Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Az egyik legjobb barátnőm...

Az egyik legjobb barátnőm mindig kölcsönkéri a könyveimet, amikre én nagyon vigyázok, viszont ő mindig koszosan hozza vissza őket. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Nagyon szeretek olvasni, és nagyon sok új kiadású könyvem van amik nem egy két forintba kerültek min. 3 ezer ft, ami valljuk be nem olcsó,(de gondolom, mindenki tudja mennyibe is kóstál mostanság egy új megjelenésű könyv). És ezen oknál fogva is nem szeretem, ha szamárfülesek vagy koszosak, mindig nagyon vigyázok rájuk, ha el is viszem magammal valahová mindig zacskóba teszem, hogy ne legyen leöntve, ne gyűrődjön a táskámban.

Viszont a barátnőm rendszeresen koszosan gyűrötten hozza vissza őket. Én szívesen adom neki, de valahogy olyan rosszul esik, hogy én mindent megteszek, hogy vigyázzak rá ő meg így adja vissza szemrebbenés nélkül... Nem tudom, hogy most csak én fújom fel ennyire a dolgot, szerintetek? És úgy érzem így már nem is szeretnék neki több könyvet kölcsön adni, de ő az egyik legjobb barátnőm, egyáltalán, hogy mondjam meg neki? Mit tanácsoltok? Amúgy másnak is szoktam kölcsönadni a könyveimből, de mindenki ugyan olyan állapotban visszajuttatta, mint ahogyan oda adtam.

A Válaszokat előre is köszönöm! :)

20L

2013. márc. 22. 22:17
 1/5 anonim ***** válasza:
Meg kell neki mondani nyíltan és egyenesen, hogy csak akkor adsz kölcsön neki könyvet, ha vigyáz is rá. Senki sem szereti, ha így bánnak a holmijaival.
2013. márc. 22. 22:27
 2/5 anonim ***** válasza:

Én is nagyon vigyázok a könyveimre, nem is szretem kölcsönadni.

Mondd meg neki, hogy vagy olyan állapotban adja vissza, amilyenben megkapta, vagy a csere-berét befejeztétek.

2013. márc. 22. 22:34
 3/5 anonim ***** válasza:

Ha a legjobb barátnőd akkor nincs gond, neki nyugodtan meg lehet mondani, valószínűleg megérti.

Nem kell leugatni, csak szólni neki, hogy vigyázzon már rá jobban, mert nem szereted, ha valami baja lesz a könyvnek.

2013. márc. 22. 22:37
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. :) Legközelebb, ha jön hozzám és könyvet szeretne vinni, akkor majd megpróbálom szépen beadagolni neki a dolgot. Ha ezen megsértődik, akkor úgy érzem ennyit is ért a barátságunk.
2013. márc. 22. 22:47
 5/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Egyetértek az előttem szólókkal, egy könyv érték, vigyázni kell rá. Nem csak a pénz miatt. Van aki lélekben is kötődik egy-egy könyvhöz. Éppen ezért nem kell finomkodni és kerülgetni a forró levest, mondd egyenesen a szemébe, hogy nem adsz neki oda semmit, mert neked ezek a dolgok számítanak, ő pedig ezt nem veszi figyelembe.

2013. márc. 23. 10:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!