Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Szeretnék könnyített angol...

Szeretnék könnyített angol regényeket olvasni. Hogyan találhatok ilyeneket?

Figyelt kérdés

Vagy esetleg ha tudtok, küldenétek nekem párat? (pdf vagy akár bármi más digitális formátum)

Inkább népszerű regények érdekelnének.

2013. júl. 22. 01:10
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Még valami: hogyan kereshetek rá angolul könnyített olvasmányokra?
2013. júl. 22. 01:16
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon tudom ajánlani az Oxford Bookworms könyveket. Különböző szintekre vannak osztva a könyvek, így tudsz válogatni az angoltudásodnak megfelelő könnyített olvasmányok között. Azt sajnos nem tudom, hogy honnan tudnád őket leszedni, de egy ilyen könyv körülbelül 700Ft. Szóval nem egy tragédia :D
2013. júl. 22. 01:43
 3/11 A kérdező kommentje:

Értem, köszönöm.

Az a baj, hogy a nyelvtudásom nem is tudom milyen szinten van. Van pár angol anyanyelvű levelezőtársam, szerintünk jobbak a képességeim, mint az átlag akikkel szenvedniük kellett :D De az biztos, hogy többet tudok, mint az osztálytársaim, mert én magamban is próbálok tanulni :)

2013. júl. 22. 01:55
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Hát akkor nagyjából meg tudod határozni, hogy mekkora a szókincsed az alapján például, hogy hány éve tanulsz angolt, vagy a zenék szövegét, sorozatokat, filmeket, cikkeket mennyire érted meg. Ha 2-3 éve tanulod, akkor is szerintem egy kb 3-as szintet nyugodtan olvashatsz, vagy ha már több éve akkor nyugodtan egy nehezebbel is megpróbálkozhatsz.

Egyébként ha suliba jársz még és van a sulinak könyvtára, akkor nyugodtan kérdezd meg a tanárodat, hogy mit ajánlana neked és tuti találsz majd valamit a könyvtárban is(bár mondjuk most így nyáron elég nehezen :DD). De sima könyvtárban is van egy rakat ilyen könyv. :)

Jó olvasást!

2013. júl. 22. 02:24
 5/11 anonim ***** válasza:

Jaj most látom, hogy az osztálytársaidat is említetted, tehát tuti suliba jársz :D

(bocsi késő van és egyre kevésbé dolgozik az agyam :D)

2013. júl. 22. 02:26
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Amit 1-es írt azokat a könyveket akartam ajánlani én is. :D Bemész az Oxford kiadó könyvesboltjába, de sima könyvesboltokban is van (asszem 1-2 éve még volt), beleolvasol és eldöntöd, hogy melyik szint való nekd. Én olyat választanék a helyedben, amit 2/3-3/4-ét értem. Általában benne van valahol a könyveben, hogy milyen nyelvtant használ, azt is érdemes megnézni. De lehet egy eladó könyebben tudna neked aegíteni a boltban. Az angol könyvetek hátulja mit mutat hol tartotok? (A1,A2, B1 stb.)
2013. júl. 22. 09:02
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is az Oxford jutott eszembe, ott a szintednek megfelelően is válogathatsz!
2013. júl. 22. 09:51
 8/11 A kérdező kommentje:

Volt angoltanárommal beszéltem, szerinte alapfokú nyelvvizsgám lene. Most IELTS tesztet is írtam (neten), azon kökemény 3 pontom lett összesítve. Suliban most a Pre-Intermediate szint jön, de az elözö könyvekben nem volt semmi amit eddig ne tudtam volna.

Dalokban megértem nagyjából miröl van szó elsöre is. Amúgy ami zene a telefonomon van vagy Soundcloudon meghalgatok mindet teljesen értek (de ezeket ugye többször hallottam már). Most a Nagyfiúkat néztem meg angolul, ott minden 2., 3. mondat ment, a többiben nem nagyon tudtam miröl van szó.

Angolul szoktam PewDiePie, NigaHiga és Smosh videókat nézni, itt kb a 4/5-ét értem elsöre is (Smoshnál vannak kivételek, de PewDiePie-t teljesen megértem).

Ha keresek valamit, amire tudom, hogy magyarul nem fogok találni semmit, akkor megpróbálom angolul is, sokszor segítettek már az idegennyelvü leírások. (persze ilyenkor magamhoz veszem a Nokia szótárat is)

2013. júl. 22. 22:23
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Hát akkor egy 2-es 3-as szintet azért szerintem nyugodtan kipróbálhatsz :)

Egyébként PewDiePie angoljával az a jó, hogy annak ellenére hogy svéd nagyon királyul tud angolul, viszont ő is nagyon sokszor hülyeségeket beszél :D:D Amúgy tök jó így angolt tanulni, hogy közben szét is röhögöd magad. Pl én is imádom a smosh videókat nézni:D

Jó angolozást továbbra is! brofist

(az első pár válaszoló voltam :DD)

2013. júl. 23. 18:47
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Smosh :D

Én is kb. úgy állok az angolal, mint te, talán egy picivel elörébb, és én Stage 2-ön, 3-on olvasok, nézz bele a könyvecskékbe és az alapján dönts. Sok sikert. Majd írd meg, hogy melyik szint kett a jó.

2013. júl. 23. 19:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!