Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Eddig milyen? (Kérdésem túl...

Eddig milyen? (Kérdésem túl rövid blablabla. )

Figyelt kérdés

Tudom van benne helyeírás probléma.Még az is lehet hogy a nevek változni fognak.11/F

Egyszer, mikor az yaarik támadást indítottak Tsunama népe ellen több százezren meghaltak.A tsunamaiak bírták a csatát.Elfek és törpék hada mely végig söpörne a világon,de nem,nyugodtan békésen éltek.Katonáik is inkább vadászok.Az íjászok kiváló felderítők így míg a legkiláthatatlanabb helyzetben is megtalálták a zsákmányt.És ott volt köztük Swet.Ő csak egy elf volt a sok közül.Szemét vágás szegte.Még akkoriban szerezte amikor Gnark várának az erdejében vadászott.Elkapták az őrök és megkínozták.Ennek már 60 éve.Most 154 éves.A legkiválóbb felderítő.Barátja Nart egy törpe.Hatalmas bárdja van ami legalább 30kg nyom mégis úgy hadonászik vele mint egy kis mogyoró favesszővel.Ők ketten az Alfa osztagért voltak felelősek.Yaarik ezrét ölték meg együtt.A nittinek és orkok mind féltek tőlük.Még a Yaari fővárosba is betörtek, Bords Evébe.Bár nem jutottak tovább az első háztömbön de hazájukban mély tisztelet övezi őket.Majd mikor lement a háború és béke lett bronz szobrot álítottak tisztelükre.78 év múlva Nart meghalt tüőrákban.Swet szomorúan bolyongott éjszaka a hideg utcákon.Nem érdekelte semmi.Csak Nart.Emiatt elvesztette a családját,a tiszteletét és minden földi javát.Csak az maradt meg benne amit senki nem vehetett el.A dicsőség hogy egyszer nagy volt.Felment a Skjet-hegyre s térdre borulva könyörgött az istenek felé, hogy segítség meg.Hirtelen nagy vihar kerekedett és az eget villámcsapások ritkították.Ekkor megjelent a fény.Swet csodálkozva nézett miként Nart levágtat paripáján és amuletett tesz a nyakába majd visszamegy.A fény eltünt.Az eső még mindig esett de Swet meglátta azt amit kell.Felállt és elindult.Elindult oda ahol még tsunamai nem járt.Elhatározzta, hogy felfedezi a világot és új barátokra lel.Élete végéig csak vándorolt.947 éves volt amikor Wellmodsz földjén lehunyta a szemét és örök nyugalomra tért.

2013. okt. 26. 12:31
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

A helyesírásra tényleg jobb volna odafigyelni, főleg a vesszőkre, de ha gépen írod, a helyesírás-ellenőrző erre figyelmeztetni fog.

Nem tudom, szerintem nem annyira eredeti. Már rengeteg mű született ilyen fantasy témában, a tied is eléggé beállt a sorba. Talán ha beletennél valami izgalmas csavart, amitől több lesz, mint egy átlagos fantasy...

2013. okt. 26. 12:42
 2/14 A kérdező kommentje:

Ez csak egy bevezető lenne.

Tehát elmegy kalandozni.Több száz évig vándorol és közbe barátokra, ellenségekre talál.De lehet hogy részt fog venni háborúkban mint egyszerű katona.Bár ez nem nagy csavar.

Mégis mi kellene?

2013. okt. 26. 12:47
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg nem a legeredetibb, nekem egyből a Gyűrűk ura ugrott be. (Legolas és Gimli barátsága)

Vannak benne hibák, fogalmazási problémák... A szöveg nem elég kidolgozott, egymás után jönnek a gondolatok, sokszor nincs összekötés. Nem kell mindig mindent tényszerűen megfogalmazni, elég az olvasóval sejtetni is a dolgokat, vagy másképp körülírni, így a történet is kerekebb lesz. pl: 78 év múlva Nart meghalt tüdőrákban. Ezt a mondatot sokkal mesélősebbé tehetet, mondjuk :

Nart, a pipafüvet pöfékelő törp, hosszú évekig volt jobbkeze - és baltája - az elfnek. Hetvennyolc évnyi szolgálat után Swet mégis magára maradt. Barátja már az örök csatamezőkön aprította az orkokat. Tüdőrákbán ment el, sose tudta letenni azt a fránya pipát.

