Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Ti mit tesztek annak érdekében...

Ti mit tesztek annak érdekében, hogy még jobbak legyenek az írásaitok?

Figyelt kérdés

Csak hobbi szinten írogatok élvezetből, de szeretnék törekedni a tökéletességre.

Ti mit tettetek annak érdekében, hogy minél jobb írók legyetek? Miket olvastatok, miket tanulmányoztatok, tanultatok?

2013. okt. 7. 16:01
 1/7 anonim ***** válasza:
Gyakorlás, gyakorlás és gyakorlás. Írni nem lehet megtanulni könyvekből, minél többet írsz annál jobb leszel.
2013. okt. 7. 16:28
 2/7 anonim ***** válasza:
Írástechnika a kulcsszó. De gyakorlás nélkül nem megy. (Kiázrólag saját kútfőből, gyakorlással nem biztos, hogy jobb lesz az írás, legfeljebb jobban rögzülnek a hibák. De csak írástechnikai anyagok olvasgatása sem segít, ha ezt nem tudja az illető a gyakorlatba ültetni.)
2013. okt. 7. 16:44
 3/7 anonim ***** válasza:

A legfőbb kulcsszó az olvasás. Elsősorban a szépirodalmi klasszikusok olvasása fejleszt, mert ezeknek a leggazdagabbak a nyelvtani kifejezőeszközei, és mondanivaló szempontjából is ezek a legtartalmasabbak. Én is hobbiból irkálok, leginkább kalandregényeket és könnyebb krimiket, mégis olvasok időnként orosz realista prózát, XIX. századi francia romantikus regényeket és más klasszikusokat is.

Mindent kell olvasni, nem csak olyan könyveket, amilyen stílusban magad is írsz. Rejtőnek már majdnem az összes könyvét szinte kívülről fújom, de ha nem olvasnék más, akkor a saját írásaim csak Rejtő-utánzatok lennének minden egyéniség nélkül. Ha ki szeretnéd alakítani a saját írói stílusodat, minél többfélét kell olvasni, és elsősorban klasszikusokat, mert ezek nem véletlenül klasszikusok.

2013. okt. 7. 18:40
 4/7 anonim ***** válasza:
Harmadik vagyok megint. Még az első hozzászólásra reagálnék: nem, a gyakorlás ebben az esetben nem elég. Az írás nem olyan, mint mondjuk a futás vagy a biciklizés, hogy minél többet csinálod, annál jobban fog menni. Az írás az olvasásban gyökeredzik, ha csak írsz, azáltal nem gyarapodnak az ismereteid, nem szélesedik a látóköröd, nem gazdagodik a fantáziád, sem a szókincsed - pedig ezek az írás alappillérei.
2013. okt. 7. 18:43
 5/7 anonim ***** válasza:

Szerintem is az olvasás az alap. Klasszikus szépirodalmi műveket igyekszem olvasni (persze nem csak azt) minden nap. Irni is próbálok minden nap, ha időm engedi. Sokat fejlődsz a gyakorlástól, én úgy gondolom ez a kettő a lényeg, de sokat számít az írástechnika is. Több könyv van a témában. Jók, mert a hibákra is felhívják a figyelmet.

A kezdő írók kézikönyve pl szerintem nagyon jó, mert sok feladat van benne, olyan írásmódokban is kipróbálhatod magad, amikben magadtól nem. Emellett mindent leír az írás folyamatáról.

2013. okt. 7. 20:50
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm, nagyon sokat segítettetek!
2013. okt. 7. 22:22
 7/7 anonim ***** válasza:
Szerintem érdemes sokat gondolkodni, addig amíg nyomasztó nem lesz a gondolat terhe, ez kicsit olyan, hogy a legjobb gondolatok akkor születnek amikor az ember gondolkodik róluk. Amúgy ez asszem Musil mondta, vagy mittoménmár, na de küldtem privót.
2013. okt. 9. 20:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!