Nagyjából mennyi szótól számít regénynek egy történet?
Jelenleg írok egy történetet, ha mindennel végzek, akkor nagyjából 25-30 ezer szavam lesz, ami tudtommal elég kevés, de nem akarom "csak úgy" kitölteni jelenetekkel, mert nem az a célom.
Tehát, a kérdésem az lenne, hogy ennyi szóval regénynek számít-e egy történet?
"Egy regény általában legalább nyolcvanezer szóból áll (körülbelül háromszázhúsz oldal dupla sorközzel)."
Az Alexander Steele által szerkesztett Kezdő írók kézikönyv c. könyvből idéztem.
Tehát 80 ezer, ami háromszorosa a tiednek.
DE!
"Vannak ennél RÖVIDEBB és jóval hosszabb regények is."
Tehát igen, ha regény jellege van, akkor regénynek számít (legalábbis Alexander Steele szeint).
*Jaj, azt írtam reagálni:S:D Variálni azt akartam!!:)
Am, szivesen:):)
Amerikai SF-szekció meghatározása alapján regénynek 40ezertől számít (Nebula, Hugo és azt hiszem, a Word Fantasy kissé eltér egymástól részleteiben, ez az átlag), tehát inkább kisregény. Viszont a magyar nem használja a szószámláláson alapuló rendszert, mivel nálunk elsősorban tartalmi alapon osztják be a műfajokat. (A kisregény-regény elkülönülés így is nehézkes.) Így lehet regény is.
De legalább tudod, hogy pl. Word Fantasy Award "novel" kategóriájában nem vagy jelölhető ezzel a művel. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!