Mi a véleményetek a "Tizenhárom okom volt" című könyvről?
Én olvastam, 13 évesen majd 14 évesen is. Sok helyen írták, hogy ezt a könyvet kötelezőolvasmánynak kéne kikiáltani, hogy a fiatalok észrevegyék magukat, és hogy mekkora mondandója van. Ezzel én nem értek egyet. A történet lehetett volna elgondolkodtató, az alapsztori jó lett volna-de nem lett. A lány nagyon gyenge indokok miatt ölte meg magát, minden fiatal átélheti ugyanezt, nem értem miért kellett öngyilkosnak lenni emiatt. Ilyen gyenge jellem volna? Eszébe sem jutott, hogy szóljon a szüleinek, esetleg iskolát váltson? Az ember azt hinné, hogy csak az után dobja el az életét miután MINDENT megpróbált, de nem..Nem reális. Hanna azt hiszi, hogy mindenki hibás csak Ő nem. Napersze..
Na szóval, nekem nem tetszett. Jöhetne egy normális író, a témát feldolgozhatná normálisan, de így ebben a formában nem kell.
A kérdésedre a válaszom, hogy 12 évesen is ellehet olvasni, és valakit (engem nem nagyon) megérint. Attól függ, mennyire vonod magad bele a történetbe.
AZ, hogy rettenet gyenge. Persze, izgalmas, meg szokatlan a sztori, de a főszereplő nem más, mint egy bután viselkedő tini, aki olyan dolgokért dobta el az életét, amin 10-ből 9,99 kamasz átmegy.
El lehet olvasni, lehet, hogy téged meg fog érinteni, de ha választani kéne én könyvtárból hoznám ki, vagy letölteném, mert pénzt azt nem ér meg. 18 évesen olvastam, lehet, hogy neked tetszene, ha fiatalabb vagy ( vagy idősebb).
egy nap alatt olvastam ki.
mert annyira rossz volt, hogy minél hamarabb túl akartam lenni rajta. a 2. válaszoló pontosan leírja az érzelmeim :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!