Amatőr írók, nálatok hanyadik fejezettnél volt a
megállás? (Többi lent. )
Figyelt kérdés
Én megfigyeltem magamon, hogy a 3. és 4. fejezetet még megírom és élvezem is az írást, de amikor elindulna a történet megállok. Elbizonytalanodom és kidobom az egészet, mert nem jó. Talán félek egy kicsit a történet alakulásától és a gyors tempótól, de biztos van még itt olyan, akinek már volt ilyesmiben része.
Ti mikor álltatok meg egy levegővételre, hogy egy kicsit több ihletet szerezzetek?
Nem tanácsot kértem. :) Általában átsiklok az ilyen "drámákon"...
A kérdésem az, hogy nálatok mikor volt egy pillanatnyi megállás. Amikor kifogytatok.
2013. aug. 24. 22:11
3/13 anonim válasza:
Igen, én is így vagyok vele. Végre nagy nehezen túl jutok a bevezető fejezeteken, és ekkor valami miatt begörcsölök, de nálam ez inkább 4.-5. fejezetnél jelentkezik.
2013. aug. 25. 10:09
4/13 anonim válasza:
Nem fejezetben írok, amit most írok pl. a könyv tervezetten 80% körüli fejezetéből leíró rész, attól arrébb lévő mediációs rész, de pl. tudom mi lesz az elején lehet ott is írok, nem sorban írom mind a munkások.
2013. aug. 25. 13:19
5/13 anonim válasza:
Én nem ilyen rendszer szerint haladok. Van egy vázlatom, és olyan sorrendben dolgozom ki a részeket, ahogy ihletem van hozzájuk. Így előfordul, hogy előbb készül el a vége, vagy kimaradnak részek a közepéről. A megállás akkor szokott bekövetkezni, amikor az előre eltervezett részeket már mind leírtam, és a "maradékra" kerülne a sor.
2013. aug. 25. 17:24
6/13 A kérdező kommentje:
Értem. Én elvetem a vázlat ötletét. Nem is tudom, ami eszembe jut azt magamban tartom. Nem mondom el senkinek, vázlatot se írok, semmi. Amikor papír és toll kerül a kezeim közé, olyan egy kicsit, mintha felrobbannék. Kitör belőlem minden. A vázlatírással csak azt érem el, hogy kiírom magamból, amit bent tartottam és nem lesz belőle "mű".
Én ezért hívom magam az érzelmek rabjának írás terén. :)
Tolkien is vázlatszerűen írta meg a Gyűrűk Ura. Nem egy Bronte-könyv, de sikerült neki.
Köszönöm, várok még válaszokat írópalánták! :)
2013. aug. 25. 17:52
7/13 anonim válasza:
Jó de Tolkien 30 évig írta + ott volt neki a II.VH cselekménynek.
2013. aug. 25. 17:54
8/13 A kérdező kommentje:
Úgy gondolom megérte az utókornak az a harminc év. Nem vagyok egy Gyűrűk Ura rajongó, de a fantasy irodalomból ez az egyetlen olvasható és élvezhető mű számomra. Itt most a Varázslatos bakkecske -igen, van ilyen könyv-, Jégvár csatája, és társaira gondolok...(Trónok harca, Éhezők Viadala más téma.)
2013. aug. 25. 17:58
9/13 anonim válasza:
Jelenleg én is könyvet írok, a 4. fejezetet fejeztem be pár hete,de én ezt nem megtorpanásnak hívom,mert tudom mi fog ezek után történni,és tudom hogyan folytatni,csak kicsit várok,hogy érlelődjön,és közben pedig kidolgozok pár szereplőt részletesebben is,megrajzolok pár helyszínt és leírásokat csinálok,hogy miért? Csak hogy ne keveredjek bele. Így könnyebb eligazodni és ha valami gubanc van, csak beleolvasok egy ilyen jegyzetbe,és máris kicsit világosabbak a szituk.Azért,akármilyen jó is egy író,néha azért elfelejti a saját könyvének a kisebb részleteit,amit az olvasó viszont megjegyzett.Kínos,mikor az egyik helyen ezt,3 oldallal arrébb pedig már azt írják.
2013. aug. 25. 23:00
10/13 anonim válasza:
Én se fejezetesen írok, csak úgy jön :D Az első ilyen sokk az még "írói pályám" kezdetén volt az első résznél, körülbelül a kétszázhatvanadik oldalnál. Aztán valahonnan jött az ihlet és mehetett tovább a dolog. Később is volt néhány ilyen pillanat, de, mivel hogy a negyedik részt írom, mindig jött az ihlet.:)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!