Kindle 4 vs. Pocketbook basic new 613?
Pdf-et csúnyán konvertál mobiba a legtöbb program (ha kép kerül bele, pláne).
A három gépről van a YT-n elég sok felhasználói összehasonlító videó, én a specifikációkat nézem és a Kindle 4-et ismerem. (Az jó, olcsó, szép, meg vagyok vele elégedve.)
A Kindle a legkönnyebb. Ha ez számít. Talán a legtovább is bírja (net nélkül) egy töltéssel. A WayteQ a legnagyobb memóraméretű, de ez bővíthető, nem úgy, mint a többi. De kétszer akkora az alap is (4Gb, a többi 2). Viszont a 2 Gb sem limitáló, szüleim (övék a Kindle, én csak elorzom néha) azért akarnak egy memóriatrölést, mert több száz olyan könyv van benne, amit ők nem olvasnak, nem az érdeklődési körük, és emiatt nehézkes a keresés. A memória nem limitáló. Mire eléred a határt, úgyis vagy nyolcszáz olyan könyv lesz, amit hatszor kiolvastál és törölnéd. (Azért 32 Gb-ig csak nem mennél fel. Az könyvtárnak is sok.)
A képek alapján (és szerény ismereteimből): WayteQ csinoska, tetszik, hogy elméletben bőtokot is kapsz a géphez. De ő a legnehezebb és a legnagyobb, illetve semmit nem ír a töltési időről. A WiFi-ről nem tudok semmit. A Kindle ebből a szempontból jó és megbízható. A léptetőgombok nagyon jók az Amazon terméknél, de... kopik, na. Húsz könyv után (oké, volt benne egy kétezer oldalas is) érezhetően lötyög, ez a felüggesztés hibája, ellenben kézreáll és egyszerű. (És nem fog egyszerűen eltörni.) Ugyanezt a másik kettőről nem mondhatom el, lötyögni csak nem fognak, de nem áll kézre a léptetőgomb. A PocetBooknál alul van, ez zavaró (nem ott tartod, vagy ha igen, véletlen lépsz vele), a WayteQ mintha beljebb vitte volna oldalról, emiatt zavaró lehet. Ez a termék amúgy zenelejátszást is ígér, nem tudom, ez milyen minőségű lehet.
Szerintem ha csak olvasás, semmi más, Kindle. Ha kiegészítő tevékenység is kell, akkor WayteQ (a zene jó ötlet, ezért a nagy memória), elég nagy a formátum-támogatottsága. Epubot persze Amazontól nem várunk. Viszont a Kindle elég széles körben ismert, elterjedt, jó a terjesztési rendszere, egyszerűbb a szerviz is (sőt, bár ez nem fog érdekelni, több tutorial van rá, hogyan kell feltörni).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!