Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Milyen könyveket olvastatok...

Milyen könyveket olvastatok 12-13 éves korotokban?

Figyelt kérdés
a Zabhegyezőt vagy a Csontvárost szerintetek olvashatom már?esetleg a Legyek urát?

2013. okt. 9. 15:28
 1/9 B25 ***** válasza:

A zabhegyezőt semmi kép. De szerintem a csontvárost elkezdheted. Ajánlom még:

Helena Silence: Enigma

Fiúk kizárva sorozat Örök kedvenc :)

Szabó Magda: Abigél

Sarah Mlynowski: Hálózsák és hókuszpókusz

Sarah Mlynowski: Melltartó és seprűnyél

Sarah Mlynowski: Vágyak és varangyok

Sarah Mlynowski: Buli és bájital

Lisa Jane Smith: Vámpírnaplók 1. – Ébredés

Lois Lowry: Az emlékek őre

Louis Sachar: Bradley, az osztály réme

Louis Sachar: Carla nem adja fel

Louis Sachar: Stanley, a szerencse fia

Lucy Maud Montgomery: Anne otthonra talál

Jó szórakozást!

2013. okt. 9. 15:47
 2/9 A kérdező kommentje:
szia köszi az emlékek őrét már olvastam és az írójának többi könyvét is.a fiúk kizárva is nagyon tetszett a többivel meg majd kisérletezek köszi a könyveket.
2013. okt. 9. 15:53
 3/9 anonim ***** válasza:

Akkortájt voltam átszokóban Vernéről Rejtőre, őket tudom ajánlani. A Zabhegyezőt 15 évesen olvastam, és nagyon-nagyon nem tetszett, a mai napig gyűlölöm.

Az első válaszoló által említettek közül a Stanley, a szerencse fia egy kimondottan jópofa is kalandregény. A Bradley, az osztály rémét is olvastam, az annyira nem nagy szám, de egy elolvasást megér. Szabó Magda is jó, nekem a Tündér Lala a kedvencem tőle.

2013. okt. 9. 17:13
 4/9 anonim ***** válasza:

Jé, a Stanley, a szerencse fiát és a Bradley, az osztály rémét én is olvastam ilyen idősen. :) Két hetes tábor volt, én meg otthon hagytam azt a táskámat, amiben a könyveim voltak, az egyik lánytól kértem kölcsön valamit, ezt adta. Semmire nem emlékszem belőlük.

Az Abigélt öcsém olvsta ilyen korában, imádta. (Furcsa. Nem szeret olvasni amúgy.)

Hmm... én olvastam a kötelezőket, erre emlékszem. Ezen felül a Babót (Hobbit új fordításban), Vernét, id. Dumas-t, illetve indiánkönyveket (Cooper). Talán még Mark Twain is ekkor volt (Tom Sawyer kalandjai). De ezen kívül is van sok mai regény, csak én már kinőttem ebből a korból, így nem érdekelnek, nem ismerem.

Viszont: sem Zabhegyező, sem Legyek ura. Minimum 16-17 legyél, mikor ezekbe belekezdesz, különben nehezen érted meg (ilyen korúak a főszereplők is - jó, Goldingnál vannak kicsik is, és a nagyobb fiúk is talán 14-15 évesek, de összetett a mű, nagyon gyorsan eszkalálódik).

2013. okt. 9. 18:26
 5/9 anonim ***** válasza:
Én ilyen idős korban nagyon sok Vernét, meg indiánregényeket olvastam (Cooper, May), meg imádtam a detektívtörténeteket is, amikben gyerekek nyomoznak (Astrid Lindgrentől az Ifjú mesterdetektívet, meg az egész Kalle sorozatot, Adam Bahdaj - A fekete esernyő, Csukás István - Vakáció a halott utcában), meg persze lánykönyveket is olvastam minden mennyiségben, pöttyöseket, meg csíkosakat (kedvenc: Fekete Gyula - Kincskereső Pipitér, Kertész Erzsébet - Szamóca lányok).
2013. okt. 10. 00:33
 6/9 anonim ***** válasza:

Azt kihagytam, hogy nekünk a Legyek ura hetedikben volt kötelező, de szerintem ha magadtól olvasod, akkor mindenképpen várj még vele pár évet, mert nem olyan könnyű olvasmány (de mindenképpen ajánlom, én még a szakdolgozatomat is ebből írtam:)). A Csontvárost is olvashatod szerintem, a 14 éves unokatesóim is olvasták már 1-2 éve.

Zabhegyezőt ne olvass még. Szerintem akkor érdemes elolvasni, ha már eredeti nyelven is megérted. A magyar fordítás ugyanis olyan szinten félresikerült az eredetihez képest, hogy teljesen más élményt nyújt a két nyelven.

2013. okt. 10. 00:41
 7/9 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat.. esetleg ilyen lányregényeket vagy hasonló történeteket tudtok írni/mondani?(szjg, hüvösvölgyi suli kilőve)
2013. okt. 10. 20:42
 8/9 anonim ***** válasza:

Lányregény, nekem az egyik kedvencem annak ellenére, hogy alapból egyáltalán nem vagyok lányregénypárti Szabó Magdától a Tündér Lala.

Fiataloknak szóló, romantikus, humoros, nagyon jópofa regények Vaszary Gábor könyvei, pl. A szőkékkel mindig baj van, Ketten Párizs ellen.

Romantikus, humoros, kalandos könyvek (nem csak) fiataloknak Rejtő könyvei. Az ő "leglányosabb" könyve talán A szőke ciklon.

2013. okt. 11. 07:58
 9/9 anonim ***** válasza:
Akkor én Asimovot és Rejtőt olvastam tán Gárdonyit meg Balzacot meg persze 1-2 aktuális szenny mint pl. HP meg ilyenek, de kellett az is.
2013. okt. 12. 19:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!