Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Kindle 4 vs. Pocketbook basic...

Balanus_concavus kérdése:

Kindle 4 vs. Pocketbook basic new 613?

Figyelt kérdés
Melyiket lenne érdemesebb megvenni? Ugyanolyan árban van és mindkettő szimpatikus. Pdf és doc formátumú könyveket szeretnék főképp olvasni, de ahogy hallottam ezeket egyszerűen át lehet konvertálni prc-re vagy mobi-ra, úgyhogy talán ez annyira nem is mérvadó, de elég tapasztalatlan vagyok ezzel kapcsolatban, csak most kezdek ismerkedni az e-book "világával".

2013. júl. 18. 19:43
 1/3 A kérdező kommentje:
közben a WayteQ xBook-60W is "beszállt" a versenybe...
2013. júl. 18. 22:16
 2/3 anonim ***** válasza:

Pdf-et csúnyán konvertál mobiba a legtöbb program (ha kép kerül bele, pláne).

A három gépről van a YT-n elég sok felhasználói összehasonlító videó, én a specifikációkat nézem és a Kindle 4-et ismerem. (Az jó, olcsó, szép, meg vagyok vele elégedve.)

A Kindle a legkönnyebb. Ha ez számít. Talán a legtovább is bírja (net nélkül) egy töltéssel. A WayteQ a legnagyobb memóraméretű, de ez bővíthető, nem úgy, mint a többi. De kétszer akkora az alap is (4Gb, a többi 2). Viszont a 2 Gb sem limitáló, szüleim (övék a Kindle, én csak elorzom néha) azért akarnak egy memóriatrölést, mert több száz olyan könyv van benne, amit ők nem olvasnak, nem az érdeklődési körük, és emiatt nehézkes a keresés. A memória nem limitáló. Mire eléred a határt, úgyis vagy nyolcszáz olyan könyv lesz, amit hatszor kiolvastál és törölnéd. (Azért 32 Gb-ig csak nem mennél fel. Az könyvtárnak is sok.)

A képek alapján (és szerény ismereteimből): WayteQ csinoska, tetszik, hogy elméletben bőtokot is kapsz a géphez. De ő a legnehezebb és a legnagyobb, illetve semmit nem ír a töltési időről. A WiFi-ről nem tudok semmit. A Kindle ebből a szempontból jó és megbízható. A léptetőgombok nagyon jók az Amazon terméknél, de... kopik, na. Húsz könyv után (oké, volt benne egy kétezer oldalas is) érezhetően lötyög, ez a felüggesztés hibája, ellenben kézreáll és egyszerű. (És nem fog egyszerűen eltörni.) Ugyanezt a másik kettőről nem mondhatom el, lötyögni csak nem fognak, de nem áll kézre a léptetőgomb. A PocetBooknál alul van, ez zavaró (nem ott tartod, vagy ha igen, véletlen lépsz vele), a WayteQ mintha beljebb vitte volna oldalról, emiatt zavaró lehet. Ez a termék amúgy zenelejátszást is ígér, nem tudom, ez milyen minőségű lehet.

Szerintem ha csak olvasás, semmi más, Kindle. Ha kiegészítő tevékenység is kell, akkor WayteQ (a zene jó ötlet, ezért a nagy memória), elég nagy a formátum-támogatottsága. Epubot persze Amazontól nem várunk. Viszont a Kindle elég széles körben ismert, elterjedt, jó a terjesztési rendszere, egyszerűbb a szerviz is (sőt, bár ez nem fog érdekelni, több tutorial van rá, hogyan kell feltörni).

2013. júl. 19. 14:07
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!
2013. júl. 22. 19:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!