Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Te elolvasnál egy ilyen könyvet?

Te elolvasnál egy ilyen könyvet?

Figyelt kérdés
Elkezdtem irni egy konyvet egy negy fos katonai alakulatrol, hogy kimennek kulfoldre egy misszio sorozatra, es itthon kell hagyniuk mindent. A negy karakter teljesen mas, az egyik bolcs, tapasztalt, a masik egy pszihopata fegyverb**i, akinek nincs csaladja, a harmadik egy anyakedvence zseni, aki tobb nyelven is beszel, meg minden kutyuhoz ert, a negyedik pedig egy robbantomester, aki utalja a feleseget, es a drogos gyereket. Lenne ennek jovoje, vagy egessem el?
2013. okt. 19. 19:40
 1/5 anonim ***** válasza:

Nézd, minimális történettel is elmegy egy könyv, és amit leírtál, az alapján ez működőképes lehet. Négy kellően különböző karakter, mind szerethető (ha kell) és esendő, mindnek van saját tere és feladata (bár egy négyfős alakulat nagyon kicsi, és nem írod le, miért maradtak ennyien, lehet persze mondjuk támadás vagy az osztagtól elszakadás a háttérben). Ez eddig nem halva született ötlet.

Eddig. Mert ezen túl nincs semmi, se sztori, se nagy vonalakban a műfaj, korosztály, nem tudjuk, van-e bármi tapasztalatod, ismereted, vagy ez egy "FPS-dráma" lenne, így nehéz megítélni a dolgot. Ennyi alapján én azt mondom, ha nem jelennek meg a cselekmény közepén vámpírok és halomra szívják a vérüket, lehet jó a mű, tehát adnék egy esélyt a fülszövegnek. (Azért még az is többet mond.) Mert ezt az alapot (négy karaktert vázoltál fel!) még egy pocsék történettel simán agyoncsaphatod.

Tehát ne égesd el (még), felesleges gyufa-pocsékolás. :) Ebből még bármi lehet. (De ha megjelennek a vámíprok és halomra szívják a vérüket... én nem tudom, mit csinálok.)

2013. okt. 19. 20:18
 2/5 A kérdező kommentje:
Ez a negy fo egy nagyobb katonai bazison bajtarsak, ok az egyik, ugymond "squad", es a cime is ennek a csapatnak a neve lenne. A kuldetesuk annyi lenne, hogy a szir-torok hataron elharapodzott korulmenyeket az amerikai bekevel helyreallitsak (torjunk be hozzajuk, es igazzuk le az egesz hatart) Tobb squad is lenne korulottuk, de ok csak egymassal foglalkoznak, mert ok az ugymond felderito/golyofogo csapat. A tobbit kesobb kigondolom
2013. okt. 19. 20:27
 3/5 anonim ***** válasza:

Nézd, ez egyre zavarosabb. Egy squad azért nagyobb (legalább 6-8 ember), 4 fő specializált team, de az nem fog golyófogó szerepet játszani. A leírás alapján (a tűzszerzész miatt) ez maximum egy beszivárgó egység lehet, de egy egész határszakaszra a katonai megszállás előkészítése azért nem ilyen egyszerűen megy, hogy rájuk eresztünk pár squadot és akkor megszállnak, a fő egységek meg majd díszmenetben bevonulnak.

Ha ilyen ambícióid vannak, javaslom az Akiért a harang szól című regényt Hemingwaytől. Bár ott egyszemélyes partizánakcióról van szó a spanyol polgárháború alatt, hasonló kéne neked is. És készíts egy jó vázlatot, mert ez a "többit kigondolom" elég soványka így. Pedig a szereplők megérdemelnének egy tisztességes történetet.

2013. okt. 19. 23:21
 4/5 A kérdező kommentje:
Ezt a golyofogo szerepet kepletesen gondoltam. A tobb nyelven beszelo informatorokkal tartana a kapcsolatot, megprobalna mindig targyalni (persze valamilyen radiocsatornan a vezerekkel) ha ez nem megy, akkor o terkepezne fel a terepet a kutyujeivel stb. A tuzszeresznek elosszor kisebb dolgokat szannek: pl ha sor kerul ra, akkor ajtoberobbantas.. Alapbol nem ugy gondoltam, hogy negy ember mennne csak elore, a tobbi meg vegignezne a halalukat, hanem ok is ott lennenek aktivan, ok is kommunikalnak veluk, de ez a negyes egy csapatnak erzik magukat (az egyikojukrol leirtam, hogy szerinte a tobbiek szemetek, nem szeretne veluk egy csapatban lenni, mert ott ugyis csesztetnek). Az este megjott az ihlet, es gondoltam egy kisebb torok szosszenetre (osszetalalkoznak egy torok sraccal, aki csak kicsit tud angolul), egy elhanyagolhato szerelmi szal is lesz benne. Vegulis meg nincs megirva, lehet rajta finomitani :)
2013. okt. 20. 07:10
 5/5 anonim ***** válasza:
Nem rossz az alapötlet, de én eddig csak egy emberbe sűrítve láttam a pszihopata fegyverb**it és a robbantomestert. A szereplőkről a Madagaszkár Pingvinjei jutott eszembe. Én elolvasnám, mert érdekelne hogyan működik a (számomra alap) elmebeteg 2 felé bontva, a Pingvineknél komolyabb körítéssel.
2013. okt. 20. 12:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!