Olvasónaplót írok a Légy jó mindhalálig c. könyvről, de egyetlen kérdésnél megakadtam. Tudnátok válaszolni?
Kérdés, mi számít szokatlannak. A "Nyilas Misi pakkot kapott" már közszáj, pedig mára szokatlan. Mivel lusta ember vagyok, belekezdtem az elejébe, és találtam mindjárt két kifejezést, amit ma nem használnak:
" aki osztálytársa s Böszörményinek híják, s szintén ott van a coetusban, a szobafőnök legszigorúbb tilalma dacára végigheverve az ágyán"
A coetus a társaság, szoba (egyetemi vonatkozásban a Bakos szerint tanulói közösség), ma nem használja senki. A szobafőnök kifejezést sem... de nem vagyok kollégista, ez még lehet. Később írja, "első gimnázium" - ez az első gimnáziumi évet jelenti, így sem használt ma már. Továbbá: tízperc: szünet. Ma így használják.
Ez kb. az első fél oldal, mint említettem, ritka lusta ember vagyok a továbbiakat böngészni. Ha random itt-ott kinyitod a könyvet, biztosan találsz még (de elkezdheted az elejéről újra, pár bekezdést ugrasz mindig, ha nem a diákságról van szó).
Nekem is van ilyen kérdésem :D
én ezeket teláltam:
pódium-dobogó
mimikri-színlelő alkalmazkodás
píz-pénz
brúgó-kenyér
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!