Ez csak egy példa volt, hogy te is érezd, mit is értek a mesélés alatt. Attól, hogy hasonlít valamire, még semmi gond nincs! Ahhoz képest, hogy 11 éves vagy, nagyon ügyesen fogalmazol és a fantáziád is a helyén van! Semmi gond azzal, hogy még nem vagy teljesen eredeti. Valahol el kell kezdeni... anno nekem is a kedvenc történeteim tovább gondolása/átdolgozása adott ihletet! :)

Ne törődj a regényed hosszával, az első nekem is rövidkére sikeredett. A lényeg, hogy próbáld ki magad. Fogalmazz furán, önmagadtól nem megszokott módon... néhány év múlva egész jó kis könyveid lesznek! :)

Sok sikert hozzá, ügyesen!

19/L

2013. okt. 26. 14:50
 4/14 A kérdező kommentje:

a Gyűrűl urát még nem olvastam csak filmeben láttam.Egyébként ehez egy játékk adott ihletett (sfgame.hu a 101 mágus karakterem).

Akkor a jövőben megpróbálok szebben fogalmazni és nem csak a tényeket.

2013. okt. 26. 16:50
 5/14 cathilina ***** válasza:
A történetbe most nem megyek bele, mert az alapokon kívül semmit nem írtál le belőle. Ennyiből csak az derül ki, hogy ez valamiféle fantasy kalandregény lesz. A helyesírást is szeretném többnyire figyelmen kívül hagyni - bár elég nehezemre esik - de azt azért még hozzátenném, hogy írásjelek után is illik szóközt rakni. ha csak a stilisztikára és a mondatfűzésre koncentrálok, azt kell mondanom, hogy borzalmas. egy előző válaszoló azt írta, hogy egy 11 éveshez képest jó. Nekem van pár ismerősöm, aki 11 éves korában már írt, és egyik történetükben sem találkoztam azzal, hogy a mondatok háromnegyede tőmondat, a feléből meg egyenesen hiányzik az állítmány. Néhány kifejezés nagyon magyartalan (pl. Szemét vágás szegte.), és sajnos kicsit sem olvasmányos. Nagyon látszik rajta, hogy eddig nem sokat olvastál - nem viccből mondják minden kezdő írónak, hogy olvasson. Fejleszti a szókincsedet, a szövegalkotásodat, alakítja az ízlésedet és nem utolsó sorban megtanulod felismerni és elkerülni a kliséket. Ha high fantasyt akarsz írni, a Gyűrűk Ura világa többé-kevésbé kikerülhetetlen, bár az pont pszeudomitológia. Először szerintem próbálkozz rövidebb novellákkal, próbálj ki több különböző stílust is, hogy lásd, melyik illik hozzád a legjobban, és pár év múlva térj vissza ehhez a történethez.
2013. okt. 26. 19:56
 6/14 A kérdező kommentje:
Figyelj...holnap délután akkor részletezem....
2013. okt. 26. 20:14
 7/14 cathilina ***** válasza:
Nem részletezés kérdése a dolog. Ha ilyet kiadsz a kezed alól, azt jelenti, hogy az irodalmi igényű írás nem jön könnyedén - tehát gyakorlatlan vagy benne. Ilyen egyszerű a dolog. Mivel a történetről nem sokat írtál, azt nem is minősítettem, elismerem, hogy akár zseniális és irodalomtörténeti jelentőségű is lehet.
2013. okt. 26. 20:19
 8/14 anonim ***** válasza:

A történet nem tűnik rossznak, csak nehezen olvasható (nekem), ahogy az előző válaszoló is leírta. Próbálj meg odafigyelni a helyesírásra, és a mondatok megfogalmazására.

Egyébként a történet lehet jó, sőt, szerintem igen is jónak ígérkezik. A megvalósításán dolgozz még egy kicsit.

