Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » SZJG: Ezeket csak én furcsállom?

SZJG: Ezeket csak én furcsállom?

Figyelt kérdés

1. Reni soha semmilyen házimunkát nem csinál, csupán egyszer ellapátolta a havat és kész.

2. Egy erős iskolában doga közben nincs ideje az embernek arra, hogy az A és B csoportot is megírja, arról már nem is beszélve, hogy egy ilyen kis létszámú osztályban még a legh*lyébb tanárnak is feltűnik, ha valaki puskázik vagy segít a többieknek. Mégis mindenki mindig megállás nélkül csal, és évente egyszer bukik csak le valaki.

3. Zsolti a sorozat végén iszonyatos öntelt, csak a külsejével foglalkozik, a lányokat tárgyaknak tekinti mégis egy jópofa alaknak mutatják be, akit mindenki kedvel, max a Kinga szól be neki, de őt rögtön le is hurrogják.

4. Reni fel van háborodva, amikor az érettségije után az Arnold felhívja őt, megkérdezni, hogy hogy sikerült, de nem gratulált neki. Az meg se fordult a kis fejecskéjében, hogy az Arnold is érettségizett, mégsem kérdezte meg tőle, hogy milyen lett?

5. Reni bölcsészként éhen fog halni, egy párizsi lakbérletet nem fog tudni fenntartani a szülők segítsége nélkül, márpedig valamikor attól is el kell szakadni. Azzal a végzettséggel Franciaországban max tanár lehetne, de ő tanárnak borzalmas lenne, az első napján szétszednék őt.

6. Reni most lehet, hogy nagyon jól elvan Cortezzel, de mi lesz velük idősebb korukra, amikor már a külső nem számít, csak a belső. Ők pedig annyira különbözőek, hogy soha nem tudnának megegyezni, hiszen addigra már Cortez is megunná, hogy folyton Reni kedvében akarjon járni és ugyanez igaz fordítva is.

7. Dave és a hamis orvosi igazolások. Egy rendelőt minimum ki kellett volna rabolnia, hogy annyi hivatalos papírja legyen, a pecsétről és egyébről nem is beszélve. + ez okirat hamisításnak számít, és ha lebuknak vele, nem csak őt büntetik meg, hanem azokat is, akik felhasználták az igazolásait. És a Dr. F. Mayer azért eléggé átlátszó...

8. Arnold körülötti gyűlölködés: számomra ő az egyik legnormálisabb szereplő, nem is értem, hogy miért utálja mindenki annyira.

9. Kinga: Ha velem ilyen stílusban beszélne, már az első nap leütöttem volna. Mégis a mindenki retteg tőle. Annyira nem lehet ijesztő egy beképzelt tizenvalahány éves lány.

10. Ha valaki olyan szinten tud franciául, ahogy a Reni, akkor egyszerűen képtelenség, hogy ne tudjon megtanulni angolul, ami egy sokkal könnyebb nyelv. Még a szavak többsége is hasonló, csak másképp ejtik őket.

11. Reni értetlenkedése a rajzórákon: Mint például amikor a szeptemberről kell rajzolni. Ha irodalmon a különböző metaforákat megérti, akkor ez a feladat se okozna neki nehézséget. Bár ezt a feladatot még egy óvodás is megérti...

2013. aug. 31. 15:27
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Bennem is teljesen ilyen kérdések vetültek fel:)( mint a kérdezőben)

Mondjuk ilyen kis hibákon általában, mindenki átsiklik, leginkább az én korosztályom:)( 13/L)

2013. szept. 8. 18:55
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

Abszolút egyetértek a kérdés feltevőjével, és örülök, hogy látok valaki olyat, aki bár szereti a sorozatot, de elismeri a hibáit. Ha már itt járok, kifejteném az egyes pontokról a véleményem, de én még ki is egészíteném pár dologgal, ami meg az én csőrömet böki.

1. Az az igazság, erre különösebben nem figyeltem fel, de valószínűleg tényleg így van.

2. Ez azért valóban elég hihetetlen. Nálunk ilyet, (ha bontott csoportban vagyunk, tehát kb annyian, mint ők) még a kevésbé zseni tanárok is kiszúrnak, ő pedig a tanárokat különösen jóként írja le (vegyük például Kardost), mégis minden további nélkül túljárnak az eszükön.

3. Zsoltit a könyvben egy szerethető figurának írják le, és az írónő ehhez ragaszkodik. Sőt, az olvasók is megkedvelték, ezért nagyon sokat veszítene a könyv a népszerűségéből, ha Reni már nem kedvelné annyira Zsoltit, mert rájönne, hogy milyen dolgokat csinál. Meg amúgy is, a főszereplő karaktere nem épp a tisztán látásról híres :)

4. Az az igazság, hogy Reni inkább azt várja el, hogy Arnold tegyen többet a kapcsolatukért, nem jön rá, hogy egy normális barátságért mindkét félnek tennie kell. Ez sajnos az ő viszonyukra a sorozat második felétől kezd érvényessé válni. Azt pedig hozzá is lehet tenni, hogy lassan mindkettőjüknek más lett az élettere, a környezete, így érthető, ha eltávolodnak egymástól, csak Reni ezt mind Arnold számlájáa írja (ahogy az emberek nagy része tenné).

