Tudtok megrázó könyveket ajánlani? 15/L
Szerintem olvass John Greentől. Magyarul két regénye jelent meg: Alaska nyomában meg a Csillagainkban a hiba.
A te korosztályodról szól, elsősorban a te korosztályodnak (én 22 éves fejjel is élveztem), és nagyon nagyon jó üzenete van mindkettőnek :)
Jodi Picoult - A nővérem huga
Jodi Picoult - Törékeny
Lauren Oliver - Mielőtt elmegyek
Jenny Downham - Amíg élek
"Hogyan halunk meg."
"Óriási irodalma van a halálnak és a haldoklásnak, arról azonban csak kevés megbízható beszámoló szól, hogy miképp halunk meg. E könyv sorra veszi, hogy különböző betegségek hogyan oltják ki az életet, de nem rémületet sugall, hanem demitologizálja a halált, és segítségünkre van abban, hogy megszabaduljunk e terra incognitától, az ismeretlen birodalmától való félelmünktől.Hogyan halunk meg című könyvében Sherwin B. Nuland sebész és egyetemi oktató olyan haláleseteket mutat be, amelyek nemcsak arról szólnak, miért halt meg valaki, hanem arról is, hogyan. A halál átélésének olyan leírását adja, amely nyilvánvalóvá teszi, hogy saját halálunkat illetően mindannyiunknak megadatik a választás."
Ami miatt nagyon megrázó, hogy teli van igaz történetekkel, amolyan "esettanulmányokkal", ahol egy-egy ember haldoklását mutatja be. Akinek pedig már elhunyt valakije, az rá fog ismerni...
Dosztojevszkij: Bűn és bűnhődés
A világ legjobb könyve.
Szolzsenyicin: Iván Gyenyiszevics egy napja
Egy férfi sorsa a kényszermunkatáborban.
Darren Shan: A vézna hóhér
Nem szépirodalom ugyan, de jó minőségű és megrázó könyv. Fejlődésregény, az élet nagy kérdéseire keres választ a főszereplő életének bemutatásán keresztül.
Semprun: A nagy utazás
Holokauszt-téma.
Kertész Imre: Sorstalanság
Szintén holokauszt.
Orwell: 1984
Hasonló a Állatfarmhoz, csak keményebb.
Orwell: A wigani móló
Orwell szerintem legjobb könyve, a nyomorban élő angol bányászokról szóló igaz történetszerűség.
Engels: A munkásosztály helyzete Angliában
Ha Orwellt kedveled, ez is tetszeni fog. A nyomorgó angol munkások életkörülményeit mutatja be.
Moldova György: Gázlámpák alatt
Valóban élet emberek igaz és nagyon megrázó történetei.
Én Edgar Allen Poe-tól tudok ajánlani kis novellákat (10-50 oldalig terjedők)
Fekete macska, A kút és az inga, Áruló Szív, Ovális arckép, A vörös halál álarca... sok van még de ezeket olvastam.
Amúgy tényleg nagy öröm látni ilyen lányokat. 16/F
Takami Koshun - Battle Royale (kedvenc könyvem. pszihológia, akció, barátság, fordulatok...)
Marquez - Száz év magány (egy kis szépirodalom, de még milyen!)
Emma Donoghue - Szoba (na ez megrázó)
John Green-től szinte minden
Delphine de Vigan - No és én (imádom, szerintem zseniális)
Lauren Oliver - Mielőtt elmegyek (egy snassz gimis könyvnek indul ki de sokkal több van benne: szerelem, halál, máspdik esély stb)
Nicholas Sparks: Séta a múltba (megható, megérintő. amúgy nem szeretem annyira a könyveit, de ez nagyon szép)
és ha szeretsz angolul olvasni:
Markus Zusak - The Book Thief (a történet maga is jó, de engem leginkább a narrálása miatt fogott meg)
Michael Morpurgo: Alone on a Wide Wide Sea (szerintem 5 év alatt hatszor minimum elolvastam. gyönyörű, megrázó, megérintő)
Jó olvasást!
Hmm... Megrázó könyv? Mit szólnál ehhez:
A villamosságról I. vagy Hogyan NE bütyköljünk villanyórát?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!