Szóval akkor kinek kik a kedvenc írói?
Oblomov <3
Amúgy oroszoknál még Solohov is jó meg Lermontov meg Zamjatyin, de amúgy oroszoknál rengeteg penge van, filmben is.
Egyébként németeket mirt írtok oly keveset? Vagy skandinávokat, amcsikat, stb?
Szépirodalom kategóriában a kedvenceim a klasszikusok közül Dosztojevszkij és Poe, kortárs kategóriában Ulickaja és Murakami Haruki, és az ötödik, aki nem tudom, mennyire fér bele, de nekem a szívem csücske: Lucy Maud Montgomery.
Nagyon sajnálom, hogy magyar írót nem tudok kiemelni, de honfitársaink köréből inkább a költőinket kedvelem.
J.K Rowling
Meg Cabot
Veronica Roth
Mondjuk amerikai irodalomnál szerintem Pynchon,Faulkner,Fitzgerald is csúcsok meg mondjuk Twain persze az általad felsoroltak mellett Steinbeck, na de német irodalom is eléggé keveset van említve úgy látom.
(amúgy orosz nekem is nagy kedvencem voltaképpen ha vki kultúrában oroszhoz nyúl nagy valószínűséggel jó hatás éri)
Ja tényleg, Twain mondjuk nem rossz, még kiskamaszként olvasgattam pár könyvét. Bár így, felnőtt fejjel már annyira nem esek hanyatt tőle.
Közben még Lovecraft jutott eszembe, mint jelentősebb amerikai író, de nekem ő sem jön be. Valahogy egyszerűen nem.
J.K. Rowling (harry miatt)
Meg Cabot (Hivószám 1-800 miatt)
Jane Austen ((Büszkeség )
Jókai Mór (kőszívű)
Gárdonyi Géza
1. Murakami Haruki, mert egy teljesen más világot tár elénk, de európailag is értelmezhető
2. Banana Yoshimoto, mert minden könyvében tud mást írni ugyanaról a fő témáról.
3. Jo Nesbo, mert skandináv, és rettentő frappáns történet vezetése van.
4. J.R.R. Tolkien, mert a Gyűrűk Ura és a Hobbit is egy teljesen más világ, elvégre fantasy, de mégsem a megszokott értelemben. Létezne ilyen hely, hogy Középfölde akkor történelmi fantasy-nek is nevezhetném.
5. Igazából bármi...nagyon sok olyan van akinek egy-egy művét olvastam, de valamiért megfogott.
Gyerekkoromban a következő írók voltak a kedvenceim és a legkedvesebb műveik:
1. Rejtő Jenő (A 14 karátos autó)
2. Karinthy Frigyes (Tanár úr kérem, Így írtok ti)
3. Karl May (a Winnetou sorozat, Az ezüst-tó kincse)
4. Jules Verne
5. Mark Twain (Huckleberry Finn kalandjai, Tom Sawyer kalandjai)
Ma már nem tudnám megmondani, hogy van-e jelenleg valamilyen kedvenc íróm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!