Könyvet szeretnék kiadni. Mik a teendőim?
A kiadónak először csak pár fejezetet kell leadni. Ha ők ebből azt látják hogy a könyved sikeres, és érdekelné a nagy közönséget, akkor felveszik veled a kapcsolatot, és személyesen megbeszélitek a részleteket. Ha számodra is kedvező az ajánlatuk akkor átadod a teljes példányt,de ebben az esetben már írtok egy átvételi elismervényt. Ha mégsem tetszik a kiadónak a teljes könyv akkor visszaadja, de nem fog vele visszaélni, mert van egy elismervény ami téged igazol, hogy a te tulajdonod a könyv.
Szóval kizárt hogy bármelyik kiadó visszaéljen a munkád gyümölcsével.
Hidd el nekem. Pár fejezetből tudni fogják hogy érdemes -e beleáldozni anyagilag vagy sem.
Viszont megteheted azt is amit az első írt. Összeszedsz egy csomó pénzt. Elmész egy kisebb nyomdába, és üzletet kötsz a nyomdavezetővel. Megbeszélitek hogy mennyi pld-ban nyomtassa ki a könyvet. Majd keresel egy borító rajzolót szerkesztőt akivel szintén üzletet kötsz hogy tervezzen a könyvednek egy jó kis borítót. Ha ez megvan akkor szépen kifizeted a teljes összeget (nem lesz olcsó, mert sok ember munkáját kell majd megfizetned) majd szépen eladod, elajándékozod a kiadott könyveidet. Nem árt pár könyves bolttal is szerződést kötni hogy árulja a könyvedet..
<könyvkiadónál dolgozom>
Szerintem nem a korod számít, hanem az, hogy milyen minőségű a munkád. Ha jól írsz, akkor lehetsz ötéves is, kiadják, ha profitál.
A kérdezőnek válaszolva pedig én nem javasolnám a magánkiadást. Nagyon drága, és ha kiadó nem adja ki, akkor annak valószínűleg oka van. Nem vennék meg az emberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!