Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Zabhegyező, miért mondják ezt?

Zabhegyező, miért mondják ezt?

Figyelt kérdés
Azt mondják sokan a Zabhegyező című könyvről,hogy ,akik idősebbek,azok máshogy fogják fel,és talán egy 14 éves nem érti meg annyira a mondani valóját.Azt kérdezném,hogy ezt miért mondják?Olyan bonyolult a könyv,hogy ezt érteni kell,vagy olyan metaforák vannak benne,amik kétértelműek?És én már olvashatnám(14/l)?Köszi a válaszokat!:)

2013. júl. 6. 10:41
1 2
 1/11 Lord Keri ***** válasza:
84%

Érdemben nem tudok hozzászólni a kérdéshez, mert nem olvastam az említett könyvet.

Viszont azt tudtad, hogy John Lennon gyilkosa is rá volt kattanva arra a könyvre, valamint az Összeesküvés Elmélet c. filmben Mel Gibson (a főszereplő) is kényszeresen azt a könyvet akarta mindenhol megvenni. Nem tudom ennek mennyi jelentősége van, de biztos lehet valami rejtett mondanivalója.

Annyira mondjuk még nem érdekelt, hogy ezek miatt elolvassam! :)

2013. júl. 6. 11:52
 2/11 anonim ***** válasza:
48%
Én olvastam, és óriási csalódás volt. Az alapján amiket hallottam róla, sokkal többet vártam tőle. Nyugodtan elolvashatod, nem fogsz tőle sorozatgyilkolászni:) Azonban az egyetlen pozitívuma, az hogy legalább rövid.
2013. júl. 6. 12:03
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Én is olvastam, de nekem nagyon tetszett. Ez volt a messze legjobb kötelező, amit olvastam.
2013. júl. 6. 14:04
 4/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,majd elolvasom,és meglátom,hogy a sok negatív és pozitív visszajelzésből mi igaz:). Utolsó:én még nem láttam azt a filmet,de megnézem.
2013. júl. 6. 15:40
 5/11 anonim ***** válasza:
92%

Szerintem 14 évesen korai az a könyv.

Nem azért, mert bonyolult a történet vagy kétértelműek a metaforák, hanem maga a téma korai még egy 14 évesnek.

Lélekregény és mint olyan, nem tartalmaz nagy cselekmény szálat, inkább az a fontos, ami a főszereplő agyában lejátszódik...

Ennyi idősen unalmasnak és semmit mondónak találhatod a könyvet, pedig nem az.

Igazából elolvashatod, aztán majd levonod a kellő következtetést és ha nem tetszett, akkor majd pár év múlva újra neki ugorhatsz, hátha akkor máshogy látod majd. :)

2013. júl. 6. 15:59
 6/11 A kérdező kommentje:
Köszi,akkor máskor,ment a zöld kéz.De igazából miről szól?Valami olyasmi,hogy kicsapják a suliból Holdent és meghal a húga (?) .
2013. júl. 6. 16:17
 7/11 anonim ***** válasza:
87%

Dehogy hal meg a húga!!!

Arról szól, hogy Holden megpróbál úgy élni, hogy nem érez semmit senki iránt, mert az öccse halálát nem tudta feldolgozni. A múltjával kapcsolatban lévő szenvedését dolgozza fel. Ez a könyv. De sokkal többről szól, pesszimista szemlélődés és a süllyedés, a depresszió végéről.

Aki azt mondja, hogy rossz? Na, az nem érti a könyvet.

2013. júl. 7. 17:41
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm.Majd később elolvasom,ment a zöld kéz.
2013. júl. 7. 20:44
 9/11 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem egyáltalán nem korai ez a könyv, én 13 évesen olvastam először, azóta is minden évben újraolvasom. Egy olyan fiúról szól, aki túl sok mindent érez egyszerre, és emiatt szenved, és megpróbálja közömbösebben látni a világot. Nekem Holden az egyik legnagyobb példaképem (?), vagy valami ilyesmi, mindenesetre az egyik kedvenc könyvem főszereplője. Én mindenképpen ajánlom, szerintem mindenkinek el kéne olvasnia...
2013. júl. 7. 21:49
 10/11 anonim ***** válasza:
82%

Óh, és ennek ellenére a legkisebb sorozatgyilkossági vágy sem él bennem :D

(Utolsó voltam)

2013. júl. 7. 21:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!