5. A történetnek így szép befejezése lett, nem? Hogy ezek a tervez mennyire életrevalók, az meg már egy másik tészta. De, ha valakivel hasonló játszódna le a való életben, akár még sikerülhet is neki. Mert ismerek olyan tanárt, aki pár év után váltott szakot, mégis jó munkát kapott és rendeződött az élete. Bár az valószínű, hogy (mármint elméletben) Reni nagyon sokat csalódna az életben, és rengeteget bukdácsolna.

6. Ez az a téma, amiben nem nyilatkozhatunk biztosan. Mert lehet, hogy úgy járnak, hogy a végesen hetvenöt évesen a válás szintjére sodródnak, és teljesen megromlik a kapcsolatuk, lehet, hogy ez csak egy gimis szerelemnek marad meg, ki tudja? De elég alkalmazkodó és behódoló Reni ahhoz, hogy azt tegye, amit Cortez előír neki (ezt a témát még bővebben kifejteném a végén), szóval akár így is folytatódhat ez sok évig.

7. Ez így a valóságban teljes mértékben bukta, ahogy mondod, minimum egy kicsapással járna, ha ennek egyáltalán hírét veszik, és hivatalos ügy lesz belőle. Mert ez okirat hamisítás, ami ugyebár bűn. De a történetben Dave mindenre képes, kellenek neki az ilyen nagy szabású akciók, a naiv olvasó pedig mindent el is hisz.

8. Legtöbben azért utálják, mert Reni negatívként festi le, és azért ők is minden cselekedetét negatívnak látnak, még ha történetesen nem is az. Mivel ez egy napló, ami egy (bárhogy is próbál a könyv megannyiszor az ellenkezőjére utalni) éretlen tinédzser naplója, aki a saját szemszögéből látja a dolgokat, és nem gondol bele a másik szemszögébe.

9. Az az igazság, hogy nekem is vannak ilyen ijesztőbb emberek az ismeretségi körömben, de általában csak jót akarnak, s bár gyakran túl őszinték és kegyetlenül megmondják a véleményüket, az ember mégis elfogadja a stílusukat olyannak, amilyen. És aztán az embert is képesek vagyunk elfogadni, így pedig valószínűleg egy sokkal jobb barátot nyerünk, mint amilyen az, aki állandóan mindenben a mi kegyeinket lesi, és gátlástalanul hazudik, hogy magának azzal jobb helyet érjen el.

10. Na ez az, amit abszolút képtelen vagyok én is megérteni. Barátnőm is egészen idáig franciát tanult, és mikor nemrég elkezdett angolt tanulni, neki megkönnyebbülés volt, hogy nincs annyi ragozás benne, és ő sokkal könnyebbnek találta a nyelvet, annak ellenére, hogy nagyon rossz tanára van.

11. Na igen, ez is egy tipikus kérdés. Meg nem tudom, hogy náluk milyen egy biológiaóra, de nálunk rengeteg ábrázolás van, és legtöbb iskolában kérik is a tanárok. Pedig bioszból elméletileg jó, nem? Akkor hogy képtelen lerajzolni egy levelet, ha biológiaórára annál sokkal összetettebb dolgokat is le kell rajzolni, mint például különböző élőlények testfelépítését, stb. Ott mit csinál? Beragasztja a képet? Na és dolgozatoknál? Szól, hogy nem tud rajzolni? Csak hajrá!

+1. Reni és Cortez kapcsolata - Mindenki azt mondja, jajj, de csodálatos az ő kapcsolatuk, jajj, de irigyli őket, de van pár apró baki. Ha Cortez csinál valamit (vegyük itt amikor, sokáig nem mondja meg, hogy ki kell nagy valószínűséggel mennie Amerikába), jajj, csak védeni akarta, nem akarta az ő problémáival terhelni és máris szentté lett avatva. Ha Reni csinál valamit (vegyük az eset párját, mikor ő nem mondja el a párizsi ösztöndíjat), akkor ő a hibás, csak ő követhet el hibákat, Cortez lesz a mártír, és ő az, aki kegyeskedik Reninek megbocsátani. Most akkor csak én érzem úgy, hogy a kapcsolatban egyértelműen látszik, ki a domináns és ki az alkalmazkodó fél?

