Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Hogyan lehetnék híres író?

Hogyan lehetnék híres író?

Figyelt kérdés
13 éves vagyok, és imádok regényt írni! De nem csinálok belőle blogot, mert én nem neten szeretnék ismert lenni. Szeretném látni a könyvesboltban valamelyik regényem!:) Sokan mondták, hogy nagyon jól írok, de félek, hogy nem eléggé ahhoz, hogy kiadják a könyvem.:( Ha ki is adnák, akkor hogyan lehetnék ismertebb?
2013. szept. 25. 16:49
 1/5 Mirk ***** válasza:

Kezdetnek tölts fel egy részletet, vagy akár egy másik, rövid művet, egy amatőr írói oldalra (karcolat-hu, amatormuveszek.hu). Itt majd megmondják, hogy mennyire jó az a nagyon jó.

Azért nem érdemes a gyakorira feltölteni ilyesmit, mert az itteni emberek nem ezzel foglalkoznak. Lehet, hogy a rokonok, meg a gyakorin négyen azt mondják, hogy jól írsz, de ha feltöltöd egy olyan helyre, ahol tényleg ezzel foglalkoznak az emberek, meglátod, nem is lesz az már olyan jó. Aki ezzel foglalkozik az tud segíteni. Segítségen pedig azt értem, hogy rávilágít a hibáidra.

Ha megvagy ezzel, elkezdhetsz gyakorolni, hogy kijavítsd azokat a bizonyos hibákat. Megírsz még 20-30 rövidebb művet, csiszolódsz, alakulsz, utána elkezdhetsz gondolkodni azon, mit is szeretnél valójában írni. Ráhangolódás, jegyzetek, háttérmunka, vérizzadás, aztán jó esetben évek múlva lesz valamit. Reménykedsz benne, hogy egy kiadó elvállalja, hogy egyáltalán elolvassa.

2013. szept. 25. 16:57
 2/5 Mirk ***** válasza:
Elnézést kérek a hibákért, siettem.
2013. szept. 25. 16:58
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, ez nagyon hasznos válasz!:)
2013. szept. 25. 17:01
 4/5 anonim ***** válasza:

Kell a marketing, és amíg nem bizonyítod be egy kiadónak, hogy te aztán született tehetség vagy (amire kicsi az esély), mindenképpen ki kell kérned valaki véleményét a tudásoddal kapcsolatban. Ez pedig nem megy máshogy, fel kell tölteni valamit egy írásokkal foglalkozó oldalra. Ma ez a legnépszerűbb és legegyszerűbb módja ennek.

Később sem biztos, hogy megúszod self-marketing nélkül, tehát jobb, ha már most szoktatod magad a gondolathoz, hogy a teljes regényt feltöltsd a netre, vagy legalább kellően sok egyéb projektet (novellákat, kisregényeket, más regényeket), hogy megismerják a neved és szerezz egy olvasótábort. Ez természetesen nem kötelező, nagyon sok szerzőnek nincs a neten anyaga, hanem a kiadó intézi a marketingjüket. Csak egy opció, hoy ha nem vagy kiemelkedően tehetséges, vagy nincs meg "a Nagy Ötlet", ami eladja a művet és viszik, mint a cukrot, akkor így közepes tehetséggel és közepes ötlettel is el lehet érni hasonló sikert. (Jó, sok közepes ötlettel.) A rajongótábor gyűjtése majd megtartása nem egyszerű feladat még alacsony szinten sem.

Én azt mondom, tanulópályának még egy blog is megteszi. Nem egy ötleted, egy regényed van, ha híres író akarsz lenni, ezt felejtsd el. Egy ötletből senki nem lesz az. Kell még valami, kisebb projektek, munkák, amiket megmutathatsz, és utána még iszonyú hosszú az út a "híres íróságig". De ha közzéteszed amatőr írói oldalakon a műveidet, valószínűleg az ottani közösségből tudnak konkrét tanácsokat is adni írástechnika szempontjából.

(Egyébként egy tanács még: nagyon fiatal vagy. Ez nem arról szól, hogy "13 évesen nem lehet jól írni", hanem 13 évesen nincs meg az az élettapasztalat és olvasottság, ami meghatározó lehet egy jó íráshoz. A saját korosztályadat lehet hogy jobban megérted, és nekik megfelelően írsz, de ez egy réteg. Ha senki mást nem érint meg, sosem fogsz tudni fejlődni.)

2013. szept. 25. 17:12
 5/5 anonim ***** válasza:

Írj előbb rövidebb szösszeneteket, novellákat, töltsd fel olyan oldalra ahol véleményezni tudják, és máris lesznek akik kritizálni fognak:))) és ez hasznos.

Én is ezt csinálom, bár én kiadásik nem mennék. Én csak szakdolgozat szerűen akarom majd beköttetni az írásaimat, hogy valami könyv küllemet kapjon, és feltenni a polcra.

2013. szept. 26. 08:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!