A Légy jó mindhalálig! - hoz "kérdez-felelekes" olvasónaplót kellene készíteni, de tanácstalan vagyok, pedig ELOLVASTAM! (? ) NEM azt várom el, hogy ti csináljátok meg helyettem!
1, Mikor és hol játszódik a regény? (év, ország, város)
2, Adj címet a fejezeteknek! Mindegyíkhez írj néhány pontból álló vázlatot, emlékeztetőt!
3, Ábrázold a legfontosabb szereplők kapcsolatait!
4, Értelmezd a regény címét! Mutass rá, hogyan függ össze a mű címe a témájával!
5, Jellemezd egy-egy találó idézettel Misi tanárait!
6, Írj 8-10 mondatos véleményt Gyéres tanár úr következő mondatáról: "Az is tolvaj, aki mások bizalmát meglopja!"
7, Melyik szereplő helyében lennél szívesen? Melyikkel nem cserélnél? Indokold is meg a választásodat!
8, Jellemezd Nyilas Mihályt! Véleményedet indokold!(fogalmazás)
9, Milyen üzenete van a regénynek a te számodra? Milyen hatást tett benned a mű?
NEM azt várom el, hogy ti csináljátok meg helyettem!
Akkor mit?
1. Ha olvastad akkor ezt tudnod kellene.
2. A fejezeteket vedd önálló írásként és ahhoz mérten adj nekik valami címet. Tök mindegy, hogy mit csak legyen hozzá valami cím. Pl. "A pakk várása"
3. Nyilas Misi jóban van xy-al, mert egy faluból származnak
7. Na ezt igazán illene tudni eldönteni ha olvastad
8. Itt támaszd is alá idézésekkel a könyvből, hogy mért gondolod pl becsületesnek.
9. Ez meg egyéni
Kb ennyi segítséget tudok adni, mert már vagy 10 éve, hogy olvastam a regényt. Egyébként javaslom, hogy készítsd el MAGADTÓL, mert ilyeneket a középiskolában majd kisujjból kell kiráznod.
Aki normális választ adott, annak köszi!:)
Elolvastam! Nem nagyon érdekel ez a könyv, de azért karóval sem szeretném kezdeni az évet...na de mindegy!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!