Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Hogyan "tegyek" zenét a...

Hogyan "tegyek" zenét a könyvembe?

Figyelt kérdés
Vannak olyan zenék, amiket nagyon nagyon el tudok képzelni egy-egy jelenetnél, de nem tudom hogyan írjam bele. Pl. hallottam, hogy a Szent Johanna Gimiben is vannak zenék, de úgy gondolom, hogy én abból már kinőttem, szóval aki olvasta írhatna, hogy hogyan oldotta meg az író. Vagy más könyvekből is, vagy bármi. Köszönöm előre is.
2013. okt. 16. 21:31
 1/4 anonim ***** válasza:

hát például ha valami bárban, vagy szórakozóhelyen van, akkor a szereplő berakja a zenegépbe az aktuális számot.

vagy cselekvés közben dúdolgatta a következő számot.

vagy szoktak berakni zenét mobil csengőhangnak is, vagy a rádióban szólal meg a zene.

2013. okt. 16. 22:15
 2/4 A kérdező kommentje:

azzal nincs gondom, de hogy írom bele?

mármint olyan hülyén hangzik szerintem ha oda írom a szám címét. másképp nem lehet ?

2013. okt. 16. 23:33
 3/4 Mirk ***** válasza:
100%

Szerintem ne tegyél bele zenét.

Egyrészt egyáltalán nem biztos, hogy minden olvasó ismeri azt a számot, amiről írsz. Másrészt lehet, hogy az olvasó, ha ismeri is, utálja, vagy esetleg nem oda illőnek tartja.

Harmadrészt pedig a könyvnek az a lényege szerintem, egy filmmel, vagy zenével ellentétben, hogy csak a vázlatot adja meg a történethez, mondhatni egy fekete-fehér fénykép, amelyhez a te elméd és elképzeléseid adják a színeket. Le van írva, hogy egy szereplő éppen leteszi a bögrét az asztalra. De, hogy milyen az asztal, melyik kézzel teszi le, milyen ing van rajta közben és milyen zene szól a háttérben - ez legyen az olvasó képzeletének szabadsága.

2013. okt. 17. 01:07
 4/4 anonim ***** válasza:

"Józsi belépett a bárba. A levegőben cigarettafüst és izzadtságszag terjengett, egy recsegő magnó egy tíz évvel ezelőtti, ócska rockslágert játszott."

Vagy ha konkrét számot szeretnél beleírni, annak csak akkor van értelme, ha ezt a számot a többség ismeri. Pl.:

"Józsi belépett a bárba. A dekoráció gyanánt felaggatott színes lampionok és a tapéta mintája a '70-es éveket idézték. A háttérben a Smokie Living next door to Alice-je szólt."

Egynyári slágereket vagy kevésbé ismert számokat azért nem érdemes cím szerint említeni, mert a többségnek ezek nem mondanak semmit, így nem adják át azt a hangulatot, amit te át szeretnél adni általuk.

2013. okt. 17. 08:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!