Verseskötet kiadása?
Utánanézni neten, hogy működik. De a verseskötetekkel eleve nehezebb, mivel kiadó nem nagyon vállalja. Marad a PoD kiadás, de az drága lehet, ha nem megfelelő kiadóvan szerződsz. Én inkább a Publio-t javaslom, ami ugyan e-könyv elsősorban, de vállalnak print on demandot is. Egyelőre ez tűnik a legolcsóbb formának, ha tényleg van egy kötetnyi jó versed, és ehhez van egy megfelelő olvasótábor. Azért, hogy a szüleid, tanáraid és a barátaid olvassák a verseidet nem kell könyvkiadásba kezdeni (főleg nem kiskorúként).
Addig viszont inkább válaszd a netes - ingyenes - publikálást. Nagyon sok verseket fogadó amatőr írói, költői portál van, készíthetsz külön blogot is, ahol megosztod a verseidet, Facebookon is megoszthatod ezeket. Így lesz egy "nem ismerősi" olvasótábor is, akik egy cseppet elfogulatlanabbak, és így tudnak véleményt formálni a verseidről. Mert lehet, hogy azok jók - a te szinteden. De egy idegen, pl. én miért akarnék mondjuk egy 12 éves gyerektől (most mondtam valamit) verset olvasni, ha választhatok közte és teszem azt Ady között?
Ezért javaslom előbb a netes publikálást. Neked nem kell rá pénzt áldoznod, pályázatokon is indulhastz nyugodtan, ahol erre kijelölt zsűri elméletben meg tudja ítélni, a többi hozzád hasonló szerzőhöz képest mennyire vagy jó. Ha mindenhonna, idegenektől is az az egyértelmű visszajelzés, hogy van hozzá tehetséged, amit érdemes lenne kamatoztatnod, akkor jöhet majd a könyvkiadás, de addig inkább ne (mert elképzelhető, hogy súlyos anyagi bukás lesz belőle, ha nem megfelelő kiadót találsz).
Igazad lehet, köszönöm szépen. Az igazság szerint van egy ilyesmi blogom, ahol kapok pár kommentet a verseimnek és nagy örömömre egyre több embernek tetszik!:)
De igazad van, talán várnom kéne még, meg persze fejlődnöm! :)
Köszönöm, hogy írtál!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!