Meg Cabotnak miért kellet belekevernie a zsidókat a neveletlen hercegnő naplóláha?
Egyetértek az első válaszolóval. Tulajdonképpen mi a gond azzal, hogy zsidó vallású szereplő is szerepel egy történetben?
Pl. A végzet ereklyéi sorozatból Simon is zsidó.
A kérdést megmagyarázhatnád egy kicsit részletesebben is, mert ez így erősen szőrszálhasogatás.
Szerintem nem feltétlenül negatív dolog, hogy beleírta, de lehet, hogy ez csak az én véleményem. Az, hogy Michael és a családja zsidó, az tényleg nem tesz sokat hozzá a történethez, mint ahogy azt már előttem is leírták. Ezzel szemben viszont picit élőbbé teszi a karaktereket. Mármint ha jobban ki vannak dolgozva az emberek egy műben, akkor jobban magad elé is tudod képzelni őket. Személy szerint én mondjuk plusz pontként könyvelem el az írónak, hogy ezt is beleírta, hogy jobban odafigyelt rájuk (mármint a karakterekre). De semmi különlegességet nem jelent, hogy éppen zsidók, bármilyen más vallásúak is lehetnének. Az életben azért elég megszokott, hogy még hasonló életkörülmények között élőknek, barátoknak, egy osztályba járóknak is eltérjen a vallásuk, és valószínűleg az írónő is csak ezt adta benne vissza.
De ez persze csak az én véleményem. Ha nem így van, bocsi.
Nem akarok veled elítélő lenni, nem ismerem a teljes szituációt, ezért nem is tudom megítélni, de szerintem azért, mert legtöbb gyárat zsidó vallású emberek tették a környezetedben tönkre (ha jól értettem), akkor sem jelenti ez azt, hogy minden zsidó ember rossz lenne, hogy csak a vallása miatt érdemes lenne egy embert ismeretlenül is elítélni. De ez is csak a saját véleményem, és mivel ugye nem ismerem a teljes szituációt, lehet, hogy nem teljesen helytálló, vagy túl naiv, de én hiszek benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!