Ajánlanátok nekem jó könyveket? (Többi lent)
Meg Cabot - Hívószám:1-800
Izgalmas, fiatalos^^
-Sir Arthur Conan Doyle könyvei (Sherlock Holmes-t is ő találta ki, de nem csak róla szóló könyveket írt)
-P. G. Wodehouse könyvei (Rejtő-szerű humor, angol főúri környezetben)
-Szerb Antal könyvei, pl. A Pendragon legenda, VII. Olivér. Humoros, kalandos, picit romantikus, letehetetlen regények.
Mindenkinek nagyon köszönöm!! Sir Arthur Conan Doyle regényeire már én is gondoltam, csak az a baj, hogy egyik könyvesboltban sem találtam, ahol jártam. De az is lehet, hogy csak én vagyok vak.. :)
Még egyszer köszönöm!! Mindenkinek ment a zöld kéz!
Kérdez rá az egyik eladónál, általában nem az ifjúsági részlegnél tartják. Szerintem a Sátán kutyájával kezdj, nekem az volt az első és nagyon tetszet.
További ajánlásaim, amiket én ennyi idősen olvastam:
Jane Eyre - romantikus, pici izgalommal, nagyon, nagyon jó
Elena Keadros: Olimposz lányai- misztikus, vicces, érdekes, nem egy világmegváltó könyv sorozat, de szerintem egy nehéz nap után tökéletes
Jacquelin Wilson, Meg Cabot - 12-14 éves lányoknak írták a könyveiket, ezek sem világmegváltóak, de édesek, fiatalosak és néha azért ilyet is kell olvasni
Harry Potter sorozat - nincs mit magyarázni rajta szerintem
Darren Shan: Vámpír könyvek - érdekes világ, ém magyon szerettem
Thury Zsuzsa: A tűzpiros üveggömb - remek hangulatú, kicsit rejtélyes, picit romantikus könyv, tele élethű emberekkel és sorsokkal, szerintem nagyon megéri elolvasni
Bezzeg az én időmben régi csíkos és pöttyös könyvek - fiatalosak, remek hanulattal
Böszörményi: Jonatán kalandjai - érdekesek, időutazósak
Időtlen szerelem triológia - hülye neve van, de édes könyvek
P.G. Wodehouse - állítólag jók a könyvei és hasonlít Rejtőhöz
Én is imádom a krimis könyveket!! A kedvencem még mindig Meg Cabot - Hívószám 1-800 :) Nagyon jó könyv!
Olvastam még ilyen krimihez hasonlót:
Thomas C. Brezina - Térdnadrágosok klubja (baromi sok része van)
És talán még ez is elmegy kriminek (igazából nem nagyon emlékszem már arra, hogy milyen volt):
Thomas C. Brezina - Katie Cat
Szerintem az SzJG-t hanyagold, nem valami jó könyv. Eléggé lájtosan beszél a tini életről.
Amit kihagytam az elő hozzászólásomban (5-ös vagyok) Szabó Magda. Én nagyon szeretem a stílusát, igazán jó író. Én a Születésnap-ot ajánlom kezdésnek. Nagyon jó könyv, érdekes, szerethető/ utálható karakterekkel, valós problémákat feldolgozva.
Ha ifjúsági témában akarsz olvasni ajánlom a Könyvmolyképző kiadót nagyon jó könyveket adnak ki. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!