Amúgy még mielőtt rám szólnának a Szjgerek (vagy hogyan is nevezik eme könyv fanatikus rajongóit), ha nem tetszik, miért olvastam el, egyszerűen abba kellett volna csak hagyni. Ha bezzeg úgy írok véleményt, hogy nem olvastam a könyvet (azt eltekintve, hogy én ilyet nem szándékozom tenni, mivel hatalmas hülyeség lenne), akkor meg miért szólok bele a vitába. Szóval rövidre fogva mondandóm végét, én olvastam a sorozatot, szerettem is akkor, örülök, hogy elolvastam, de képes vagyok meglátni a könyv hibáit is.

2013. szept. 9. 19:32
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
12. vagyok, bocsi a túl hosszú zövegért, csak már régóta kikívánkozott belőlem.
2013. szept. 9. 19:33
 14/23 anonim ***** válasza:
73%
Azoknak, akik nem hiszik el, hogy van olyan aki egy fát se tud rajzolni azoknak mondom: de van! Én sem tudok :D csak olyan tehetségtelennek kell lenni, mint én.
2013. szept. 10. 13:20
 15/23 anonim ***** válasza:

Egyébként KINGA nekem is furcsa volt...h hogy még az idősebb évfolymokra járó fiúk is félnek tőle??

A másik meg h éneket nem tanulnak??

2013. szept. 10. 18:20
 16/23 anonim ***** válasza:

Utolsó válaszoló!

Leiner Laura megírta a Kalauzban, hogy azért nincs ének óra, mert ő így akarta :)

2013. szept. 10. 20:29
 17/23 anonim ***** válasza:
73%

10. Igazad van! Hisz Reni kerek négy évig tanulta az angolt, mindennap órákon át tanulja. Nem igaz, hogy egy házit nem tud megcsinálni. És rráadásul angolból még csak alapfokon járnak, szóval...

én már öt éve tanulom az angolt és tök jól megy (...)

2013. szept. 29. 13:36
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

1.

Amikor kb leesett nekem saját magamtól, hogy tényleg nem csinál házimunkát, akkor azt hittem, Reni egy lusta dög, aki semmiben sem segít a szüleinek. Hoppsz.

4.

Reni azt hiszi, hogy csak egyedül Arnold felellős, amiért tönkremegy a barátságuk. Pedig távolról sem.

A 6. részben a lány születésnapján, amikor A. meglátogatja és durván összevesznek, akkor Reni hangoztatja, hogy Arnold milyen ritkán ír e-mailt. Hát csak hogy tudja, ő ugyanannyira ritkán ír, mint Arnold.

És szerintem A.-nak igaza van. Reni vakon követi Cortezt.

De attól függetlenül, amit írtam, nagyon szeretem. Az az egyik kedvenc könyvem. Mindjárt befejezem az utolsót. :)

2013. szept. 29. 13:44
 19/23 anonim válasza:

EGYETÉRTEK! Szeretem az szjg-t meg minden, de ezek azért mégis jogosak!...

És attól még hogy ez egy tiniknek írt könyv, lehetne foglalkozni a valós dolgokkal (amiket a kérdező írt) mert ez ugye nem Fantasy:)

Nagy SzJG-imádók: lehet, hogy imádjátok ezt a könyvet (én is elolvastam) de attól még el lehet ismerni ha valami nem olyan jó benne... Itt 11 is fel van sorolva, és ennél több is van (jó a jókból is), de ezek itt ész szerűek. Azért gondolkodni lehet!

A rajzórák azért tényleg... ilyen értetlen ember nem lehet.... meg a franciát emelt fokon tudja beszélni de az angolt nem noha az egy sokkal könnyebb nyelv (amit alap szinten tanulnak)

És borzalmasan zavarnak Renáta drámái...xO

2013. okt. 26. 13:35
 20/23 anonim ***** válasza:
67%

1. csinál házimunkát, csak nem írja le részletesen csupán egy mondatba (pl. segítettem mosgatni)

2. az A B csoport nem annyira különbözik egymástól, le lehet írni a többieknek, ha jól tanulsz pár perc alatt

3. akiket kedvel azokkal nem bunkó Zsolti, a lányokat meg csak a szűk beszélgetések közben tekinti tárgyaknak

4. azért annyira nincs felháborodva max. furcsálja, hogy nem gratulált neki Arnold. Arnold érettségijét meg vagy elfelejtette vagy gondolta úgyis kitűnő lett, mert ő Arnold

5. Párizsba csak tanulni megy, szerintem dolgozni vissza fog jönni Magyaro.-ra

6.az, hogy mi lesz idősebb korukban kérdezd meg az írónőt

7.nem hiszem, hogy bárki beköpné őket az igazolásokkal, a papírokat meg lefénymásoltatta

8. Arnoldról mindenkinek más a véleménye és az oka is, hogy miért utálják/szeretik őt

9. Hát, ő nekem is furcsa, de ő így lett kitalálva

10. Reni valamennyire tud angolul (inkább a kiejtésével van baja)

11. a feladatot szerintem érti csak nem tudná lerajzolni, ezért kitalál egy sokkal egyszerűbb feladatmegoldó módszert

2014. nov. 6. 17:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!