Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Ajánlanátok nekem jó könyveket...

Ajánlanátok nekem jó könyveket? (Többi lent)

Figyelt kérdés
12 éves lány vagyok. Sokan mondták már, hogy érettebb vagyok a koromnál. Szeretem a Rejtő Jenő és az Agatha Christie könyveket, csak az a baj, hogy már nagyon sokat elolvastam és szeretnék mást is olvasni. Előre is köszönöm!!

2013. aug. 21. 19:43
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Érettebb hát akkor Joycera,Musilra,Kierkegaardra fel.
2013. aug. 22. 22:28
 12/23 anonim ***** válasza:
36%
Ha már szóba került Szabó Magda, nekem a Tündér Lala a kedvencem tőle. Ajánlom.
2013. aug. 23. 07:36
 13/23 anonim ***** válasza:
0%
Hát pedig a Szent Johana Gimi igenis nagyon jó könyv...Ne mocskold be szegény Laurát, csak mert neked nem tetszett lehet hogy másnak fog!!!
2013. aug. 23. 12:37
 14/23 anonim ***** válasza:

13-as: Hol mocskoltam Laurát? Mert én nem látom sehol, hogy mocskolodtam volna (mert gondolom nekem szól a "kedves" kommented). Mocskolodás az lett volna, hogyha sértő megjegyzéseket teszek a művére (pl. sz**, mer' csak), indoklás nélkül estleg a külsejét sértegettem volna, de ezt nem tettem meg, szóval nem értem a felháborodásod. Én csak annyit írtam, hogy simán hanyagolható könyvecske, ami annyit jelent az én olvasatomban, hogy nem rossz, de nem is túl jó könyv. Nekem a nagyon jó könyvek közé tartozik pl. Szabó Magdától a Születésnap (amit már fentebb is ajánlottam), mert hihető történet, élőnek és létezőnek ható szereplőkkel. Sajnos ugyanezt az SzJG-ről nem mondhatom el, az egész könyv számomra irreális, a szereplők pedig életképtelenek lennének a való életben. Egy nyári délutánra, a strandon, egy limonádé társaságában, remek olvasmány, de nem sorolnám a legjobb könyvek közé, mert nem való oda. Ettől függetlenül másnak teszhet, de a kérdező Agatha Christie és Rejtőt olvasott eddig, akiknek a könyvei pár ligával feljebb játszanak, mint Laura regényei. Ez tény, és nem hinném, hogy ez valaha is változni fog. Valamint azért is írtam, azt amit, mert elegem van már abból, hogy 10 éves kortól 18 éves korig mindenkinek, mindenhol az SzJG-t kell ajánlgatni, akkor is ha teljesen más témában keres olvasni valót (ez itt nem áll fenn, de most mindegy). Tudod annyira megörültem, hogy végre egy értelmes könyveket olvasó, 12 éves kérdésébe futottam bele, aki nem az SzJG-hez hasonló könyveket keress, hogy nem átalottam megjegyezni (!), hogy nem feltétlenül olyan nagy dobás az SzJG, ettöl függetlenül elolvashatja a kérdező, csak leírtam a véleménymet.

Elnézést kérek az offért, de ez már erégóta ért bennem, és muszáj volt leírnom.

Egyébként Michale Ende könyvei is jók, Ajánlom tőle a Momo-t, nagyon elgondolkodtató könyv. Ami számomra nagyon mélyen elgondolkodtató könyv volt: Janne Teller-Semmi. Kissé brutális könyv, de rövid és inkább lekileg megterhelől, elgondolkoztató. Majd írj, hogy miket olvastál végül, még egyszer bocs az az Off-ért.

2013. aug. 23. 14:03
 15/23 anonim ***** válasza:
Tényleg, Michael Ende! A Végtelen Történet és a Momo alapművek.
2013. aug. 23. 16:34
 16/23 A kérdező kommentje:
Húúú de sok válasz... Amiket a felsoroltak közül olvastam: Harry Potter, Szent Johanna Gimi. Amúgy a Szent Johanna Gimi nekem nem igazán tetszett. Elolvastam az egész sorozatot, mert mindenki erről beszél. Minden új könyvben reménykedtem, hogy na most lesz egy fordulat és jobban fog tetszeni, de nem. Szerintem sablonos és unalmas. A többi könyvet megnézem, még egyszer köszönöm a válaszaitokat!
2013. aug. 23. 17:09
 17/23 anonim válasza:
én ezeket olvasom: Stéphanié: Savanyú uborka csokoládéval, Kathrin Lamb: Engedjenek ki Segítség!, A szomszéd ház titka (a szerzőjét nem tudom) remélem segítettem 13/L
2013. aug. 25. 21:17
 18/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2013. aug. 26. 10:00
 19/23 anonim válasza:
P.G. Woddehouse, Lőlincz L. László: A kicsik nyomában, A kicsik 1-2, Frederic Brown: Marslakók Mars haza, illetve ha fantasyt is olvasnál, Christopher Paolini: Eragon, Elsőszülött, Brisngr, Örökség, valamint Patrick Rotthfuss: A szél neve, A bölcs ember félelme.
2013. aug. 29. 15:13
 20/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2013. aug. 29. 15:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!