Mi a véleményetek erről, hogy lehetne egy kicsit feljavítani?
Könyvem bevezetőjéből van kimásolva(20-22 old)
Sokat gondolkodtam, hogy miként lehetne javítani de nem jutott semmi eszembe. Vannak akik szerint jó így, de szerintem valami hiányzik, valamitől furcsa az írás.
Előre is köszönöm!
Jobb kezével állandóan a kardja markolatát fogta. Előrébb lépett a kis körtisztáson a tűz felé közeledett.
Kifinomult orrával megérezte a sült illatát. A csontok se voltak messze. Az egyik darab pont a talpa alatt volt, rálépett, zajos reccsenés hallatszott. Belerúgta idegesen a tűzbe a maradványokat.
A tűz lángja megbolondult a csonttól, s fekete füstöt árasztott magából kifelé.
Vékony volt már a farakás.
Arthur hirtelen felébredt, nem tudta hol van, mi volt az a zaj körülötte.
- Te vagy az? – kérdezte, miközben törölgette a szemét.
- Kicsoda? – válaszolt a különös hang, s előhúzta a kardját teljesen.
Arthur megfordult s megpróbált felállni. Az idegen ezt nem hagyta, s visszanyomta erővel a földre majd a fegyverének élét a torkához nyomta.
- Ki vagy? – kérdezte, egy kicsit összezavartan.
- A nevem senki.. – dadogta Arthur, s a képére kiült a rémület.
- Mindenki valaki, ki vagy hát? – kérdezte, már keményebb hangnemben.
- Valaki – folytatta Arthur.
- Ne szórakozz velem, te kis mamlasz! Ki vagy? – ordított a félálomba levő Arthurra. Kardját erősebben a nyakához nyomta.
- Arthur! Arthurnak hívnak! – ismételte habozás nélkül a válaszát.
- Oh! Tehát mégis van neved?
- Mond csak, te Arthur! Ide valósi vagy netán?
- Igen.. - motyogta.
- Hagyjad! - Jött az éles hang, s előtermett a sötétségből a férfi, olyan csöndben, hogy azt még egy bagoly se hallaná meg. – Ki vagy, s mit keresel itt? Netán vadászol, a saját konyhádra? Netán orvvadász vagy?
- Nem uram..
- Mit merészelsz, te! – morgott a késes fickóra Hughues, majd félrelökte az útból.
- Mondd, csak bátran, én, nem bántalak! Mit keresel itt, egyedül ebben a veszélyes erdőben?
- Csak erre jártam.. Csak erre jártam! – ismételte eszelősen Arthur.
- A hazugság bűn! Az igazat mondd! – ordított Hughues torkaszakadtából Arthurra.
- Ez az igazság! – kiáltotta vissza, hasonló hangnemben.
- Egyedül vagy? – förmedt rá a késes.
- Fogd be a pofád Guy!
- Nézd az arcát, hajolj csak közelebb, te istenverte..
- De hisz ez.. – szólalt meg a késes, akit Guy-nek hívtak.
- Igen, Robert fattya. – a rabló arcon köpte a fiút.
- Nem vagyok a fattya! – ugrott fel mérgesen Arthur.
- Csak óvatosan ezekkel a kirohanásokkal, fattyú! –mindketten a kardjukat felé szegezték.
- Nem vagyok a fattya!. - Vágott vissza.
- Elég a szóból! Zsoldos kísérd a táborunkba! - egy fehér köpenyes, talpig láncingbe öltözött alak bukkant elő a sötétségből - Lesz pár kérdésem ettől a korcstól!
Tűznél hát most eszembe jutott a rakás/tűzrakás, de eredetileg azt akartam írni, meg üzibe, hogy
egyszer írhatnál akkor tüzet, másik helyen meg tábortüzet:) vagy esetleg lobogó lángot pl:$ De majd még lehet írok ide, mert még mindig nem végeztem a részlettel, lehet most elolvasom:) Mármint amit kiírtál ide:)
:$ Mégegy:)
A táborozók a búcsúesten egy máglyát készítenek. A máglya egész éjjel égett.
forrás:wikiszotar.hu/wiki/magyar_ertelmezo_szotar/M%C3%A1glya
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!