Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Milyen (könnyített) angol...

Milyen (könnyített) angol könyvet ajánlotok?

Figyelt kérdés

Tehát. 14 éves lány vagyok. Szeretnék ráfeküdni az angolra, és elolvasni egy angol könyvet. Mivel ez így elég nehéz, megpróbálnék egy kicsit könnyebb könnyített könyvet.

Írok egy kicsit, hogy milyeneket szeretek, és arra szeretnék választ kapni, hogy mit ajánlotok, ami LÉTEZIK(!) ilyen változatban. :) :)

Szóval:

Ha régi a könyv, az kizáró tényező. :D

Szeretem a romantikus történeteket, ami nem olyan "nyálas", vagy "csöpögős", mégis érdekes. Utálom az elcsépelt, koppintott sztorikat. A Twilight könyvek nagyon bejönnek (nem, nem vagyok az a sikítozó, fanatikus rajongó). Arra is gondoltam, hogy ezt olvasom, de angolul még nehéz lenne, azt meg nem tudom, hogy van-e könnyítettbe, de úgy nem hiszem, hogy olyan jó lenne.

Igazából nincsenek nagy igényeim, legyen érdekes és tartalmazzon valami eredetit.

És persze létezzen ilyen könnyített kiskönyvben. :)

Köszi, Aki elolvasta, és mégnagyobb köszönet Annak, aki válaszol is! :' DDD

2010. febr. 16. 19:43
 1/9 anonim ***** válasza:
55%

Szia!

A gond az, hogy a könnyített elég relatív fogalom és az én olvasatomban a 'könnyített' folyamatos jelen időben elbeszélt történetet takar és ilyen mondjuk nagyon kevés van. És pl. egy könyv attól érdekes hogy sok benne a szófordulat, ami angolban is így van. Nem tudom azt sem, hogy mekkora a szókincsed. Szerintem előbb nézz meg pár angol filmet magyar (vagy akár angollal) felirattal és akkor felmérheted mennyire való neked egy könyv. Ha belevágsz egy könyvbe, vedd kezedbe a szótárt és írd a mondatok fölé magyarul a jelentést. Sok ismerősöm is így tanul. Sok szerencsét és ne haragudj, hogy konkrét könyvet nem írtam.

2010. febr. 16. 19:53
 2/9 A kérdező kommentje:

Köszi az infót!

A filmeset már csináltam, általában így töltöm le a filmeket.

Azt nem is tudtam, hogy jelen időbe...azokat a könyveket (magyarba) nem szeretem annyira.

A szókincsem nem mondható túl fejlettnek (számot kb-ra sem tudok), de képes lennék sztem egy oldal fölött sokat ülni, hogy utánanézzek, mit jelent pár szó. Teáht elhatározással nincs gond.

Szerintem nem is akarok már könnyítettet. Inkább valami "könnyebb" könyvet angolul.

Esetleg vmi ajánlat? :$ :)

2010. febr. 16. 20:03
 3/9 anonim ***** válasza:

Akkor viszont ezeket ajánom: [link]

Csak azért mondtam a jelen időt, mert ha nem nagyon megy még a nyelv akkor a különböző igeidőkkel gondban leszel. Jó olvasgatást.

2010. febr. 16. 20:07
 4/9 anonim ***** válasza:
Mark Twain: The Adventures of Tom Sawyer.
2010. febr. 16. 21:31
 5/9 anonim ***** válasza:

Ha jól tudom, a Penguin Books sorozatnak vannak ilyen könnyített részei, tehát egy-egy művet többször is kiadnak, többféle szókincsnek megfelelően. Nézz körül olyan könyvesboltokban, ahol angol könyveket is árulnak! :)

Annyit had mondjak még, hogy a Twilight-saga nyelvezete baromi egyszerű, komolyan, s bár nem írtad, mióta tanulsz angolt, nyolcadikosként szerintem meg fogod érteni. Nyugodt szívvel vágj neki, meglátod, milyen sikered lesz.

2010. febr. 17. 14:06
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm, most én is a Twilighton vacilálok...Remélem meg tudom szerezni. Ha meg nem, akkor letöltöm, az is jobb a semminél.
2010. febr. 17. 15:56
 7/9 anonim ***** válasza:

szia!

én is hasonlóképpen tartom karban a nyelvtudásom. Feliratos filmeket nézek az sokat segít. Szerintem olyan könyvet lenne érdemes olvasod angolul, amit magyarul már olvastál és nagyjából emlékszel rá.

A Twiight-ot meg el tudom küldeni angolul, ha szeretnéd akkor küldj nekem egy privit.

2010. febr. 19. 11:12
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszi, de letöltöttem már! :)
2010. febr. 19. 12:41
 9/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem itt nézz körül: [link]

Ha pesti vagy, esetleg elmehetsz a boltba is, de ha nem, az sem baj, mert ki is szállítjak ha rendelsz valamit:)

Hatalmas választékuk van, minden féle nyelv-nehézség kategóriában:) A twilight saga és a the host-ot is innen vettem meg, tényleg egyszerű nyelvezete van. Persze találsz ebben is szótározni valót:p

Viszont én amondó vagyok, hogy ne írd fel a magyar megfelelőt a szavak fölé. Először is azért, mert akkor utána hogy fog kinézni a könyved, másodszor pedig mert ha nem írod fölé lehet könnyebben megtanulod. Nekem az a módszerem, hogy mindig kikeresem a szavakat amiket nem tudok, és ha megint belebotlom, és megint nem tudom, megint kikeresem, és megint és migint és megint. Előbb utóbb úgyis megtanulod hogy mit jelent. Én mondjuk max 2x nézek meg egy szót, szerencsére elég hamar meggyejzem őket, de ha neked nem megy könyyen akkor se add fel! :) Amúgy én annó mikor ennyi idős voltam mint most te, egy könnyített penguin könyvvel kezdtem, a Forrest Gump-al. Nagyon jó volt:) Csak ajánlani tudom. Továbbá ott vannak a harry potter kötetek (ha szereted), én azzal is sokat tanultam:)

Nah remélem nem untattalak nagyon:)

2010. febr. 20. 00:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!