SZENT JOHANNA OLVASÓK! Valaki bemásolná a részleteket a szent johanna gimi 4. kötetböl amikor Cortez meg Arnold "civakodnak"? azt hiszem több ilyen is van
Egy nonverbális harcuk:
– Kidobtak – jelentettem be, mintha nem lenne elég nyilvánvaló.
– Láttam – lapozott Arnold a könyvében. Én is beleolvastam a sorba, így éppen
odahajoltam hozzá, amikor elzúgott fölöttünk egy focilabda. Riadtan lehúztam a fejem,
majd amikor felnéztem, Cortez intett egyet lazán, ami kábé a „bocs” megfelelője volt.
Hát, majdnem lerúgta a fejünket. Óriási.
Itt Cortezről Arnold és Reni:
Nos, sejtettem, hogy nem lesz elragadtatva attól, hogy visszaadtam
a rovatom, de ilyen heves reakcióra nem számítottam.
– Miért? – kérdezte dühösen, én pedig érvelni kezdtem. Arnolddal szemben esélytelenül.
– Reni, én vagyok a főszerkesztő-helyettes,nem kellett volna ezzel megvárnod?
– Timivel megbeszéltem.
– Egyáltalán nem örülök annak, hogy így döntöttél. Jól írsz!
– De nem ajánlókat!
– Ezt az évet kellett volna megvárnod, jövőre tiéd lenne az én cikkem!
– Miért? – csodálkozott Virág, mire Arnolddal mindketten kapcsoltunk, hogy jelen van, és
visszafogtuk magunkat.
– Mert főszerkesztő leszek, és nem írok már – füllentette Arnold, és ha nem menne el a
suliból, ez így is történne. Virág biccentett, mire Arnold visszafordult hozzám. – És most
egyáltalán nem írsz többé az újságnak?
– Nem, de állandó fotós lettem.
– Reni, az nem ugyanaz. Írnod kell, mindent rád akartam hagyni, hogy vidd tovább.
– Miért hagyod rá? – pislogott Virág, és fújt egy hatalmas rágólufit.
– Mert főszerkesztő lesz – vágtuk rá Arnolddal egyszerre.
– Ühüm – bólintott Virág, és megpróbálta leszedni az arcáról a rágót, ami persze ráragadt
a kesztyűjére.
– Nem értem, miért baj, ha nem írok az újságnak. A fotózás jobban érdekel, mint a
filmajánlók írása. Tudod, hogy nem is vagyok képben!
– Mindig segítettem. És Virág is.
– Segítség nélkül akarok írni.
– De így egyáltalán nem írsz.
– Az újságnak nem!
Arnold a fejét rázva a távolba meredt, szemmel láthatóan nem tudott belenyugodni.
– A szüleid mit szóltak?
– Hát, annyira nem örültek, annak viszont igen, hogy állandó fotós lettem.
– Írnod kéne, nem pedig telefonnal fotóznod. Nem ugyanaz a kategória…
– Cortez szerint tehetséges vagyok, ha a telefonommal ilyen képeket tudok csinálni –
kezdtem, de Arnoldnak felszaladt a fél szemöldöke.
– Cortez? Cortez szerint?
– Igen, beszélgettünk róla.
– Te kikérted Cortez véleményét egy olyan dologról, amiről sejtelme sincs?
– Csak beszélgettünk – hadakoztam.
– Tehát összefoglalva – nézett rám Arnold elég komoran. – Nemcsak együtt vagyunk az
iskolaújságnál, és én vagyok a főszerkesztő-helyettes, de ezen kívül még barátok is
vagyunk. Mégis Cortez véleményét kéred ki egy olyan témával kapcsolatban, amiben
laikus, és nem is mérvadó a tanácsa. Megfogadod, meg sem vársz, már eldöntötted. Ezek
után mit vársz tőlem? Mit mondjak? – kérdezte, és teljesen megsemmisítettek a szavai.
– Ez nem Cortezről szólt. Egyszerűen megértette, hogy fáradt vagyok, nem bírom
egyszerre csinálni az egészet!
– Akkor a fotózást hagytad volna!
– De érdekel a fotózás!
– Egy régi telefonnal kamerázol, Reni?
– Jók a képeim!
– Ki mondta? Cortez?
– Igen!– kiáltottam.
– Szia– köszöntem halkan, de még így is visszhangzott a hangom az üres térben.
– Szia– köszönt vissza kelletlenül, és már ki is került. Elég nyilvánvalóvá tette, hogy nem
szeretne beszélni velem.
– Sajnálom, hogy nem tudtam elmenni – kezdtem, ügyet sem vetve arra, hogy a hátához
beszélek. Cortez megtorpant, és visszafordult.
– A nem tudtál és nem akartál nem ugyanaz – ráncolta a szemöldökét.
– Hidd el, elmentem volna. Ha meghív – suttogtam, miközben őrült lelkiismeret-furdalás
gyötört.
– Aha, persze. Jó, tudod mit? Jobb, hogy nem jöttél. Ott és azzal voltál, akivel lenned
kellett – közölte, és annyira fájtak a szavai, hogy könny szökött a szemembe.
– Ha kitomboltad magad, békén is hagyhatnád – lépett hozzánk hirtelen Arnold, mire
döbbenten megfordultam. Cortez és Arnold egymással szemben álltak, én köztük, és
könnyezve kapkodtam a fejem.
– Ne szólj bele, Neményi! – szólt rá Cortez olyan hangsúllyal, ahogyan még nem
hallottam.
– Mondta, hogy sajnálja. Mondta, hogy nem hívták meg. Mit vársz még tőle? – kérdezte
száraz hangon Arnold.
– Semmit– felelte Cortez egyszerűen. – Tényleg semmit – rántotta meg a vállán a
táskáját, aztán megfordult, és otthagyott minket. Ahogyan kilépett az ajtón, azonnal
elbőgtem magam. Csoda, hogy addig vissza tudtam tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!