Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Szerintetek ez jó Harry...

Szerintetek ez jó Harry Potter fanfic lenne?

Figyelt kérdés
A Roxforti csata másnapján a harcban elesettek holttesteit elszállítják az iskolából azonban egy ember holttestét nem találják , Perselus Piton eltűnt a szellemszállásról. Egy évvel később azonban Piton feltűnik az iskolában ahol visszakapja az állását de senki nem tudja hogy hogy élte túl Nagini mérgét és hogy hol volt ezalatt az egy év alatt. A tanítás megkezdődik és a professzor egyre furcsábban kezd viselkedni. Kiderül hogy a tanár haldoklik és csak egy éve van hátra. Elkezdődik a versenyfutás az idővel hogy Harry és barátai megtalálják a megoldást ami talán megmentheti a professzor életét , de a kutatás során súlyos titkok derülnek ki Piton múltjáról és a három jóbarát már nem is olyan biztos benne hogy meg akarják menteni a tanár életét.

2013. nov. 13. 20:46
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Miért ne lehetne jó? Kizárja bármi is? Oké, értem, ebből kisülhet egy ócska kliséhalom is, de azt el kell kerülni (pl. azzal, hogy olvasol a témában pár egyéb fanfictiont, és nem azokat a mozzanatokat használod fel, amik minden másodikban szembe jönnek). Nem vagyok jártas a témában, így egyelőre azt mondom, ez nem rossz történetnek, bár elég sok kérdésre kell alapos, logikus és részletes választ adni. Ebből még lehetnek bonyodalmak (a szerzőnek, nem a szereplőknek).

[Mellesleg, de ez a Harry meg a barátai mindenhol ott vannak? Nélkülük megáll a világ? Jó, persze, meg lehet indokolni, miért nekik kell ezt az egészet intézni, de én a helyükben korengedménnyel nyugdíjaztattam volna magamat a hetedik rész után a fanfictionök világából.]

2013. nov. 13. 21:36
 2/12 anonim ***** válasza:
Nem rossz ötlet, de nem Nagini mérgébe halt bele Piton, hanem mert elvérzett.
2013. nov. 14. 17:58
 3/12 anonim ***** válasza:
46%

Nagini óriáskígyó, vagyis nincs mérge. Úgyhogy ezt így ne írd bele.

Amúgy nekem tetszik az alaptörténet, bár elég meredek sztori, a múltas résznél pedig - mivel elég sokat tudunk Piton múltjáról - nagyon kell vigyáznod, hogy hű maradj a könyvhöz.

2013. nov. 14. 20:36
 4/12 anonim ***** válasza:
Ez egész jó. De az emlékes résznél vigyázz és az előttem szólóknak igazuk volt,hogy nem méreg miatt halt meg hanem elvérzett.
2013. nov. 16. 14:34
 5/12 A kérdező kommentje:
várok ötleteket is, hogy ti hogyan alakítanátok a történetet :D
2013. nov. 30. 16:34
 6/12 anonim ***** válasza:
85%

Ugye ezt tényleg csak viccnek szántad?

Bocs, hogy belekotyogok megint, pedig nem értek a HP-hoz, de annyiban hallgass csak a többiekre, hogy a regények világához hű maradj. A többi a te dolgod. Hé, te vagy a szerző, nem az olvasók! Nehogy már a nyúl vigye a vadászpuskát! Az olvasó olvas, a szerző ír - övé a sztori, ő alakítja.

2013. dec. 1. 00:10
 7/12 anonim ***** válasza:
77%

Szia!

Szerintem ez egy nagyon jó sztori, csak ki kell dolgozni. Ne legyenek benne logikai bukfencek és minden kérdés meg legyen válaszolva.Amúgy Nagininek igenis VAN mérge!Pl: Mr.Weasley-t is megmarta, nem megszorongatta a nyakát.

2013. dec. 8. 16:10
 8/12 anonim ***** válasza:
70%

Ne haragudj, nekem nem tetszik. Piton története valahogy olyan szép kerek zárást kapott, a végén pedig Harry kezei között elvérzett. És ennyi. A múltjáról is nagyon sokat megtudtunk, számomra kb. ő az egyetlen szereplő, akineka visszatérése erőltett lenne. Előbb olvasnék olyasmit, hogy pl. Sirius valahogyan visszatér arról a helyről, ahová a boltívbe esése után került vagy ilyesmi.

De ha neked ez tetszik, írd meg így. Fanficről beszélünk, ergó lényegtelen, hogy az most könyvhű-e vagy sem (nem olvastatok ti akkor igazán szaftos ficet még), hanem hogy téged szórakoztasson az írás.

2013. dec. 25. 23:26
 9/12 anonim ***** válasza:
Nekem tetszik az alapötlet, csak mindent alaposan meg kell magyarázni. Egyébként párosítást akarsz bele? Akkor még könnyebben el lehetne kerülni a klisséket. Sok sikert hozzá!
2014. máj. 17. 16:42
 10/12 anonim ***** válasza:
Utolsó előtti:Ahhoz képest,hogy szerinted Piton visszatérése erőltetett,akármilyen "visszatéréses sztorit" olvasok,ott Piton is feltámad,visszatér,nevezd ahogy akarod.
2014. júl. 17. 17:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!