Szeretnék könnyített angol regényeket olvasni. Hogyan találhatok ilyeneket?
Vagy esetleg ha tudtok, küldenétek nekem párat? (pdf vagy akár bármi más digitális formátum)
Inkább népszerű regények érdekelnének.
Értem, köszönöm.
Az a baj, hogy a nyelvtudásom nem is tudom milyen szinten van. Van pár angol anyanyelvű levelezőtársam, szerintünk jobbak a képességeim, mint az átlag akikkel szenvedniük kellett :D De az biztos, hogy többet tudok, mint az osztálytársaim, mert én magamban is próbálok tanulni :)
Hát akkor nagyjából meg tudod határozni, hogy mekkora a szókincsed az alapján például, hogy hány éve tanulsz angolt, vagy a zenék szövegét, sorozatokat, filmeket, cikkeket mennyire érted meg. Ha 2-3 éve tanulod, akkor is szerintem egy kb 3-as szintet nyugodtan olvashatsz, vagy ha már több éve akkor nyugodtan egy nehezebbel is megpróbálkozhatsz.
Egyébként ha suliba jársz még és van a sulinak könyvtára, akkor nyugodtan kérdezd meg a tanárodat, hogy mit ajánlana neked és tuti találsz majd valamit a könyvtárban is(bár mondjuk most így nyáron elég nehezen :DD). De sima könyvtárban is van egy rakat ilyen könyv. :)
Jó olvasást!
Jaj most látom, hogy az osztálytársaidat is említetted, tehát tuti suliba jársz :D
(bocsi késő van és egyre kevésbé dolgozik az agyam :D)
Volt angoltanárommal beszéltem, szerinte alapfokú nyelvvizsgám lene. Most IELTS tesztet is írtam (neten), azon kökemény 3 pontom lett összesítve. Suliban most a Pre-Intermediate szint jön, de az elözö könyvekben nem volt semmi amit eddig ne tudtam volna.
Dalokban megértem nagyjából miröl van szó elsöre is. Amúgy ami zene a telefonomon van vagy Soundcloudon meghalgatok mindet teljesen értek (de ezeket ugye többször hallottam már). Most a Nagyfiúkat néztem meg angolul, ott minden 2., 3. mondat ment, a többiben nem nagyon tudtam miröl van szó.
Angolul szoktam PewDiePie, NigaHiga és Smosh videókat nézni, itt kb a 4/5-ét értem elsöre is (Smoshnál vannak kivételek, de PewDiePie-t teljesen megértem).
Ha keresek valamit, amire tudom, hogy magyarul nem fogok találni semmit, akkor megpróbálom angolul is, sokszor segítettek már az idegennyelvü leírások. (persze ilyenkor magamhoz veszem a Nokia szótárat is)
Hát akkor egy 2-es 3-as szintet azért szerintem nyugodtan kipróbálhatsz :)
Egyébként PewDiePie angoljával az a jó, hogy annak ellenére hogy svéd nagyon királyul tud angolul, viszont ő is nagyon sokszor hülyeségeket beszél :D:D Amúgy tök jó így angolt tanulni, hogy közben szét is röhögöd magad. Pl én is imádom a smosh videókat nézni:D
Jó angolozást továbbra is! brofist
(az első pár válaszoló voltam :DD)
Smosh :D
Én is kb. úgy állok az angolal, mint te, talán egy picivel elörébb, és én Stage 2-ön, 3-on olvasok, nézz bele a könyvecskékbe és az alapján dönts. Sok sikert. Majd írd meg, hogy melyik szint kett a jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!