2013. okt. 28. 16:33
 9/14 A kérdező kommentje:

Végig gondoltam és egy vázlatnak jó lesz.Írtam egy másikat ami egy bekezdés lenne majd az 1. fejezetben (kereken 1 oldal a mostani)

Egyszer, amikor a Yaary nép támadást indított a békés és nyugodt Tsunama ellen hatalmas háború tört ki. Kereken százharminckettő évig tartott. A yaaryaiak kemények, harckedvük az egekben, félelmet nem ismerve éltek, aki az útjukba állt annak nem volt kegyelem.A tsunamaiak békések. Egyszerűen csak vadásztak.Kiemelkedő volt köztük Swet.Bátorsága és éles esze sokszor kimentette a bajból, azonban nem mindig.Jobb szemét vágás szegezte, melyet Gnark eredjében szerzett.Vadkanra vadászott, amely ott szent állat és vadászásukat törvény tiltja.Az őrök elkapták és megkínozták.Kiheverni alig tudta, amíg egy vígan pöfékelő kis törp elé nem állt:

- Üdv néked!Nart vagyok, a törpe.És téged hogy hívnak?

- Swet…. - mondta halkan és szomorúan.

- Öhm… izé.. kérsz? - nyújtotta oda Nart a pipáját.

Elfünk ekkor mosolyra derült.

- Nem.De köszönöm.

- Akkor mi nyomja azt a szívedet?

- Áh semmi.

- De ak…- mondta volna, de hirtelen egy trombita hrrsont és az egész falu a egy fogadó köré gyűlt.

Mi lehet itt?Gondolkoztak és közbe oda sétáltak.

- Tsunama népe!Nagy veszély fenyeget minket!Errüniszek ,trollok,orkok és a maradék sötét lény ellenünk fordult! - ekkor mindenki rohan volna amerre lát, de az aki felszólalt nem engedte – Maradjatok!Még nem fejeztem be.A gyerekek,nők és idősek elmenek.A férfiak itt maradnak és feltartják a sereget!Mindenki menjen a fegyverért és búcsúzzon el kedvesétől!Majd menjenek a Déli-Fal-hoz

Swet megragadta vállán lévő íját és Nartra nézett, aki ezt szólta.

- Nekem még el kell mennem a bárdom ért.Menj az Északi-Fal-hoz!

- De a délin jönnek…

- Tudom, de nekem még van még egy elintézni valóm – és ezzel el is ment a kunyhójához.

Délről már hallatszott a harci dobok zaja,ordítások és sikolyok – az előttünk lévő falut legyőzték -, ostorok csapása.Swet nem tudta elfogadni.Pár napja kínozták meg ma pedig meghal.Milyen élet ez?Semmilyen.Azt mondta magában.

- Ma nem hagyom életem veszni. Amit tettem, azért megkaptam szörnyű jutalmam.Amit ők tesznek azért ők fognak jutalmat kapni.

Lelkes beszéde közben felment a kapuhoz. Nart még nem volt ott.Swet felmászott a toronyra és kémlelni kezdte a tájat.”Gyönyörű” suttogta magában. Hozzá tette.

-Ez már kettő dolog. Az életem és a földünk. Egyikse lesz rossz emberek kezében.

A táj, melyet veszni nem hagy csodálatos.Jobb felől egy kis patak csordogál, ahol még kis korában játszott. Mennyit pancsolt vizében nyári délutánokon.Télen pedig mennyit csúszkált a jegén.Halak aligha voltak benne.Itt-ott tálálkoztunk egy-egy lazaccal vagy épp pisztrángall.Bal felől hatalmas síkság. A zöld gyepet fehér foltok tarkították.Ezek voltak a juhok. Régebben a pásztorral együtt furulyáztak, énekeltek, játszottak.

- Hé!Swet..jössz már?! – szólt közbe Nart mély, mégis előlő hangja, bizonyára a sok pipázástól.

- Megyek! – mászott le a a toronyonból.

2013. okt. 28. 18:20
 10/14 A kérdező kommentje:
ill. még ezt os bővíteni fogom.
2013. okt. 28. 18:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!