Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Nem tudom "elengedni" a...

Nem tudom "elengedni" a könyveimet?!

Figyelt kérdés
Ez most így elég butácskán hangzik, de mostanában egyre többször észreveszem, hogy olvasok egy könyvet, és annyira beszippant hogy amikor leteszem, szinte napokig szenvedek és hiányérzetem van miatta. Ilyenkor egy újabb könyvbe kezdek bele, és ugyanez lesz a vége. Becsavarodott könyvmolynak érzem magam.. Szokott veletek is ilyesmi lenni?

2013. aug. 16. 12:26
 1/4 anonim ***** válasza:
Igen, ez velem is gyakran megesik, de csak a jó könyveknél van :) Ezért jobb sokkal a könyv, mint a film, mert a hatása alá kerülsz, és "szomjas" leszel a könyvekre, ezzel nincs baj addig, míg nem hanyagolod miatta a barátaidat is. :) Ezzel fejleszted a szókincsed, a fogalmazásodon is javíthatsz vele. :)
2013. aug. 16. 12:28
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! :) Igen, nálam is csak a jó könyveknél van ez, de utána ráadásul olyan nehéz olyat is találnom ami legalább felér ahhoz a szinthez. :))
2013. aug. 16. 12:59
 3/4 anonim ***** válasza:

Nagyon sokat kell olvasni, egy idő után minden színvonalon aluli lesz. :) Illetve némi érzelmi érettség is kell hozzá - úgy értem, itt nem feltétlenül az életkor számít, hanem hogy mikor érsz el arra a szintre, hogy elmúlik a "gyerekes rajongás" az elégedettség helyett. Azt hiszem, sokan megtapasztalják ezt, én is ilyen voltam. Aztán... elmúlt. Nem tudom, mikor, hogyan, átalakult.

Az nem gond, ha beszippant a könyv. Az sem, ha utána hiányérzeted van, és "követeled" azt a színvonalt. Csak vigyázz, ne erre menjen rá az életed, mellette foglalkozz a barátaiddal is, érdeklődj más témák iránt. Gondolom, nem ilyen súlyos a helyzet, így azért gond egy szál sem. Ha mégis tűrhetetlennek érzed, olvass rossz könyveket, mindjárt megváltozik a szemléleted. :D

2013. aug. 16. 13:12
 4/4 A kérdező kommentje:
Nem, azért még lelkes tagja vagyok a társadalomnak, szóval ilyen gond nincs. :) Hát nem tudom hogy mikorra fog elmúlni ez a "gyerekes" rajongásom, de nem hiszem hogy mostanában. Lehet azért van ez velem, mert viszonylag nem régóta olvasok úgy komolyabban. A nagyon tini éveimben a könyveket csak akkor vettem elő, amikor muszáj volt, így jó pár évvel később bánom is! :/:)
2013. aug. 16. 13:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!