Melyik Agatha Christie krimi regény a legjobb? Még sosem olvastam tőle, csak fimet láttam, de szívesen olvasnék. DE azt se tudom, h Poirot-sat vagy Miss Marple-öset? Szerintetek? 15/L

Nekem az egyik kedvencem a Tíz kicsi néger, de az Öt kismalac is jó amiben Poirot nyomoz és a Gyilkosság az Orient Expresszen is nagyon jó. (az utolsó is Poirot-os).
Ezenkívül tudom ajánlani még a Nyaraló gyilkosokat, az Ackroyd gyilkosságot, a Szunnyadó gyilkosságot és az ABC gyilkosságokat. 12/L

Én azokat kedvelem a leginkább, amelyekben Poirot és Hastings szerepelnek - ezek között talán a Gloriett a hullának a kedvencem.
Az Ackroyd-gyilkosságnak a legmegdöbbentőbb a megoldása szerintem, így ez is toplistás.
Nagyon eredeti a Tíz kicsi néger alapötlete, így lehet ez a harmadik helyezett.
Én Poirot-ot és Hastings kapitányt jobban bírom, mint Miss Marple-t, egyrészt mókásabbak, másrészt reálisabbak. Ezen a három könyvön kívül még a Holttest a könyvtárszobábant ajánlom Christie-től, és a Miért nem szóltak Evansnak?-ot, amely egyébként Miss Marple-ös, de ennek ellenére nekem igazán elnyerte a tetszésemet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!