14 éves fiúként mit olvassak?
Leírok pár könyvet, amit olvastam, a stílus meghatározása végett.
Victor Hugo - Nyomorultak
Dante - Isteni színjáték
Boccaccio - Dekameron
Ken Follett - A Katedrális
Paulo Coelho - Az alkimista
Voltaire - Candide
Márquez - Száz év magány
Salinger - Zabhegyező
Az ilyen típusú könyveket szeretem leginkább. Ha lehetne, leginkább klasszikust ajánljatok, nagyon szeretem a romantika évszázadának könyveit. Jobban szeretem a világirodalmat, de ha vannak ehhez hasonló könyvek a magyar irodalomban is, akkor annak is nagyon örülök.
UI: Jókait nem nagyon bírom.
A Zabhegyezőt én is olvastam , szerintem eszméletlen könyv. Ha ezt szeretted akkor olvasd el a Külön srác feljegyzéseit, igaz én csak filmben láttam, de majd elakarom olvasni is. Azt mondják hasonló mint a Zabhegyező és nagyon jó! :) 15/L
Ui. És még olvasd el az 1984-et is!:)
Az alkimista zseniális!
Picit erős könyveket olvasol. 14 évesen én ilyenekre nem voltam vevő, később találkoztam ezekkel.
Mark Twain: Ádám és Éva naplója. Nagyon nem az a stílus, de hasonló érettség kell hozzá.
Nem tudom, mikor olvastad utoljára a Tüskevárat, de az is nagyon jó könyv, én már vagy 8-szor elolvastam.
Ha vidámra vágysz, akkor Rejtő Jenő: Egy bolond 100 bajt csinál.
30F
Bulgakov - A Mester és Margarita
Dosztojekszkij - Bűn és Bűnhődés
Ken Follett Évezred trilógiája (Titánok Bukása, A Megfagyott Világ, harmadik címe most nem ugrik be)
James Dashner - Az útvesztő
Nem igazán klasszikus... de én olvastam, és nekem baromira tetszett!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!