Óriási dilemma előtt állok, fizessek azért, hogy kiadassák a könyvemet?
Én is úgy gondolom,hogy ez rengeteg pénz. Igazából nagyjából van ennyi félre tett pénzem,de másra szántam.
Most nem magamra gondolok,de tegyük fel,hogy van egy tehetségtelenebb író aki könnyedén kifizet egy, ilyet annak megjelenik a könyve a pénz miatt.Míg a szegény,de tehetséges íróknak pedig nem.
Ez így nem igazán igazságos szerintem.
Be vallom nem vagyok járatos annyira a témában.Az e-book pontosan,hogy működik?
Igazából arra is gondoltam,hogy feltöltöm a könyvemet,mondjuk fejezetenként a netre.Így aki akarja ingyen eltudja olvasni.
Nagyban függ attól, hogy mit ajánl a kiadó. Ha csak annyit, hogy kinyotatják, aztán viheted, semmiképp ne fizess érte, mert nem fogod tudni eladni.
A másik kérdés, hogy te mit szeretnél. Ha ingyen is hajlandó vagy feltenni a netre, akkor nem értem, miért akarsz érte ennyit kiadni?
Van olyan nyomda is, ami megcsinál neked egy példányt, felteszed a polcra, a neten meg olvassák az emberek.
Mi a célod?
Nem egészen értelek, a kiadónak beadtad a kéziratot, akik pontosen ezt válaszolták? Tehát előtte a honlapon nem tüntették fel, hogy pénzt kérnek? Menekülj, komolyan. Ez nem tisztességes magánkiadásnak sem.
Két módszer van alapvetően: vagy feltüntetik a honlapon, hogy ők magánkiadók, ha a fejedre állsz, akkor is kérnek pénzt a kiadásért, mert ez a profiljuk, vagy nem tüntetik fel, és akkor ők fizetnek neked, ha megvennék a kéziratot. Ha valaki úgy kezdi, hogy oké, kell nekünk a műved, de kockázatos a befektetés, ezért fizess te, az sumákol a két kategória között. Az ilyet jobb hagyni, akkor már egy tisztességes self-marketinges eladás e-bookra Publion keresztül, huszadennyiből kijön, valószínűleg ugyanakkora terjesztéssel, mint amit a kiadó mondott volna. (Tudom, a negatív reklám csúnya, de melyik kiadó?)
A költségekbe "beszállni": nem. Keress másik helyet. Ha fizetnél, akkor olyat, amelyik a kezdetektől megmondja, hogy fizess, és ezért cserébe pontról pontra leírják, mit kapsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!