Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Mi a helyzet a könyvtárakkal?

Mi a helyzet a könyvtárakkal?

Figyelt kérdés

Mekkora a választék egy könyvtárban?

Mennyibe kerül nagyjából beiratkozni és fizetni a "tagdíjat"(Nem tudom hogy van ez)?

2013. júl. 7. 21:02
 1/5 anonim ***** válasza:
Könyvtára válogatja, választékot befolyásolja, hogy iskola idő van-e, az éppen sláger köteteknél szokott várólista is lenni.
2013. júl. 7. 21:32
 2/5 anonim ***** válasza:
ha diák vagyok akkor nem túl drága,én vidéki(falusi)vagyok de még így is nagy a választék,a városi könyvtárakban viszont szinte mindent megtalálsz
2013. júl. 7. 21:54
 3/5 anonim ***** válasza:

Könyvtára válogatja, meg ohgy mennyi időre iratkozol be, de nem vészes, úgy 400-800 ft körül szokott mozogni, max. egy ezres, de akkor egész évre be vagy iratkozva. Ezért a díjért annyiszor hozol ki könyvet, amennyiszer akarsz. Nincs tagdíj, ha gyszer beiratkoztál, akkor addig nem kell fizetned, amíg meg nem kell hosszabítanod a beiratkozásodat.

A választék is változó. Szoktak lenne új könyvek is, de értelemszerűen nem mind, és elég gyorsan elviszik, szóval elő kell jegyeztetned rá.

Öhm... lényegében ennyi. Ja, a könyvek író szerint névsorban vannak, van a gerincükön egy szám, amit otthon a könyvtár honlapjáról le tudsz nézni (meg hogy elérhető-e a könyv), és könnyebb akkor megkeresni a könyvet, ha tudod a kódját.

Jó dolog ez.

2013. júl. 7. 22:46
 4/5 anonim ***** válasza:

Mint könyvtáros megpróbálom kiegészíteni az eddigieket.

Ha közkönyvtárra gondolsz (megyei, városi, falusi, de nem főiskolai könyvtár, bár gondolom, nyáron inkább nem utóbbiba akarsz menni), akkor tényleg változó a beiratkozási díj mértéke. Azt szoktuk mondani, egy évre kb. egy nagy pizza és néhány sör ára, amit egy este alatt is elkölthetnél ezekre. :)

Amire felhívnám a figyelmedet az a könyvtárközi kölcsönzés. Igaz, támogatás hiányában ezért a legtöbb helyen már fizetni kell valamennyit. A szolgáltatás lényege, hogy ami az adott könyvtárban nincs meg, azt megkérik másik könyvtárakból, és postán küldik oda - vissza.

Persze a nagyon új és nagyon népszerű irodalmakat a könyvtárak sem tudják mindig kölcsönadni egymásnak, de rá lehet kérdezni a könyvtárban, ahová beiratkozol erre a szolgáltatásra is.

2013. júl. 8. 11:53
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Városi vagyok,gondolom itt nagy választékú a könyvtár(nem olyan kicsi ez a város (40-50 ezres)).Nem "friss" könyvre van szükségem :)

2013. júl. 8. 16:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!