Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Tudtok megrázó könyveket...

Tudtok megrázó könyveket ajánlani? 15/L

Figyelt kérdés
Mostanában nagyon érdekelnek az ilyen fajta könyvek. A kedvenceim: Állatfarm, SEMMI. Akár szépirodalmi művek is jöhetnek, most azokból is van egy pár tervbe véve... Emellett érdekelnek az öngyilkossággal foglakozó könyvek is, pl.:Tizenhárom okom volt, Összekuszálva (tudom, hogy vörös pöttyös könyvek, de attól még a történet megtudja fogni az embert. De szeretem azokat a könyveket is amik z élet különböző problémáival foglalkoznak eyg történetbe burkolva. Ha esetleg tudtok ilyeneket és egy rövid ajánlót is tudnátok írni(na meg persze kort és nemet), azt nagyon megköszönném. :)

#könyv #szépirodalom #megrázó könyvek
2013. aug. 31. 18:51
1 2
 11/11 Beauvoir ***** válasza:

Robert Merle: Mesterségem a halál A megrázó benne az hogy ez a náci táborparancsnok egyszerre vezeti a haláltábor körüli teendőket és a békés családi életet. Érdekes az, hogy Merle a könyv folyamán nem alkot véleményt róla (E/1-ben írja), de mégis elítéljük maga a cselekedet miatt. Néhol azonban, amikor a koncentrációs tábor körüli problémákon töri a fejét (pl a sok halottal nem tud mit kezdeni), akaratlanul mi is elkezdünk megoldáson agyalni. Nagyon morbid, tudom, de legmegrázóbb az, hogy mindez valós, az egyetlen fikció a műben a főszereplő neve. Ajánlanám a holokauszt tagadók figyelmébe is. De egyébként Merlétől még nagyon sok érdekeset olvashatsz más témákban is.

Azt hiszem már előttem is írták az 1984-et. Egyébként, ha odafigyelsz az aktuális politikai eseményekre, találhatsz párhuzamot közötte az 1984 között, de ez csak mellékes.

Megrázóak lehetnek még a különböző realista (pl. Bűn és bűnhődés) és naturalista (pl. Zola: Germinal) regények is.

Igaz a Germinalt még nem olvastam, de tanultunk róla.

Mély nyomott hagyott bennem a Zsivago doktor is (Borisz Paszternak). Hitelesen bemutatja, hogy hogyan telepszik rá a kommunista rezsim a normális életre vágyó egyszerű emberre. Egy fiatal orvos életét követhetjük nyomon, aki szabadon akar költeni , élni és szeretni. Ajánlom a könyvet és mindkét filmfeldolgozást is.

Jó olvasást! :) (17/L)

2014. márc. 16. 14:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!