Milyen szomorú kisnovellákat ismertek?
vmi olyan történetet keresek,ami nagy életigazságot fogalmaz meg,elgondolkadtató vagy megrendítő.lehet ez saját iromány,de a klasszikusokra is nyitott vagyok:D(pl.:Oscar Wilde: a csalogány és a rózsa...)
tragikus szerelmes történet jöhet minden menyniségben:D:D
köszi
Hirtelen ezt találtam, de van egy hosszabb verziója is:
Volt egyszer egy vak lány. Gyűlölte magát a vakságáért. És gyűlölt mindenkit, kivéve szerető barátját. Ő mindig mellette állt, mindenben segítette.
Egy nap azt mondta a lány:
- Ha látni tudnék, hozzád mennék feleségül.
Egy napon valaki ajándékozott neki egy pár szemet. Mikor levették a kötést, látott. Látta a barátját is.
Ő megkérdezte:
- Most, hogy már látsz, hozzám jössz feleségül?
A lány ránézett és látta, hogy a barátja vak. Már a fiú becsukott szeme is sokkolta. Erre nem számított. Már a gondolattól is irtózott, hogy egy életen keresztül a csukott szemeit nézze.
A barátja elment és másnap a lány levelet kapott, amiben ez állt:
- Nagyon vigyázz a szemeidre kedvesem, mert mielőtt a tiéd lettek volna, az enyémek voltak.
köszi szépen!:D
a hosszabb verzió linkjét is el tudnád küldeni?
Az elso valaszolo tortenetehez van egy japan video. Annyira meghato. En vegigsirtam:
http://www.youtube.com/watch?v=HZA_s-zY5m4&feature=related
Kivancsi vagyok hogy tetszett-e, majd ird le.
köszi a videót.megnéztem és igen,nagyon tetszett!
pontosan ilyesmire volt szükségem,köszi még 1x!
persze,azért még várom a történeteket!=)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!