Hol tudnám megvenni a Necronomicon c. könyvet?
Ja (mármint valóban Lovecraft írta) Abdul Alhazred álnéven. Igazából én is amiatt vettem meg. Ajánlom még a Cthulhu hívása szerepjáték könyvet (kék borítós Cthulhu-val az elején). Nekem az van meg még, meg néhány könyv.
A Cthulhu hívás, Árnyak borzalma, Eryx falai között, Árnyak a kapu előtt, Árnyék az időn túlról, Az őrület hegyei. Novellás kötetek. Mivel ezek hamarabb lettek meg, így a 3 válogatás könyvet már nem veszem meg, hanem összegyűjtöm a többit, de neked a 3 nagy kötetet ajánlom.
Nem Lovecraft írta, hanem a 70-es években egy Peter Simon nevű illető. Nagy volt a kereslet a Necronomiconra, de mivel Lovecraft csak utalt rá, sose írta meg ezért Simon szépen összeollózott néhány asszír/sumér/babiloni mítoszt és azt kiadta, természetesen hibáktól hemzsegve.
[link] Itt összefoglalja az író ezeket a problémákat.
"Sajnos a varázslatok fordítását nem áll módomban közzétenni, de ezekkel is
pontosan úgy szükséges bánni, mint a pecsétekkel és szimbólumokkal:
messze kerülni a használatukat."
"Messze kerülni a használatukat"... érdekes megfogalmazás, hisz ha azt nézzük, hogy nem ér semmit, vagyis nem árthat, akkor meg miért kellene kerülni a használatát?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!