Fontos, hogy, ha írok egy könyvet, az egész cselekménye meg legyen?
Nem elég, ha az eleje, meg a vége meg van, aztán majd miközben írom "jön az ihlet" és megírom a cselekmény közepét?
Előre is köszönöm a válaszokat:).
Lehet úgy is, de valóban nehéz és könnyen belezavarodsz.
Szoktak úgy írni, hogy csak az eleje van meg, szerintem ez is nehéz és sok hiba csúszhat a történetben: ellentmondások, mert nem emlékszel pontosan a korábbi cselekményre.
Nekem ijesztő a gondolat, hogy van eleje, a közepét írom, ahogy éppen gondolom, és a végére a megálmodott befejezést hozom ki. Ha kezdő vagy, ezt nem ajánlom. Persze meg lehet próbálni, nem tudhatom, mire vagy képes.
Jaj, és ha kell változtatni valamit a műben, mert hibás vagy nem tetszik neked, akkor változtass! Nehogy ahhoz igazítsd a további történést!
Elég ritka, hogy ebből valaki jó művet hozzon össze, de van rá példa. Viszont az ellentábor népesebb.
Megfigyelésem szerint ötven ilyen műből egy jut el a befejezésig. (És akkor még nem is beszéltünk a következetességről, koherenciáról, realitásról.) A többi útközben meghal, mert "épp nincs ihlet". Ha van vázlat (legalább egy elnagyolt), az arány valamivel jobb (nehéz megbecsülni, mert mindenki azt mondja, van vázlata, de olyan 30:1 körül lehet).
Persze ha ez neked megy, nem szóltam.
Kockáztass, írj így! Nem számít, hogy 50-ből 1-nek jön be ez!
TE, igen, TE benne leszel a két százalékban!
Ha nem tetszik, írd máshogy!
Ha az alapsztori nem jó, találj ki másikat!
Szóval írj, és ha nem tetszik, akkor majd vázlattal fogsz dolgozni, akár ugyanezen a történeten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!