pont mint a könyvei.

2014. jan. 21. 12:31
 12/17 anonim ***** válasza:

Nem különösebben jó mert mivel ő is negyven éves, kicsit a negyven éves világnézetét, stílusát és fogalmazó késéségét önti bele egy tini szavaiba ami elégé furcsán hat. Az SZJG-ben van néhány jó poén mivel tulajdonképpen a nőnek nincs magán élete csak twittere amin egész nap non-stop fent van tizenévesek üzeneteire válaszolgat. A Bábel poénjai már kissé erőltetettebbek viszont a könyv végére ár kezd lekopni ez a "negyven éves"-es stílus és az akkor szakítsunk már teljesen új stílusban íródott.

Valamint van ami még külön zavaró például fogadok hogy legtöbb tini olvasója nem ismerte már a green dayt a kornt meg ezeket vagy ha ismerte is nem ezeket hallgatta mint "menő zenét", mert ez már egy pár éve nem az viszont az iPhone ezredik szériája meg már megint túl modern. A másik meg a szereplők öltözködése, például a Bábel-ben Zsófi egyik ruha össze állítása : spagetti pántos színes fölső és bakancs (!!!) ez nem egy mai tini normális öltözete vagy Reni kötött pulcsijai.

Az hogy mitől lett híres azt már ahogy láttam egy jó páran már leírták előttem mert az írásai egyszerűek és mert minden lány szívesen megtalálná a "Cortezét".

A cél közönség amúgy a gimis korosztály volt akit teljesen hidegen hagyott mert a legtöbben kilencedikes korukig át esnek már mindenen és tényleg mindenen szóval kilencedikben már ciki ha szűz vagy, és ezért lett érdekesebb inkább ennek a kisebb kor osztálynak mert ők még ezek előtt állnak...

És 14 éves vagyok, lány mielőtt belekötnétek hogy 40 évesen ne kommenteljek...

2014. márc. 17. 21:39
 13/17 anonim ***** válasza:

Előző voltam

Még azt tenném hozzá befutottsága történetéhet hogy azért olvassák/olvasták sokan a könyveit mert egyszerű könnyen érthető és gördülékeny. Nincs benne semmi tulbonyolitva.Ennyi. Ezért olvassák olyan sokan.

2014. márc. 17. 22:09
 14/17 anonim ***** válasza:
Leiner Laura,nem éppen negyven éves..85-ben született.Attól még egyet értek veled,nem mindig van tisztában az éppen divatos dolgokkal,és attól még,hogy 29 éves valóban nincs magán élete.Az meg rohadtul inritál,hogy nem tud új karaktereket kitalálni.Vegyük pl. a Bábelt és a SZJG-t.Zsófi=Reni, Szasza=Cortez,Napsi=Virág és még sorolhatnám...
2014. márc. 19. 14:40
 15/17 anonim ***** válasza:
Két éve láttam, akkor simán negyvenesnek nézett ki.
2014. márc. 19. 20:06
 16/17 anonim ***** válasza:
A kor nem téma az írónál; John Green is a negyvenes éveiben jár de nagyjából minden könyve tinik szempontjából íródott és mégis hihető. Pl Hazel sokkal természetesebben viselkedik mint Reni. Pedig mint hangsúlyoztam is; John Green is negyvenes. Bár ő YT csatornát is vezet az öccsével szóval ő a médiában eléggé jelentős szerepet foglal el Laurával ellentétben.
2014. júl. 17. 15:12
 17/17 szoszi99 válasza:

Kedves kérdező!

Talán már egyáltalán nem érdekel erre a kérdésre a válasz, hisz egy részt régi kérdés, másrészt vegyes visszajelzésekkel találkozhattál. Az írónő a Szent Johanna Gimiben egy olyan karaktert írt körül, akinek az élete mintha csak hétköznapokból állna, (amely részben igaz, dee a szüneteket sem írta olyan kiemelkedően különlegesnek) ezért látjuk 'unalmasnak', én is egyet értek azzal, hogy az első részek kegyetlen unalmasak. Az első két részből arra emlékszem, hogy összehaverkodott egy emo-val akinek "véletlenül" hippis Virág nevet adott a stílusához illően. Ja meg persze, hogy végig depressziósan mászkált iskolában egy darab srác miatt. Ja meg, hogy futott utána egy másik srác. De lássuk be, egy olyan iskolában, ahol semmi sem történik és maga a karakter hozzá állása is szürke. Mit várunk? Gondolom nem én vagyok az egyetlen aki írogat, van rá esély, hogy kidolgozta a karaktereket, kitalált egy alap történetet és ahhoz tartotta magát. Én legalábbis így szoktam, bizonyos karaktereket előbb elképzelek, valakihez hasonlítom a környezetemből és a karaktert formálom olyanná, amilyenné én szeretném. Lehetséges, hogy Ő is ezt tette, kiszúrt magának valakit, meg tudott róla pár dolgot és formálta. Nem tudni.

Amikor én olvastam a SZJG-t nem törődtem azokkal a kérdésekkel: " Mennyi esélye van annak, hogy egy szerény, helyes, menő srác egy falhoz simuló, szürke lányt szúr ki magának, és pont azért, mert nem borul a nyakába és leplezi?!"

Akkor ott helyben magasról tettem rá, mert egy könyvnek épp az a célja, hogy elolvasd és szórakozz annak olvasása közben. Eltúlozta a "gimis évek a legszebbek, használd ki" gondolatot, mert szerintem magából és az akkori fiatalságból merített. Nem tette jól, mégis sokaknak segített példaképet tolni az orruk elé. Aki elolvas egy könyvet annak az a könyv a személyiségének egy apró vagy épp nagyobb töredéke lesz. Akkoriban elé tudtam volna olvasni akár 6x is egymás után, de rájöttem, hogy egyszer elég volt. A Bábel című könyvét olvastam a SZJG után, ami magával ragadott, mert spontán jöttek a dolgok, amik mostanában igazán illenek a fiatalsághoz. Úgy mint az improvizáció. Itt említeném meg azt amikor Zsófi poénból megy férjhez. Hányan csinálták ezt még meg egy fesztiválon? Ugye.. Nos... A kérdésre a válasz:

Különleges volt minden könyvében az, hogy az emberek zöme a SZJG-hez hasonlította az irományait, mivel az lett a felkapott és menő és wow meg egyéb... A Bábel más hangulatot árasztott magából, az Akkor szakítsunk is és a mostani sorozatáról még nem tudok véleményt mondani. :) A stílusát nem lehet kifejteni, ahhoz el kell olvasnod pár könyvét, hogy te saját magad tudd megállapítani, mert amint láttad mindenki máshogy vélekedett efelől.

Tyűűű de sokat írtam... bocsesz :)

17L

2016. júl. 4. 15:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!