Mondanátok könyveket amiknek van mondanivalója?
elmélkedünk, elmélkedünk? :D
Lauren Oliver: Mielőtt elmegyek
Sarah Dessen: Altatódal (ez nem annyira, de jó)
Kelley Armstrong: Sötét erő trilógia (3 részes: 1 A szellemidéző, 2 Az ébredés, 3 Leszámolás)
az utcsolsó sem annyira, de nekem nagyon tetszett és azért egy kicsit az :D ne bízz meg mindenkiben...
az első a legjobb neked és még jó is! mindegyiket olvastam és én imádtam őket! :D
remélem segítettem
Rengeteg ilyen könyv van, pl.:
Dosztojevszkij: Bűn és bűnhődés (szerintem ez a non plus ultra, egyszerűen tökéletes könyv)
Voltaire: Candide (könnyebb olvasmány, extra jó mondanivalóval)
Darren Shan: A vézna hóhér (kortárs thriller, egy kicsit kemény, de nagyon ütős mondanivalója van)
Orwell: Állatfarm (olvasmányos, könnyű)
Orwell: 1984 (nehezebb olvasmány, de ha az Állatfarmot elolvastad és tetszett, ennek is érdemes nekilátni)
Furcsamód engem Rejtő könyvei is mindig elgondolkodtatnak - az életen, a világmindenségen, meg mindenen, ahogy Douglas Adams mondaná. Szóval ha valami humorosat, izgalmasat és letehetetlent, de egyben elgondolkodtatót szeretnél, Rejtőt is tudom ajánlani.
Nyírő József: Kopjafák
ez igazán elgondolkodtató! a halált és az ahhoz közeli élményeket meséli el, több ember szempontjából
Yann Martel - Pi élete
Kathryn Stockett - A Segítség
Janne Teller: Semmi
Celia Rees: Bűbájos Mary
Dan Brown-Inferno
Robert Merle-Védett férfiak
Dean R Koontz - Shadow street 77
Mindegyik izgalmas és a történet mögött komoly, morális kérdések merülnek fel.
Sarte könyvei mondjuk
Pynchon könyvei
Cioran könyvei
Victor Hugo: A nyomorultak
Thomas Mann, Kosztolányi, Batbits regények (pl Mario és a varázsló, Tonio Kröger, Édes Anna, Nero, a véres költő, A gólyakalifa)
Salinger: Zabhegyező
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!