Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Válaszolnátok ezekre? (Rómeo...

Válaszolnátok ezekre? (Rómeo és Júlia)

Figyelt kérdés

Tudnátok válaszolni ezekre?

Hogyan jellemeznéd Capuletet, Capuletnét,Júliát, Tybaltot, Montaguet, Rómeot, Benvoliót, Mercutiót, Parist, Verona hercegét, Lőrinc barátot???

Aztán mi lehet a mű üzenete és mennyire van a műnek aktualitása ás miért???

Előre is köszi!!!

2009. okt. 26. 14:51
 1/8 anonim ***** válasza:
46%

miért nem olvasod el...vagy ha elolvastad akkor miért nem erőlteted meg a kis fejed....magadtól is tudnál ezekre a kérdésekre válaszolni....annak idején én is magamtól válaszoltam az ilyen kérdésekre.....:@

17/L

2009. okt. 26. 14:57
 2/8 anonim válasza:
36%

olvasd el...

üdv

ax

2009. okt. 26. 15:07
 3/8 A kérdező kommentje:

Elolvastam, de nincs kedvem még egyszer, hogy jellemezzem a szereplőket 1-2 tudok, de nem mindegyiket!!!

Amúgy meg köszi király ez az oldal igazán segítőkész emberek...bekaphatjátok!!!

2009. okt. 26. 15:29
 4/8 anonim ***** válasza:
39%

Nem várhatod mindig mástól a megoldást a problémáidra és nem biztos, hogy így kellene reagálnod, ha valaki nem segít.

Ha elolvastad a könyvet, akkor biztos tudsz válaszolni a feltett kérdésekre. Csak gondolkozz egy kicsit! Az sosem árt.

Most már kezdem érteni, hogy a mai 15-25 évesek legtöbbjének miért nincs problémamegoldó képessége. Értelmezni az elovasottakat, gondolkozni nem szeret, de dühöng, ha nem körülötte forog a világ és nem rohan azonnal mindenki a segítségére, ha valamit akar.

2009. okt. 26. 16:27
 5/8 anonim ***** válasza:
0%

én sem tudok segíteni, mert én sem olvastam el:$ de az első két válaszolónak annyit üzenek, hogy most mitkell belepofázni más dolgába? Ennyi erővel minden kérdéshhez be lehetne írni hogy "jöjj rá magad" meg "próbáld ki", nem?

szóval a kérdésre megmég annyit, hogy neten találhatsz a könyvről olvasónaplót vagy valami jellemést, nézd meg azt:)

2009. okt. 26. 16:28
 6/8 anonim ***** válasza:
94%

Nem, utolsó, ez nem arról szól.

Hanem, hogy sajnos a mai fiatalok többsége így áll hozzá a dolgokhoz, hogy:

1. el sem olvassa, majd megkérdezi gyk-n, vagy máshol a neten, és semmi munkával akár kitűnő lesz, ill. ez azért hozzátartozna az alapműveltséghez, hogy valaki ismerje Shakespear műveit, és a mai generáció, aminek a nagy része el sem olvassa, ott hol lesz ez a műveltség?

2. Elolvassa, de annyira nem képes, hogy egy kicsit gondolkozzon. Ha olvasta, akkor ezekre a kérdésekre tudnia kell válaszolni. Nyilván a tanár sem a neten megtalálható sablonválaszokat várja. A hogyan jellemeznéd egy olyan feladat, amikor tulajdonképpen a véleményedet, benyomásodat kell elmondanom vkiről, valamiről. Lehet, hogy te egy teljesen más szemszögből látod őket, ez nem baj, egy jó tanár értékelni tudja. Ilyenkor általában inkább azt nézik, hogy ne állíts túl nagy képtelenséget (pl. ha valaki legyilkolta a fél családját, akkor ne mondd rá, hogy megvetette az erőszakot). Igazából az érettségin is, és a tanár is arra kíváncsi, hogy te a saját szubjektív véleményed mennyire tudod kifejteni, ill. mennyire reális az a mű értelmében.

A mű üzenete és aktualitása szintén szubjektív, a véleményedet kell kifejtened. Persze ez hülyén hangzik, mert ha te azt gondolod, hogy ennek semmi aktualitása nincs, akkor azt nyilván nem fogod leírni, ill. ha leírod sem fogják értékelni. Ilyenkor ha valóban nem látod át ezeket, akkor valami jól hangzó dolgot kell kitalálni, amit valamennyire rá tudsz húzni a műre és a valóságra. Minden a körítésen múlik.

Persze ha "megtalál" a mű, akkor ezekről kialakul egy véleményed, nem kell kitalálni, hiszen belelátod.

Elég szomorú, hogy ma már gondolkodni sem képesek az emberek. Csak egy kicsit kéne agyalni. Nem baj, ha rögtön nem jut eszedbe, ülj hozzá, menni fog. Tudom, hogy könnyebb az egyszerűbb megoldást választani, hogy majd valaki megmondja, nehogy gondolkozni kelljen.

Zárószónak. Hidd el, én sem rossz szándékból írom, vagy leordítani akarlak. Csak ha már most így állsz hozzá, akkor az életben sem fogsz sokat elérni. Nem lesz mindig ott valaki, aki megoldja helyetted, illetve megmondja a "jó" választ, vagy h mit csinálj. Az életben csak magadra számíthatsz, sajnos így van.

Sok sikert az élethez!

2009. okt. 27. 17:26
 7/8 anonim ***** válasza:
22%
és téged az miért zavar? Örülj hogy ha te elolvastad, ennyivel is jobb vagy a mai fiataloknál..
2009. okt. 27. 17:41
 8/8 anonim ***** válasza:
94%
Nem kell ilyen támadólag írni. Gondolom nagyon is lehet igazság abban amit írtam, hiszen az igazság fáj... De igenis zavar, és tudod miért? Mert én is beletartozom ebbe a korosztályba, és ha majd a mai felnőttek már nem lesznek/öregek lesznek, és a mai "fiataloké lesz a világ", akkor milyen világban kell majd élnünk. Elgondolkodtató. Egyébként meg 15 éves vagyok.
2009. okt. 27. 21:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!