Ki az az 5-10 legokosabb író akinek kötelező elolvasni a műveit?
SZERINTEM ők illetve ezek:
1. Dosztojevszkij (hogy ő a No. 1., az tuti)
2. Voltaire: Candide
3. Madách: Az ember tragédiája
4. Goncsarov: Oblomov
5. Tolsztoj
6. Sienkiewicz: Quo vadis
7. Orwell: A wigani móló; 1984; Állatfarm (ebben a sorrendben)
Eddig vagyok tutibiztos a dolgomban, de hogy meglegyen a 10, íme még 3 olyan író, akiktől én a magam részéről rengeteget tanultam:
8. Camus
9. Dumas
10. Hemingway
(Erre a listára azokat írtam fel, akiktől erkölcsileg vagy emberileg tanultam valamit. Naphosszat lehetne még sorolni az olyan írókat, akiktől hatalmas mennyiségű, de más jellegű tudásra lehet szert tenni - a földrajzi ismeretek szempontjából hasznos írók listáját például nálam Verne vezetné.)
Jane Austen
Szerintem ő az, aki az emberi viselkedést a legjobban bemutatja.
hmm szerintem
nehéz lenne rangsorolni, de
Camus,Sartre,Musil,Mann,Dosztojevszkij,Sienkiewicz talán,Sillanpää,Solohov,Joyce,Pynchon
magyaroknál Faludy,Móra,Szerb,Nádas,Révay
de még rengeteg
szia!
én az első válaszolóval értek egyet!
Madách: Az ember tragédiája - mindenképp! a többi általa említett is, de én Madáchot helyezném az első helyre!
a Robinson Crusoe bővített változata még odaillene szerintem, vagy Dickens művei... nagyon bonyolult kérdés ez... tudom, ez nem válasz a kérdésedre, de az én gondolatvilágomra a legnagyobb hatást (nem sorrendben) a Robinson, a Winnetou és egy Harry Potter-fanfiction okozta :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!